Bluekens-Volvo-FMX-electric-5

Volvo FMX Electric

Volledig elektrische bouwtruck

De Volvo FMX Electric is een robuuste, 100% elektrisch aangedreven truck voor schoon en stil bouwtransport. De Volvo FMX Electric is zero-emission. Met de Volvo FMX Electric kunt u zware materialen en machines schoon en stil leveren en ophalen. De elektrische bouwtruck is beschikbaar als bakwagen en trekker en leverbaar vanaf 2022.

De Volvo FMX Electric in het kort

 • GCW tot 44 ton
 • Asconfiguraties: 
  - Trekker: 4x2, 6x2, 6x4
  - Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4
 • Accucapaciteit: 180–540 kWh, 2–6 accu's
 • Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen
 • Geschikt voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)
Bleukens-truck-en-bus-volvo-fmx-electric-van-boven

De krachtige aandrijflijn van de Volvo FMX Electric

De Volvo FMX Electric heeft een soepele en krachtige aandrijflijn. De Volvo FMX Electric heeft twee of drie elektromotoren en een automatische I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit. Het vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek.

Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een voldoende actieradius oplevert voor bouwtransport.

 

Bluekens-Volvo-FMX-electric-6

Actieradius van de Volvo FMX Electric

Afhankelijk van de inzet biedt de Volvo FMX Electric een actieradius tot 300 kilometer. Het gaat er echter om dat u een truck krijgt die precies is afgestemd op uw eisen.

Daarom helpen we u bij het in kaart brengen van uw werkzaamheden en welke eisen dit stelt aan zaken als configuratie, energieverbruik en laadvermogen. Vervolgens helpen we u dit om te zetten in een transportoplossing op maat.

Wij specificeren en leveren een complete Volvo FMX Electric, desgewenst met opbouw. Voor een soepele overgang leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

Bluekens-Volvo-FMX-electric

De Volvo FMX Electric opladen

Opladen van de Volvo FMX Electric kan op verschillende manieren:

 • In 9,5 uur volledig opgeladen met wisselstroom (43 kW), ideaal voor opladen 's nachts
 • In 2,5 uur volledig opgeladen met gelijkstroom (250 kW)
Bluekens-Volvo-FMX-electric-1

Krachtige bouwtruck voor het zware werk

De Volvo FMX Electric combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Of u nu materialen levert in de bouw, actief bent in weg- en waterbouw of werkzaamheden verricht op moeilijk begaanbaar terrein: de Volvo FMX Electric is er klaar voor.

Bluekens-Volvo-FMX-electric-2
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Meer weten over de Volvo FMX Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang