Elektrische truck voor stadstransport

De vraag naar duurzame en efficiënte stadslogistiek neemt toe. Speciaal daarvoor is de Volvo FM Low Entry ontworpen. Deze elektrische truck heeft een extra lage instap en is zeer geschikt om transporttaken in stedelijke gebieden zero-emissie uit te voeren. De truck kan worden ingezet voor diverse toepassingen, van afvalinzameling tot bouwtransport en distributie.

Volvo_FM_Low_Entry_side_transp_shadow

FM Low Entry in het kort

  • Combinatiegewicht tot 32 ton
  • Actieradius tot 200 kilometer
  • Tot 330 kW vermogen

 

Voordelen Volvo FM Low Entry

  • Verlaagde cabine
  • Extra lage instap
  • Vlakke vloer
  • In- en uitstappen kan aan beide kanten

 

Cabine

  • Korte cabine
Neem contact met ons op
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FM_Low_Entry_07

Makkelijke lage instap

In- en uitstappen was nog nooit zo makkelijk dankzij het unieke ontwerp van de Volvo FM Low Entry. Met een extra lage instap en een ruime, verlaagde cabine, kunnen chauffeurs en passagiers moeiteloos de cabine in en uit. Voor meer veiligheid en gemak kan de chauffeur ook gemakkelijk aan de passagierszijde in- en uitstappen.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FM_Low_Entry_03

Hoe lager de cabine, hoe kleiner de dode hoek

Vanuit de verlaagde cabine heeft de chauffeur uitstekend zicht, essentieel in druk stadsverkeer. Verder is de truck standaard uitgerust met het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Zo manoeuvreert u als chauffeur extra soepel door de stad.

Volvo_FH_Aero_Driver

Next level zicht rondom de truck

Innovatieve technologieën, zoals het Camera Monitor System, vervangen traditionele buitenspiegels. De Volvo FM Low Entry heeft aan weerszijden een camera. De chauffeur kan de beelden van de camera zien op schermen die bij de A-stijl in de cabine zijn geplaatst.

In de nacht of bij schemer kan night vision worden geactiveerd. Dit biedt chauffeurs beter zicht dan traditionele spiegels zouden bieden. Dankzij de bewakingsmodus kan de chauffeur ook zien wat er rondom de truck gebeurt als de truck geparkeerd staat. Het Camera Monitor System zorgt ook voor een betere aerodynamica, waardoor de truck zuinig is.

Hoe werkt het Camera Monitor System? Bekijk de video

Het Camera Monitor verbetert het zicht voor de chauffeur. Nog een voordeel: het Camera Monitor System vergroot ook de aerodynamica, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FM_Low_Entry_04

Hoeveel ruimte heeft u nodig in de cabine?

Met verschillende cabine-opties biedt de Volvo FM Low Entry maatwerk voor elke taak. Er zijn drie opties: de cabine kan worden ingericht voor alleen de chauffeur, met ruimte voor één passagier of voor maximaal drie passagiers. De drie passagiersstoelen zijn achter in de cabine geplaatst, zodat ze niet in het zicht van de chauffeur staan. Hierdoor worden dode hoeken beperkt en is het zicht uitstekend.

Volvo_FM_Low_Entry_front_horizontal_shadow

Feiten over de Volvo FM Low Entry

 

AsconfiguratiesBakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4
Cabines​Korte cabine
CombinatiegewichtTot 32 ton
Wielbasis​3900-6000 mm
Accucapaciteit360 kWh, 4 accu's
ActieradiusTot 200 km
Oplaadtijd (volledig geladen​)8,5 uur met AC (43 kW)
​215 uur met DC (250 kW)
Aandrijflijn2 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak
PrestatiesTot 330 kW continuvermogen
ToepassingenOpbouwmogelijkheden. 3 PTO's
(elektrisch, mechanisch en transmissie)

 

 

 

Bluekens-Bluecare-2020-216

Wij helpen u met de complete overstap naar elektrisch: van opladen tot rijden

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich in zijn 360 graden aanpak. Zo denken wij met u mee over de laadinfrastructuur en kijken we samen naar de beste oplossing met het oog op uw wagenpark. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de subsidiemogelijkheden en helpen we u met de aanvraag hiervan.

 

Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

Welke Volvo FM Low Entry heeft u nodig?

Volvo_FM_Low_Entry_front_transp
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FM Low Entry is in vele configuraties beschikbaar. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken.
Samen werken
aan vooruitgang