Bluekens Truck en Bus

Bluekens Truck en Bus

Bluekens Truck en Bus is een full service Volvo Truck en Busdealer met vestigingen in Breda, Roosendaal, Oosterhout, Goes en Middelharnis. Daarnaast is Bluekens Truck en Bus servicedealer voor Renault Trucks en tevens dealer voor de Renault Trucks Lichte Bedrijfswagens. In Oosterhout en Middelharnis wordt bovendien de lichte lijn Iveco bedrijfswagens gevoerd.

Ook voor getrokken materieel is Bluekens Truck en Bus uw partner. Zo is Bluekens Truck en Bus servicedealer voor Schmitz Cargobul in Goes.

Het BlueCare serviceconcept

Bluekens Truck en Bus heeft al haar services en diensten samengevat in BlueCare, een totaalpakket aan diensten voor de transportondernemer dat hem de dagelijkse zorg voor een voertuig -24 uur per dag, 365 dagen per jaar- uit handen neemt.

Met BlueCare wordt de toekomst werkelijkheid, omdat het pakket tal van online diensten bevat. Zo kan de ondernemer met BlueCare optimale budgetbewaking realiseren. Uiteraard biedt Bluekens u de vertrouwde diensten en services, zoals financieringen, reparatie- en onderhoud, APK, laadklepservice en schadeherstel. In het kader van de 35-uur nascholing biedt Bluekens bovendien diverse gecertificeerde trainingen voor chauffeurs.

ISO 9001:2015 gecertificeerd

Bluekens Truck en Bus is officieel ISO 9001:2015-gecertificeerd. Daarmee voldoen we aan de huidige internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Voor onze klanten is het een bevestiging dat kwaliteit en betrouwbaarheid bij Bluekens Truck en Bus hoog in het vaandel staan. Wij doen wat we beloven!

ISO-9001-NL

Erkend Duurzaam

Bluekens Truck en Bus heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in haar bedrijfsvoering verankerd. Wij streven duurzaamheid na in alle facetten van onze bedrijfsvoering. In inkoop en verkoop, maar ook in personeelsbeleid: tevreden medewerkers, het bieden van kansen en het ontwikkelen van talent maakt deel uit van onze bedrijfscultuur.

Aandacht voor het milieu

Smeermiddelen en andere milieuonvriendelijke materialen voeren we op een verantwoorde wijze af voor recycling. Ook scheiden we afval en emballagemateriaal. Waar mogelijk is in onze vestigingen energiezuinige verlichting geïnstalleerd, terwijl voor de nieuwbouw in Roosendaal gekozen is voor energieopwekking met behulp van zonne-energie.

Duurzame mobiliteit

Bij duurzaam ondernemen in de transportwereld hoort ook het aanbieden van duurzame mobiliteit. Uiteraard voldoen de modellen van Renault Trucks en Volvo Trucks aan de laatste milieunormen. Waarbij Volvo Trucks in Gent ook nog eens CO2-neutraal produceert. Bluekens Truck en Bus is bovendien gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen. Zo kunnen klanten bij al onze vestigingen terecht met hybride, volledig elektrische en LNG-aandrijflijnen. Bluekens Truck en Bus was bovendien betrokken bij de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische bus in Nederland.

Gecertificeerd

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.

Erkend Duurzaam

Toekomstbestendig personeelsbeleid

De ontwikkeling van onze medewerkers is een belangrijke pijler onder de groei van Bluekens Truck & Bus. Met behulp van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid hebben we, samen met alle medewerkers, een traject ingezet voor toekomstbestendig personeelsbeleid. De kern van dit traject was om goede aansluiting vinden op elkaars wensen en eisen. Hierdoor is een meer competentiegerichte en flexibele organisatie ontstaan met meer interne mobiliteit, waarin werknemers meer mogelijkheden krijgen voor om hun talenten te ontwikkelen en hun capaciteiten te benutten.

Socialer Ondernemen

Bluekens Truck en Bus staat op de tweede trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat we ruim bovengemiddeld presteren om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door binnen Bluekens Truck en Bus werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers, klanten en relaties te stimuleren om sociaal te ondernemen.

De PSO is een keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt.
Wilt u meer weten? In deze animatie wordt de PSO in twee minuten uitgelegd!

EU project

Onze 7 beloften

Ons partnerschap met u begint natuurlijk al bij de configuratie van een truck, deze moet perfect zijn afgestemd op het werk. Maar zeker gedurende de levensduur van uw truck of bestelwagen staan we voor u klaar. Wij hebben zeven beloften voor u!

  1. Een warm welkom - Een beleefd en professioneel welkom voor iedereen.
  2. Voldoen aan de behoeften van de klant - De klant staat centraal. Wij begrijpen en adviseren hem en dragen oplossingen aan die bijdragen aan een beter resultaat.
  3. Duidelijke afspraken - We maken duidelijke afspraken zodat iedereen weet wat er geleverd wordt.
  4. Open dialoog - We zijn open en helder. Als het moet maken we een nieuwe afspraak met de klant.
  5. In één keer goed - Alles wat we doen, doen we in één keer goed en we leveren producten en diensten van hoge kwaliteit.
  6. Eerste klas aflevering - De aflevering van onze producten en diensten is perfect.
  7. Toegankelijk - Wij zijn toegankelijk en nemen ieder verzoek van de klant serieus.

190 jaar historie!

Bluekens is al een heel oud familiebedrijf, vanaf 1823 om precies te zijn. In dat jaar vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten. Zo begon overgrootvader Bernard Bluekens in 1870 een koperslagerij en de daarop volgende generatie deed zijn intrede in de techniek, een stap die de geschiedenis van het familiebedrijf rigoureus zou wijzigen. Grootvader Anton Bluekens startte rond 1920 te Chaam met fietsen en motoren. Zijn zoon Bernard nam begin jaren vijftig de fakkel over en voegde er automobielen aan toe. In 1956 verkreeg hij het Volvo personenautodealerschap voor Chaam en omgeving, een jaar later gevolgd door het vrachtwagendealerschap van hetzelfde merk.

De keuze voor een personenwagen-vestiging te Breda in 1969 betekende een zeer belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van het familiebedrijf. In 1976 werden drie vestigingen samengevoegd op een nieuwe locatie in Breda, waar ook het vrachtwagenbedrijf en de schadewerkplaats werden ondergebracht. In 1983 namen de zoons Ton, Ad, Ben en Jan het bedrijf over. In de loop van de jaren tachtig en negentig werden er diverse vestigingen toegevoegd in West-Brabant en Zeeland. Momenteel telt de onderneming vijf personenwagen- en vijf vrachtwagenbedrijven die samen werk bieden aan ruim tweehonderd medewerkers.

Autobedrijf Bluekens wil samen met het merk Volvo een toonaangevend, trots en succesvol dealerbedrijf zijn in de regio West-Brabant en Zeeland, waarmee mensen graag zaken doen. Succesvol betekent: groei, winst en continuïteit. Wij willen ons herkenbaar onderscheiden van andere bedrijven op de markt, voor klanten en medewerkers. Wij willen uitblinken in alle door ons geleverde producten en diensten.