Bluekens Truck en Bus werkt samen met u aan vooruitgang

Als partner in professionele mobiliteit bieden wij alle diensten die bijdragen aan uptime en rendement van uw wagenpark. Vanuit die optiek kijken we naar trucks, getrokken materieel, lichte bedrijfswagens en bussen. Van koop tot beheer en van onderhoud tot drivertrainingen, alles wordt vanuit onze ambitie en passie voor u geregeld en uitgevoerd.

Bluekens Truck en Bus is dealer van

 • Volvo Trucks
 • Volvo Bus
 • Renault Trucks
 • Renault bedrijfswagens

Bluekens Truck en Bus is servicepartner van:

 • VDL
 • BYD
 • Optare
 • Van Hool
 • Rosero
 • Ziegler
 • Knapen trailers

Bluekens Truck en Bus heeft vestigingen in:

 • Breda
 • Goes
 • Middelharnis
 • Oosterhout
 • Roosendaal
chaam

De rijke historie van Bluekens Truck en Bus

Bluekens is al een heel oud familiebedrijf, vanaf 1823 om precies te zijn. In dat jaar vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten.

Bluekens Bluecare

BlueCare: ‘ondernemen zonder zorgen’

Onze oplossing? BlueCare. Daarin hebben we alle producten en diensten die nodig zijn voor ‘ondernemen zonder zorgen’ gebundeld. 

Bluekens-Bluecare-2020-152

ISO 9001:2015 gecertificeerd

Bluekens Truck en Bus is officieel ISO 9001:2015-gecertificeerd. Daarmee voldoen we aan de huidige internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Voor onze klanten is het een bevestiging dat kwaliteit en betrouwbaarheid bij Bluekens Truck en Bus hoog in het vaandel staan. Wij doen wat we beloven!

Bluekens-EV-Center20200919_0003
Erkend duurzaam +

Aandacht voor het milieu en Duurzame Mobiliteit

Bluekens Truck en Bus heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in haar bedrijfsvoering verankerd. 

Wij streven duurzaamheid na in alle facetten van onze bedrijfsvoering. In inkoop en verkoop, maar ook in personeelsbeleid: tevreden medewerkers, het bieden van kansen en het ontwikkelen van talent maakt deel uit van onze bedrijfscultuur.

Meer over Erkend Duurzaam
bluekens-zonnepanelen-2560

Zorg voor het milieu in alle facetten

Smeermiddelen en andere milieuonvriendelijke materialen voeren we op een verantwoorde wijze af voor recycling. Ook scheiden we afval en emballagemateriaal. Waar mogelijk is in onze vestigingen energiezuinige verlichting geïnstalleerd, terwijl voor de nieuwbouw in Roosendaal gekozen is voor energieopwekking met behulp van zonne-energie.

Bluekens-Bluecare-2020-104

Duurzame mobiliteit

Bij duurzaam ondernemen in de transportwereld hoort ook het aanbieden van duurzame mobiliteit. Uiteraard voldoen de modellen van Renault Trucks en Volvo Trucks aan de laatste milieunormen. Waarbij Volvo Trucks in Gent ook nog eens CO2-neutraal produceert. Bluekens Truck en Bus is bovendien gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen. Zo kunnen klanten bij al onze vestigingen terecht met hybride, volledig elektrische en LNG-aandrijflijnen. Bluekens Truck en Bus was bovendien betrokken bij de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische bus in Nederland.

Bluekens-Bluecare-2020-116

Erkend Duurzaam+

Het certificaat Erkend Duurzaam+ maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma. Het duurzaamheidsprogramma wordt in opdracht van van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.

Bluekens-Bluecare-2020-024

Toekomstbestendig personeelsbeleid

De ontwikkeling van onze medewerkers is een belangrijke pijler onder de groei van Bluekens Truck & Bus. Met behulp van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid hebben we, samen met alle medewerkers, een traject ingezet voor toekomstbestendig personeelsbeleid. 

Bekijk onze vacatures

Socialer Ondernemen

Bluekens Truck en Bus staat op de 3e trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat we ruim bovengemiddeld presteren om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door binnen Bluekens Truck en Bus werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers, klanten en relaties te stimuleren om sociaal te ondernemen. 
 

De PSO is een keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Wilt u meer weten?  Bekijk de animatie.  
 

Schrijf u in voor Bluekens Nieuws!

Ontvang vanaf nu periodiek interessant nieuws en kennis in uw inbox.

Door op 'Inschrijven' te klikken ga ik akkoord met het privacybeleid.

Management team

Jaco Overbeeke
Jaco Overbeeke
Algemeen Directeur
Rudi van Putten
Rudi van Putten
Regiomanager After Sales Middelharnis, Goes en Roosendaal en ROO
Ton Hamelink
Ton Hamelink
Regiomanager After Sales Oosterhout en Parts
Eric Bond
Eric Bond
Business Solutions Manager
Gert-Jan Jonker
Gert-Jan Jonker
Manager EV
Joep van Eijk
Joep van Eijk
Regiomanager After Sales Breda & Bus