De rijke historie van Bluekens Truck en Bus

Bluekens is een oud familiebedrijf, vanaf 1823 om precies te zijn. In dat jaar vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten.

bernard
Volvo-n
jan_de_roover001
Bluekens-team-breda
Pand Breda
historiecollage

Van fietsen naar trucks

In 1823 vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten. Zo begon overgrootvader Bernard Bluekens in 1870 een koperslagerij en de daarop volgende generatie deed zijn intrede in de techniek, een stap die de geschiedenis van het familiebedrijf rigoureus zou wijzigen. Grootvader Anton Bluekens startte rond 1920 te Chaam met fietsen en motoren. Zijn zoon Bernard nam begin jaren vijftig de fakkel over en voegde er automobielen aan toe. In 1956 verkreeg hij het Volvo personenautodealerschap voor Chaam en omgeving, een jaar later gevolgd door het vrachtwagendealerschap van hetzelfde merk.

aankondiging_tinstraat

Trucks als aparte activiteit

De keuze voor een personenwagen-vestiging te Breda in 1969 betekende een zeer belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van het familiebedrijf. In 1976 werden drie vestigingen samengevoegd op een nieuwe locatie in Breda, waar ook het vrachtwagenbedrijf en de schadewerkplaats werden ondergebracht. In 1983 namen de zoons Ton, Ad, Ben en Jan het bedrijf over. In de loop van de jaren tachtig en negentig werden er diverse vestigingen toegevoegd in West-Brabant en Zeeland. Momenteel telt de onderneming vijf personenwagen- en vijf vrachtwagenbedrijven.