De rijke historie van Bluekens Truck en Bus

Bluekens is een oud familiebedrijf, vanaf 1823 om precies te zijn. In dat jaar vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten.

bernard
Volvo-n
jan_de_roover001
Bluekens-team-breda
Pand Breda
historiecollage

Van fietsen naar trucks

In 1823 vestigde Jaak Bluekens zich als aannemer/metselaar in Chaam. De geschiedenis van Bluekens verloopt verder volgens het bekende vader-op-zoon patroon, waarbij de aannemerij geleidelijk aan plaatsmaakte voor andere activiteiten. Zo begon overgrootvader Bernard Bluekens in 1870 een koperslagerij en de daarop volgende generatie deed zijn intrede in de techniek, een stap die de geschiedenis van het familiebedrijf rigoureus zou wijzigen. Grootvader Anton Bluekens startte rond 1920 te Chaam met fietsen en motoren. Zijn zoon Bernard nam begin jaren vijftig de fakkel over en voegde er automobielen aan toe. In 1956 verkreeg hij het Volvo personenautodealerschap voor Chaam en omgeving, een jaar later gevolgd door het vrachtwagendealerschap van hetzelfde merk.

aankondiging_tinstraat

Trucks als aparte activiteit

De keuze voor een personenwagen-vestiging te Breda in 1969 betekende een zeer belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van het familiebedrijf. In 1976 werden drie vestigingen samengevoegd op een nieuwe locatie in Breda, waar ook het vrachtwagenbedrijf en de schadewerkplaats werden ondergebracht. In 1983 namen de zoons Ton, Ad, Ben en Jan het bedrijf over. In de loop van de jaren tachtig en negentig werden er diverse vestigingen toegevoegd in West-Brabant en Zeeland. Momenteel telt de onderneming vijf personenwagen- en vijf vrachtwagenbedrijven.

Bluekens-Goes

Meer vestigingen

In de loop van de jaren tachtig en negentig werden er diverse vestigingen toegevoegd in West-Brabant en Zeeland. Zo werd Bluekens Truck en bus onder andere actief in Goes, Middelharnis en Oosterhout. In 2005 verhuisde de vestiging Roosendaal naar het huidige pand. En in 2012 kreeg Goes een nieuwe vestiging op een unieke locatie naast de snelweg.

N88

50 jaar truckdealer in 2007

Met een grootst feest werd in 2007 50 jaar Volvo-dealer gevierd. Daarmee is Bluekens de oudste dealer van Nederland. Naast Volvo Trucks dealer is Bluekens Truck en Bus ook Volvo busdealer. 

Naar Volvo Trucks
120_2014_Renault_T_TOY_020

Ook dealer van Renault Trucks

In 2013 wordt Bluekens Truck en Bus dual brand dealer voor Volvo Trucks en Renault Trucks. Daarmee komt er een compleet gamma voertuigen bij met de Renault Master, het distributie gamma en de Renault Trucks T, die in 2015 tot Truck of the Year wordt gekroond.

Naar Renault Trucks
bluekens-zonnepanelen-570.jpg

Bluekens Truck en Bus steeds groener

Duurzaam denken én doen dat is de visie van Bluekens. De vestiging in Breda werd voorzien van 388 zonnepanelen. Met de zonnepanelen wordt een groot gedeelte van de verbruikte energie duurzaam opgewekt.

Bluekens-EV-Center20200919_0003

EV Kenniscentrum

Bluekens Truck en Bus heeft alle knowhow van zowel elektrische als hybride systemen gebundeld in het Bluekens EV kenniscentrum. Ook beschikt Bluekens in Breda en Oosterhout over gespecialiseerde werkplaatsen. 

Bezoek Bluekens EV