Erkend Duurzaam

Bluekens Truck en Bus heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in haar bedrijfsvoering verankerd. Wij streven duurzaamheid na in alle facetten van onze bedrijfsvoering. In inkoop en verkoop, maar ook in personeelsbeleid: tevreden medewerkers, het bieden van kansen en het ontwikkelen van talent maakt deel uit van onze bedrijfscultuur.

Aandacht voor het milieu

Smeermiddelen en andere milieuonvriendelijke materialen voeren we op een verantwoorde wijze af voor recycling. Ook scheiden we afval en emballagemateriaal. Waar mogelijk is in onze vestigingen energiezuinige verlichting geïnstalleerd, terwijl voor de nieuwbouw in Roosendaal gekozen is voor energieopwekking met behulp van zonne-energie.

Duurzame mobiliteit

Bij duurzaam ondernemen in de transportwereld hoort ook het aanbieden van duurzame mobiliteit. Uiteraard voldoen de modellen van Renault Trucks en Volvo Trucks aan de laatste milieunormen. Waarbij Volvo Trucks in Gent ook nog eens CO2-neutraal produceert. Bluekens Truck en Bus is bovendien gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen. Zo kunnen klanten bij al onze vestigingen terecht met hybride, volledig elektrische en LNG-aandrijflijnen. Bluekens Truck en Bus was bovendien betrokken bij de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische bus in Nederland.

logo-erkend-duurzaam

Gecertificeerd

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.