De toekomst is elektrisch

Transport in stedelijke gebieden verandert. Vervuilende voertuigen worden steeds vaker geweerd uit (binnen)steden. Met de volledig elektrisch aangedreven Volvo FL Electric bieden wij de totaaloplossing voor emissievrij transport in steden.

Volvo-FL-cyclist

De Volvo FL Electric is geschikt voor:

  • Stedelijke transporten
  • Distributiewerk
  • Afvalinzameling


Voordelen Volvo FL Electric

  • Zeer goed zicht vanuit de cabine
  • Stiller over de hele linie
  • Ideaal voor stoppen en optrekken
  • U bent écht overal welkom
icon-truck-volvo Proefrit bluekens-icon-pdf-currentcolor Download brochure

Actieradius (bereik)

De Volvo FL heeft een actieradius tot wel 450 kilometer met een enkele acculading. 

Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader.

Vermogen

De elektrische FL heeft een vermogen tot 130 kW. 

Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen tot 175 pk.

Treingewicht

De FL Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 16,7 ton. 

Genoeg voor de meest uitdagende nationale en regionale transporttaken. 

Bluekens-Bluecare-2020-216

Wij helpen u met de complete overstap naar elektrisch: van opladen tot rijden

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich in zijn 360 graden aanpak. Zo denken wij met u mee over de laadinfrastructuur en kijken we samen naar de beste oplossing met het oog op uw wagenpark. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de subsidiemogelijkheden en helpen we u met de aanvraag hiervan. 

Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer. 

Volvo-Electric-detail

Accucapaciteit

De Volvo FL Electric heeft een accu-inhoud van 280-565 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 3 tot 6 accu's. 

Deze capaciteit betekent concreet voor u een bereik tot 450 kilometer en een vermogen tot 175 pk. 

Volvo-FL-ELECTRIC

Asconfiguraties

De elektrische FL is in één asconfiguratie beschikbaar. De elektrische FL is beschikbaar als 4×2 bakwagen.

Volvo-FL-FE-introductie-veiligheid.

Cabinevarianten

De FL Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine en korte slaapcabine. Op deze manier kunt u uw FL precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

Opladen kan op twee manieren

opladen-elektrische-truck

Snelladen

Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 150 kW en maakt het mogelijk om binnen 2,3 uur de accu 100% op te laden.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-1

Regulier opladen

Naast snelladen kunt u ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een vermogen tot 22 kilowattuur (kW).

 

Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 16,8 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen. In de nieuwe generatie Volvo FL Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. Daardoor is de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% verkort.

 

Bluekens-truck-en-bus-Oplaadpunten-voor-elektrische-trucks-in-Nederland

Laadpuntenkaart Nederland

Bluekens Truck en Bus maakt elektrisch rijden graag zo makkelijk mogelijk. Via onze laadpuntenkaart van Nederland krijg je snel inzicht in beschikbare laadpunten. Heb je vragen over elektrisch rijden en wat dit betekent voor jouw logistieke proces? Stel je vraag aan één van onze EV-experts!

LAADPUNTEN NEDERLAND

Veelgestelde vragen over de Volvo FL Electric

De Volvo FL Electric heeft een actieradius tot wel 450 kilometer met een enkele acculading. Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader, waardoor de praktische actieradius aanzienlijk verlengd kan worden.

De elektrische FL heeft een vermogen tot 130 kW. Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen tot 175 pk.

De FL Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 16,7 ton.

Een Volvo FL Electric is een 100% elektrische vrachtwagen van Volvo Trucks. Wordt ingezet voor stedelijke transporten, zoals distributie en afvalinzameling. De elektrische truck is leverbaar als bakwagen. De truck heeft een actieradius tot wel 450 kilometer en een maximaal treingewicht tot 16,7 ton.

De Volvo FL Electric heeft een accu-inhoud van 280–565 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 3 tot 6 accu's. Deze capaciteit betekent concreet een bereik tot 450 kilometer en een vermogen tot 175 pk.

De elektrische FL is in één asconfiguratie beschikbaar. De FL is als bakwagen beschikbaar in 4×2.

De FL Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine en korte slaapcabine. Op deze manier kunt u uw FL precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

De Volvo FL Electric heeft een snellader. Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 150 kW en maakt het mogelijk om binnen 2,3 uur de accu 100% op te laden.

Naast snelladen kunt u de Volvo FL Electric ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 22 kilowattuur (kW). Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 16,8 uur. In de nieuwe generatie Volvo FL Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. AC-laden is bij uitstek geschikt als het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan worden opgeladen.

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze aan ons!

Volvo-FL-Electric-7

Actieradius tot 450 kilometer

De Volvo FL Electric heeft een actieradius tot 450 kilometer. De exacte actieradius is afhankelijk van het aantal accupacks en de inzet. Bij de configuratie van de Volvo FL Electric wordt gekeken naar uw specifieke transportbehoefte.

Een expert van Bluekens Truck en Bus analyseert uw situatie. Hoe zit het met de vereisten aan capaciteit en het aantal stops? Waar gaat u rijden en wanneer? Hoe gedetailleerd is uw routeplanning? Waar en wanneer kunt u opladen? Zo wordt de optimale balans gevonden tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency.

Bluekens-Proefrit Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Andere elektrische Volvo trucks

Bluekens-Volvo-Electric-FH-01

Volvo FH Electric

De 100% elektrisch aangedreven truck voor langere afstanden. De Volvo FH combineert kracht en comfort met de voordelen van zero-emission transport.

Bekijk FH Electric
Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-bij-oversteekplaats

Volvo FM Electric

Distributie, containertransport of andere transportwerkzaamheden in stedelijke gebieden? De Volvo FM Electric is er klaar voor.

Bekijk FM Electric
Bluekens-Volvo-FMX-electric-5

Volvo FMX Electric

De krachtige 100% elektrische bouwtruck voor het zware werk. Combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Bekijk FMX Electic
Volvo-FL-FE-Electric-Range.

Volvo FE Electric

Met de elektrisch aangedreven Volvo FE Electric bieden wij een emissievrij voertuig dat is voorbereid op de toekomst en dat direct uw CO2-footprint verlaagd.

Bekijk FE Electric
Bluekens-Bluecare-2020-103

Bluekens Truck en Bus biedt u een totaaloplossing

Wat kan de Volvo FL Electric voor mij betekenen? Hoe zit het met de actieradius, oplaadmogelijkheden, financiering en service en onderhoud?

De antwoorden op dit soort vragen zijn afhankelijk van uw specifieke situatie en toepassing. Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bovendien bieden we alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

 

Bluekens-Proefrit Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Meer weten over de Volvo FL Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang