Maak kennis met de power van elektrische trucks

Steeds meer gemeenten weren vervuilende voertuigen geheel of gedeeltelijk uit (binnen)steden. Met de elektrisch aangedreven Volvo FE Electric bieden wij een emissievrij voertuig dat is voorbereid op de toekomst en dat direct uw CO2-footprint verlaagd. En u laat de wereld en meer in het bijzonder uw opdrachtgevers zien dat u duurzaamheid serieus neemt.

Volvo-FE-clipped

De Volvo FE Electric is geschikt voor:

  • Stedelijke vervoerstaken
  • Afvalinzameling
  • Lichte bouwtransporten
  • Distributiewerk


Voordelen Volvo FE Electric

  • Lage instap mogelijk
  • Zeer goed zicht vanuit de cabine
  • Stiller over de hele linie
  • Ideaal voor stoppen en optrekken
  • U bent écht overal welkom
icon-truck-volvo Proefrit bluekens-icon-pdf-currentcolor Download brochure

Actieradius (bereik)

De Volvo FE Electric heeft een actieradius tot 275 kilometer, met een enkele acculading. Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader.

Vermogen

De elektrische FE heeft een vermogen tot 225 kW. 

Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen tot 300 pk.

Treingewicht

De FE Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 27 ton. Genoeg voor de meest uitdagende nationale en regionale transporttaken.

volvo-fe-electric-van-gelder
zij gingen u voor

Volvo's FE Electric voor Van Gelder

Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat dit jaar vier nieuwe, volledig elektrische vrachtwagens inzetten. De trucks van het type Volvo FE Electric zijn aangeschaft door Jan Bakker en Vrijbloed Transport en worden voor Van Gelder ingezet bij diverse projecten in heel Nederland.

De Volvo’s FE Electric beschikken over een elektrisch aangedreven en relatief lichte autolaadkraan en tweezijden-kipper. Naast het inzetten van een duurzame aandrijflijn die geen schadelijke uitstoot genereert, zoals een elektromotor, is het door deze lichte kraan mogelijk om wegenbouwwerkzaamheden te verduurzamen door meer lading in minder vervoersbewegingen te vervoeren.

Benieuwd waarom Van Gelder koos voor de Volvo FE Electric?

Lees er alles over
Bluekens-Bluecare-2020-216

Wij helpen u met de complete overstap naar elektrisch: van opladen tot rijden

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich in zijn 360 graden aanpak. Zo denken wij met u mee over de laadinfrastructuur en kijken we samen naar de beste oplossing met het oog op uw wagenpark. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de subsidiemogelijkheden en helpen we u met de aanvraag hiervan. 

 

Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer. 

Volvo-Electric-detail

Accucapaciteit

De Volvo FE Electric heeft een accu-inhoud van 280–375 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 3 tot 4 accu's.  Deze capaciteit betekent concreet voor u een bereik tot 275 kilometer en een vermogen tot 300 pk.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-6

Asconfiguraties

De elektrische FE is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FE is als bakwagen beschikbaar in 4x2 en 6x2.

Volvo-FL-FE-introductie-veiligheid.

Cabinevarianten

De FE Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine en cabine met lage instap. Op deze manier kunt u uw FE precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

Opladen kan op twee manieren

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-3

Snelladen

Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 150 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 tot 2,5 uur de accu 100% op te laden.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-7

Regulier opladen

Naast snelladen kunt u ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van en een vermogen tot 22 kilowattuur (kW). Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van ruim 16 uur. In de nieuwe generatie Volvo FE Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. Daardoor is de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% verkort. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen.

Bluekens-truck-en-bus-Oplaadpunten-voor-elektrische-trucks-in-Nederland

Laadpuntenkaart Nederland

Bluekens Truck en Bus maakt elektrisch rijden graag zo makkelijk mogelijk. Via onze laadpuntenkaart van Nederland krijg je snel inzicht in beschikbare laadpunten. Heb je vragen over elektrisch rijden en wat dit betekent voor jouw logistieke proces? Stel je vraag aan één van onze EV-experts!

LAADPUNTEN NEDERLAND

Veelgestelde vragen over de Volvo FE Electric

De Volvo FE heeft een actieradius tot 275 kilometer. Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader, waardoor de praktische actieradius aanzienlijk verlengd kan worden. 

De elektrische FE heeft een vermogen tot 225 kW. Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen tot 300 pk.

De FE Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 27 ton.

Een Volvo FE Electric is een 100% elektrische vrachtwagen van Volvo Trucks. Wordt ingezet voor veeleisende stedelijke vervoerstaken, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie. De elektrische truck is leverbaar als bakwagen. De truck heeft een actieradius tot wel 275 kilometer en een maximaal treingewicht tot 27 ton.

De Volvo FE Electric heeft een accu-inhoud van 280–375 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 3 tot 4 accu's. Deze capaciteit betekent concreet een bereik tot 300 kilometer en een vermogen tot 300 pk.

De elektrische FE is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FE is als bakwagen beschikbaar in 4×2 en 6×2.

De FE Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine en cabine met lage instap. Op deze manier kunt u uw FE precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

De Volvo FE Electric heeft een snellader. Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 150 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 uur de accu 100% op te laden.

Naast snelladen kunt u de Volvo FE Electric ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 22 kilowattuur (kW). Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van zo’n 16 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen. In de nieuwe generatie Volvo FE Electric is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43kW. Daardoor is de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% verkort.

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze aan ons!

Volvo-FE-city

Van deur tot deur

Van magazijn tot binnenstad, of voor huisvuilinzameling en dus van deur tot deur. Wij kijken samen met u naar uw specifieke transportbehoefte.

Een expert van Bluekens Truck en Bus analyseert u transporttaak, geplande routes, topografie, het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Zo wordt de optimale balans gevonden tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency. Daarmee ontstaan nieuwe workflows die efficiënter en toekomstgericht zijn, dichtbij uw klant.

bluekens-icon-pdf-currentcolor Download productspecificaties bluekens-icon-proefrit-currentcolor Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Andere elektrische Volvo trucks

Bluekens-Volvo-Electric-FH-01

Volvo FH Electric

De 100% elektrisch aangedreven truck voor langere afstanden. De Volvo FH combineert kracht en comfort met de voordelen van zero-emission transport.

Bekijk FH Electric
Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-bij-oversteekplaats

Volvo FM Electric

Distributie, containertransport of andere transportwerkzaamheden in stedelijke gebieden? De Volvo FM Electric is er klaar voor.

Bekijk FM Electric
Bluekens-Volvo-FMX-electric-5

Volvo FMX Electric

De krachtige 100% elektrische bouwtruck voor het zware werk. Combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Bekijk FMX Electic
Volvo-FL-ELECTRIC

Volvo FL Electric

De compacte en wendbare Volvo FL Electric is met een bruto voertuiggewicht tot 16 ton geschikt voor verschillende werkzaamheden in de stad.

Bekijk FL Electric
Bluekens-Bluecare-2020-103
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Bluekens-Proefrit Proefrit

Meer weten over de Volvo FE Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang