Bluekens-truck-en-bus-volvo-FE-Electric

Volvo FE Electric

Maak kennis met de power van elektrische trucks

Steeds meer gemeenten weren vervuilende voertuigen geheel of gedeeltelijk uit (binnen)steden. Met de elektrisch aangedreven Volvo FE Electric bieden wij een emissievrij voertuig dat is voorbereid op de toekomst en dat direct uw CO2-footprint verlaagd. En u laat de wereld en meer in het bijzonder uw opdrachtgevers zien dat u duurzaamheid serieus neemt.

De Volvo FE Electric in het kort

 • GVW 27 ton
 • Actieradius: tot 200 kilometer (distributie); tot 120 kilometer (vuilniswagen en lichte bouwtruck)
 • Aandrijflijn: elektromotor/versnellingsbak met 2 versnellingen
 • Motorvermogen (piek/continu): 400 kW/330 kW (850 Nm)
 • Aantal accu’s: 4
 • Oplaadtijd (snel/normaal): minder dan 1 uur/6,5 uur (4 accu’s)
 • Aantal assen: 3
 • Wielbasis: 3900 mm
 • Cabineopties: dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine of cabine met lage instap
 • Uitgangsvermogen elektromotor voor PTO (piek/continu): 70 kW/50 kW (kleine uitvoering), 100 kW/70kW (grote uitvoering)
 • Koppel elektromotor voor PTO (piek/continu): 240 Nm/130 Nm (kleine uitvoering), 530 Nm/270 Nm (grote uitvoering)
bluekens-volvo-fe-electric-pr-electric-sales-start-image3

Distributie en afvalinzameling met alternatieve brandstoffen

Alternatieve brandstoffen zijn inmiddels een volwaardig alternatief voor diesel. De Volvo FE Electric is met een bruto voertuiggewicht van 27 ton bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor distributie, afvalinzameling, vervoer van bouwmaterialen of andere toepassingen in de stedelijke omgeving. Groot voordeel is dat u met een elektrisch aangedreven voertuig ook welkom bent in gebieden waar verkeersbeperkingen gelden, zoals milieuzones.

bluekens-volvo-fe-electric-t2018-0140

Van deur tot deur

Van magazijn tot binnenstad, of voor huisvuilinzameling en dus van deur tot deur. Wij kijken samen met u naar uw specifieke transportbehoefte. 

Een expert van Bluekens Truck en Bus analyseert u transporttaak, geplande routes, topografie, het gewenste laadvermogen, de benodigde accucapaciteit en de oplaadeisen. Zo wordt de optimale balans gevonden tussen laadvermogen en actieradius voor maximale efficiency. Daarmee ontstaan nieuwe workflows die efficiënter en toekomstgericht zijn, dichtbij uw klant.

bluekens-volvo-fe-electric-t2019-0833

Volvo FE Electric: uiterst soepel door de stad

Werken en rijden in stedelijke gebieden kenmerkt zich door veel stops waarbij u vaak moet remmen en optrekken. De elektromotor van de Volvo FE Electric levert direct het maximale koppel en geeft een uiterst soepele afgifte van vermogen. De versnellingsbak heeft twee versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten.

Een makkelijke in- en uitstap is ook een belangrijk aspect bij bijvoorbeeld distributiewerk. De Volvo FE Electric is in diverse modellen leverbaar, bijvoorbeeld met de Low Entry Cab. De Low Entry Cab maakt in- en uitstappen eenvoudiger, vermindert de fysieke belasting en geeft een uitstekend zicht op het omringende verkeer.

bluekens-volvo-fe-electric-pr-electric-sales -start-image1

Soepel overstappen op elektrisch

Wij kennen de transportbranche. En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. 

Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Meer weten over de Volvo FE Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang