De toekomst is elektrisch. Stap nu over.

De 100% elektrische Volvo FM Electric is stil en schoon. Deze elektrische truck is leverbaar als bakwagen en trekker, geschikt voor allerlei toepassingen. De truck heeft een actieradius tot wel 300 kilometer, afhankelijk van de inzet.

Bluekens-Volvo-FM-electric

De Volvo FM Electric is geschikt voor:

 • Nationale distributie
 • Regionale distributie
 • Containertransport 
 • Kraanservices
 • Transportwerkzaamheden binnen stedelijke gebieden


Voordelen Volvo FM Electric

 • Lage instap
 • Zeer goed zicht vanuit de cabine
 • Zeer veel ruimte in de cabine
 • Stiller over de hele linie
 • Ideaal voor stoppen en optrekken
 • U bent écht overal welkom
icon-truck-volvo Proefrit bluekens-icon-pdf-currentcolor Download brochure

Actieradius (bereik)

De Volvo FM heeft een actieradius tot wel 300 kilometer met een enkele acculading. 

Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader.

Vermogen

De elektrische FM heeft een vermogen van 330–490 kW. 

Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen van 450–666 pk.

Treingewicht

De FM Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 50 ton. 

Genoeg voor de meest uitdagende nationale en regionale transporttaken. 

dfds-volvo-trucks
zij gingen u voor

Honderd Volvo's FM Electric voor DFDS

DFDS, de grootste logistieke dienstverlener van Noord-Europa heeft 100 Volvo’s FM Electric besteld. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks en een van de grootste ooit voor zware elektrische trucks wereldwijd.

Het aantal elektrische trucks in Europa neemt toe. Zo werden dit jaar tot nu toe enkele honderden elektrische vrachtwagens boven de 16 ton geregistreerd. Ongeveer 40 procent hiervan zijn elektrische Volvo-trucks.

Benieuwd hoe DFDS deze elektrische vrachtwagens inzet in hun logistieke systeem?

Lees er alles over
Bluekens-Bluecare-2020-216

Wij helpen u met de complete overstap naar elektrisch: van opladen tot rijden

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich in zijn 360 graden aanpak. Zo denken wij met u mee over de laadinfrastructuur en kijken we samen naar de beste oplossing met het oog op uw wagenpark. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de subsidiemogelijkheden en helpen we u met de aanvraag hiervan. 

Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer. 

Bluekens-Volvo-FM-electric-8

Accucapaciteit

De Volvo FM Electric heeft een accu-inhoud van 180–540 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 2 tot 6 accu's. 

Deze capaciteit betekent concreet voor u een bereik tot 300 kilometer en een vermogen van 450-666 pk. 

Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-geladen-op-trein

Asconfiguraties

De elektrische FM is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FM is als trekker beschikbaar in 4x2, 6x2 en 6x4. Als bakwagen is de FM leverbaar in 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 en 8x4. Zo is er altijd een FM Electric die bij uw bedrijf past. 

Bluekens-Volvo-FM-electric-1

Cabinevarianten

De FM Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine, lage dagcabine, Slaapcabine, Lage slaapcabine en ook met Globetrotter-cabine. Op deze manier kunt u uw FM precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

Opladen kan op twee manieren

opladen-elektrische-truck

Snelladen

Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 250 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 uur de accu 100% op te laden.

Daarnaast kan een snellader de accu in minder dan 90 minuten tot wel 80% (!) opladen. Dit komt van pas wanneer het voertuig vaak langdurig ingezet wordt. Zo kan tijdens een pauze - of langdurige stop - de accu worden bijgeladen voor extra actieradius. 

volvo-fe-electric-renewi-opladen-detail

Regulier opladen

Naast snelladen kunt u ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 43 kilowattuur (kW). 

Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 9,5 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen. 

Bluekens-truck-en-bus-Oplaadpunten-voor-elektrische-trucks-in-Nederland

Laadpuntenkaart Nederland

Bluekens Truck en Bus maakt elektrisch rijden graag zo makkelijk mogelijk. Via onze laadpuntenkaart van Nederland krijg je snel inzicht in beschikbare laadpunten. Heb je vragen over elektrisch rijden en wat dit betekent voor jouw logistieke proces? Stel je vraag aan één van onze EV-experts!

LAADPUNTEN NEDERLAND

Veelgestelde vragen over de Volvo FM Electric

De Volvo FM heeft een actieradius tot wel 300 kilometer met een enkele acculading. Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader, waardoor de praktische actieradius aanzienlijk verlengd kan worden. 

De elektrische FM heeft een vermogen van 330–490 kW. Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen van 450–666 pk.

De FM Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 50 ton.

Een Volvo FM Electric is een 100% elektrische vrachtwagen van Volvo Trucks. De vrachtwagen is stil en schoon. De elektrische truck is leverbaar als bakwagen en trekker, geschikt voor diverse toepassingen, zoals nationale en regionale distributie, containertransport en kraanservices. De truck heeft een actieradius tot wel 300 kilometer en een maximaal treingewicht tot 50 ton. 

De Volvo FM Electric heeft een accu-inhoud van 180–540 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 2 tot 6 accu's. Deze capaciteit betekent concreet een bereik tot 300 kilometer en een vermogen van 450-666 pk. 

De elektrische FM is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FM is als trekker beschikbaar in 4x2, 6x2 en 6x4. Als bakwagen is de elektrische Volvo leverbaar in 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 en 8x4. Zo is er altijd een FM Electric die bij uw bedrijf past. 

De FM Electric is leverbaar met verschillende cabines: Dagcabine, lage dagcabine, Slaapcabine, Lage slaapcabine en ook met Globetrotter-cabine. Op deze manier kunt u uw FM precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

De Volvo FM Electric heeft een snellader. Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 250 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 uur de accu 100% op te laden. Daarnaast kan een snellader de accu in minder dan 90 minuten tot wel 80% (!) opladen. Dit komt van pas wanneer het voertuig vaak langdurig ingezet wordt. Zo kan tijdens een pauze - of langdurige stop - de accu worden bijgeladen voor extra actieradius. 

Naast snelladen kunt u de Volvo FM Electric ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 43 kilowattuur (kW). Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 9,5 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen. 

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze aan ons!

Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-distributie

300 kilometer actieradius met de Volvo FM Electric

De Volvo FM Electric biedt een actieradius tot 300 kilometer, afhankelijk van de inzet. Het gaat er echter om dat u een truck krijgt die precies is afgestemd op uw eisen.

Daarom helpen we u bij het in kaart brengen van uw werkzaamheden en welke eisen dit stelt aan zaken als configuratie, energieverbruik en laadvermogen. Dat zetten we om naar een transportoplossing op maat.

Wij specificeren en leveren een complete Volvo FM Electric, desgewenst met opbouw. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

bluekens-icon-pdf-currentcolor Download productspecificaties bluekens-icon-proefrit-currentcolor Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Andere elektrische Volvo trucks

Bluekens-Volvo-Electric-FH-01

Volvo FH Electric

De 100% elektrisch aangedreven truck voor langere afstanden. De Volvo FH combineert kracht en comfort met de voordelen van zero-emission transport.

Bekijk FH Electric
Bluekens-Volvo-FMX-electric-5

Volvo FMX Electric

De krachtige 100% elektrische bouwtruck voor het zware werk. Combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Bekijk FMX Electic
bluekens-volvo-fe-electric-t2019-0833

Volvo FE Electric

Met de elektrisch aangedreven Volvo FE Electric bieden wij een emissievrij voertuig dat is voorbereid op de toekomst en dat direct uw CO2-footprint verlaagd.

Bekijk FE Electric
Bluekens-Volvo-Electric-FL-05

Volvo FL Electric

De compacte en wendbare Volvo FL Electric is met een bruto voertuiggewicht tot 16 ton geschikt voor verschillende werkzaamheden in de stad.

Bekijk FL Electric
Bluekens-Bluecare-2020-103
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Bluekens-Proefrit Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure
Bluekens-Truck-en-Bus-Nassau-Sneltransport-Eerste-Volvo-FM-Electric-3

Nassau Sneltransport

“Ondernemen is de regie in handen nemen en toekomstgericht werken. Als je nu op je handen blijft zitten, maken we de stap naar elektromobiliteit te laat. Tegelijkertijd is iedereen die nu de overstap maakt in wezen een pionier in de transitie. Het gaat niet alleen om het voertuig maar ook om alles wat er bij de overstap komt kijken. Wij willen vandaag leren hoe we morgen ondernemen.”

Nassau Sneltransport heeft de eerste van twee Volvo FM Electric-trekkers in het bijzijn van de wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Financiën van de gemeente Breda, Carla Kranenborg-van Eerd (VVD) in gebruik genomen. Een mijlpaal voor het bedrijf en de gemeente Breda. Het is het resultaat van niet wachten maar handelen, waarbij samen met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus het pad richting elektrificatie is ingezet.

Bluekens-Proefrit Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Meer weten over de Volvo FM Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang