Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-bij-oversteekplaats

Volvo FM Electric

Elektrische truck voor regionale distributie

Distributie, containertransport of andere transportwerkzaamheden in stedelijke gebieden? De Volvo FM Electric is er klaar voor. De 100% elektrische truck is stil en schoon en daarmee ideaal voor inzet in en rond steden. Deze elektrische truck is leverbaar als bakwagen en trekker, geschikt voor allerlei toepassingen.

De Volvo FM Electric in het kort

 • GCW tot 44 ton
 • Asconfiguraties: 
  - Trekker: 4x2, 6x2, 6x4
  - Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

 • Accucapaciteit: 180–540 kWh, 2–6 accu's
 • Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen
 • Geschikt voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)
Bluekens-Volvo-FM-electric-5

De Volvo FM Electric: zeer krachtig en stil

De Volvo FM Electric staat garant voor een soepele en krachtige rijervaring. De elektrische truck is voorzien van twee of drie elektromotoren en de automatische I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit.

Het vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupakketten leveren tot 540 kWh. Dat levert voldoende actieradius op voor veel regionale transportopdrachten.

 

Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-distributie

Actieradius van de Volvo FM Electric

De Volvo FM Electric biedt een actieradius tot 300 kilometer, afhankelijk van de inzet. Het gaat er echter om dat u een truck krijgt die precies is afgestemd op uw eisen.

Daarom helpen we u bij het in kaart brengen van uw werkzaamheden en welke eisen dit stelt aan zaken als configuratie, energieverbruik en laadvermogen. Dat zetten we om naar een transportoplossing op maat.

Wij specificeren en leveren een complete Volvo FM Electric, desgewenst met opbouw. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

Bluekens-Volvo-FM-electric

De Volvo FM Electric opladen

Opladen van de Volvo FM Electric kan op verschillende manieren:

 • AC-laden tot 43 kW-  in 9,5 uur volledig opgeladen, ideaal voor opladen 's nachts
 • DC-laden tot 250 kW – volledig opgeladen binnen 2,5 uur. Dit komt van pas bij volcontinue inzet of als het voertuig tijdens een pauze moet bijladen voor extra actieradius. Met een 250 kW DC-lader is het mogelijk om in minder dan 90 minuten tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden.
Bluekens-Volvo-FM-electric-1
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Meer weten over de Volvo FM Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang