Bluekens-Volvo-Trucks-FH_Electric_1

Volvo FH Electric

Elektrische truck voor langere afstanden

De Volvo FH Electric is een 100% elektrisch aangedreven truck met een bereik tot 300 kilometer. Met de Volvo FH Electric is het mogelijk om transporten over langere afstanden uit te voeren. De Volvo FH Electric combineert de kracht en het comfort van de Volvo FH met de voordelen van zero-emission transport. De Volvo FH Electric is beschikbaar vanaf 2022.

De Volvo FH Electric in het kort

 • GCW tot 44 ton
 • Asconfiguraties: 
  - Trekker: 4x2, 6x2, 6x4
  - Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4
 • Accucapaciteit: 180–540 kWh, 2–6 accu's
 • Tot 330–490 kW (450–666 pk) continu vermogen
 • 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4, 10x4
 • Geschikt voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)
Bluekens-Volvo-Trucks-FH_Electric_2

De kracht van de Volvo FH Electric

De Volvo FH Electric biedt een soepel en krachtig rijcomfort. 

De truck is voorzien van twee of drie elektromotoren en de automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak. De zes accu pakketten leveren tot 540 kWh, wat voldoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten. 

Het enorme vermogen tot 490 kW/666 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek.

 

Bluekens-Volvo-Trucks-FH_Electric_4

Actieradius van de Volvo FH Electric

De Volvo FH Electric biedt een actieradius tot 300 kilometer. Het gaat er echter om dat u een elektrische truck krijgt die precies is afgestemd op uw eisen. 

Om na te gaan welke elektrische truck voor u een oplossing is, maken we een simulatie aan de hand van uw werkzaamheden. We houden rekening met allerlei factoren, zoals lading, gewicht en afstanden. Vervolgens zetten we dit om in een transportoplossing op maat.

Wij specificeren en leveren een complete Volvo FH Electric, desgewenst met opbouw. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

Bluekens-Volvo-Trucks-FH Electric voor

De Volvo FH Electric opladen

Opladen van de Volvo FH Electric kan op verschillende manieren:

 • AC-laden tot 43 kW-  in 9,5 uur volledig opgeladen, ideaal voor opladen 's nachts
 • DC-laden tot 250 kW – volledig opgeladen binnen 2,5 uur

  Dit komt van pas bij volcontinue inzet of als het voertuig tijdens een pauze moet bijladen voor extra actieradius. Met een 250 kW DC-lader is het mogelijk om in minder dan 90 minuten tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden.
T2021_47244
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Meer weten over de Volvo FH Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang