Elektrische truck voor langere afstanden

De Volvo FH Electric is een 100% elektrisch aangedreven truck met een bereik tot 300 kilometer. Met de Volvo FH Electric is het mogelijk om transporten over langere afstanden uit te voeren. De Volvo FH Electric combineert de kracht en het comfort van de Volvo FH met de voordelen van zero-emission transport. De Volvo FH Electric is beschikbaar vanaf 2022.

Bluekens-Volvo-Trucks-FH Electric voor

De Volvo FH Electric is geschikt voor:

  • Van stad naar stad
  • Langere afstanden
  • Nationale distributie
  • Regionale distributie
  • Transportwerkzaamheden binnen stedelijke gebieden


Voordelen Volvo FH Electric

  • Uitstekend rijcomfort
  • Zeer goed zicht vanuit de cabine
  • Zeer veel ruimte in de cabine
  • Stiller over de hele linie
  • U bent écht overal welkom
icon-truck-volvo Proefrit bluekens-icon-pdf-currentcolor Download brochure

Actieradius (bereik)

De Volvo FH heeft een actieradius tot wel 300 kilometer met een enkele acculading. 

Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader.

Vermogen

De elektrische FH heeft een vermogen van 330–490 kW. 

Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen van 450–666 pk.

Treingewicht

De FH Electic heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 50 ton. 

Genoeg voor de meest uitdagende nationale en regionale transporttaken. 

volvo-fh-rebro-transport
zij gingen u voor

Rebro Transport tekent voor Volvo FH Electric

Na onlangs de keuze voor het duurzame (Bio-)LNG te hebben gemaakt, maakt Rebro Transport nu een verdere omslag naar alternatieve aandrijflijnen.

Het bedrijf neemt binnenkort een Volvo FE Electric in gebruik en heeft onlangs een order getekend voor een Volvo FH Electric 6x2-bakwagen. Deze truck, die wordt geleverd door Bluekens Truck en Bus, wordt ingezet met drie wissellaadbakken op een vaste route tussen drie locaties in Nederland.

Benieuwd waarom Rebro Transport tekende voor de Volvo FH Electric?

Lees er alles over
Bluekens-Bluecare-2020-216

Wij helpen u met de complete overstap naar elektrisch: van opladen tot rijden

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich in zijn 360 graden aanpak. Zo denken wij met u mee over de laadinfrastructuur en kijken we samen naar de beste oplossing met het oog op uw wagenpark. Daarnaast kijken we ook graag met u naar de subsidiemogelijkheden en helpen we u met de aanvraag hiervan. 

Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer. 

bluekens_volvo_fh_electric

Accucapaciteit

De Volvo FH Electric heeft een accu-inhoud van 180–540 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 2 tot 6 accu's. 

Deze capaciteit betekent concreet voor u een bereik tot 300 kilometer en een vermogen van 450-666 pk. 

Bluekens-Volvo-Electric-FH-01

Asconfiguraties

De elektrische FH is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FH is als trekker beschikbaar in 4x2, 6x2 en 6x4. Als bakwagen is de FH leverbaar in 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 en 8x4. Zo is er altijd een FH Electric die bij uw bedrijf past. 

T2021_47244

Cabinevarianten

De FH Electric is leverbaar met verschillende cabines: Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine en ook met Globetrotter XL-cabine. Op deze manier kunt u uw FH precies afstemmen op uw werkzaamheden. 

Opladen kan op twee manieren

opladen-elektrische-truck

Snelladen

Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 250 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 uur de accu 100% op te laden.

Daarnaast kan een snellader de accu in minder dan 90 minuten tot wel 80% (!) opladen. Dit komt van pas wanneer het voertuig vaak langdurig ingezet wordt. Zo kan tijdens een pauze - of langdurige stop - de accu worden bijgeladen voor extra actieradius. 

volvo-fe-electric-renewi-opladen-detail

Regulier opladen

Naast snelladen kunt u ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 43 kilowattuur (kW). 

Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 9,5 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen. 

Bluekens-truck-en-bus-Oplaadpunten-voor-elektrische-trucks-in-Nederland

Laadpuntenkaart Nederland

Bluekens Truck en Bus maakt elektrisch rijden graag zo makkelijk mogelijk. Via onze laadpuntenkaart van Nederland krijg je snel inzicht in beschikbare laadpunten. Heb je vragen over elektrisch rijden en wat dit betekent voor jouw logistieke proces? Stel je vraag aan één van onze EV-experts!

LAADPUNTEN NEDERLAND

Veelgestelde vragen over de Volvo FH Electric

De Volvo FH heeft een actieradius tot wel 300 kilometer met een enkele acculading. Bovendien is de accu zeer snel op te laden middels de snellader, waardoor de praktische actieradius aanzienlijk verlengd kan worden.

De elektrische FH heeft een vermogen van 330–490 kW. Dit komt neer op een effectief (continu) vermogen van 450–666 pk.

De FH Electric heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 50 ton.

Een Volvo FH Electric is een 100% elektrische vrachtwagen van Volvo Trucks. De vrachtwagen is stil en schoon. De elektrische truck is leverbaar als bakwagen en trekker. Geschikt voor langere afstand en transport van stad naar stad. De truck heeft een actieradius tot wel 300 kilometer en een maximaal treingewicht tot 50 ton. 

De Volvo FH Electric heeft een accu-inhoud van 180–540 kilowattuur (kWh). Verdeeld over 2 tot 6 accu's. Deze capaciteit betekent concreet een bereik tot 300 kilometer en een vermogen van 450-666 pk.

De elektrische FH is in verschillende asconfiguraties beschikbaar. De FH is als trekker beschikbaar in 4x2, 6x2 en 6x4. Als bakwagen is de elektrische Volvo leverbaar in 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 en 8x4. Zo is er altijd een FH Electric die bij uw bedrijf past.

De FH Electric is leverbaar met verschillende cabines: Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine en ook met Globetrotter XL-cabine. Op deze manier kunt u uw FH precies afstemmen op uw werkzaamheden.

De Volvo FH Electric heeft een snellader. Een snellader wordt ook wel een DC-lader genoemd. Een DC-lader maakt gebruik van een vermogen van 250 kW en maakt het mogelijk om binnen 2 uur de accu 100% op te laden. Daarnaast kan een snellader de accu in minder dan 90 minuten tot wel 80% (!) opladen. Dit komt van pas wanneer het voertuig vaak langdurig ingezet wordt. Zo kan tijdens een pauze - of langdurige stop - de accu worden bijgeladen voor extra actieradius.

Naast snelladen kunt u de Volvo FH Electric ook regulier opladen. Regulier opladen wordt ook wel AC-laden genoemd. Een AC-lader maakt gebruik van een een vermogen tot 43 kilowattuur (kW). Met een reguliere oplader moet u rekening houden met een laadtijd van maximaal 9,5 uur. Deze manier van opladen is daarom bij uitstek geschikt wanneer het voertuig niet continu ingezet wordt en bijvoorbeeld 's nachts kan opladen.

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze aan ons!

Bluekens-Volvo-Trucks-FH_Electric_4

Actieradius van de Volvo FH Electric

De Volvo FH Electric biedt een actieradius tot 300 kilometer. Het gaat er echter om dat u een elektrische truck krijgt die precies is afgestemd op uw eisen.

Om na te gaan welke elektrische truck voor u een oplossing is, maken we een simulatie aan de hand van uw werkzaamheden. We houden rekening met allerlei factoren, zoals lading, gewicht en afstanden. Vervolgens zetten we dit om in een transportoplossing op maat.

Wij specificeren en leveren een complete Volvo FH Electric, desgewenst met opbouw. Om de transitie naar elektrische transporten te vereenvoudigen leveren we de truck compleet met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, routeplanning, accucontrole en nog meer.

bluekens-icon-pdf-currentcolor Download productspecificaties bluekens-icon-proefrit-currentcolor Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Andere elektrische Volvo trucks

Bleukens-truck-en-bus-volvo-fm-electric-bij-oversteekplaats

Volvo FM Electric

Distributie, containertransport of andere transportwerkzaamheden in stedelijke gebieden? De Volvo FM Electric is er klaar voor.

Bekijk FM Electric
Bluekens-Volvo-FMX-electric-5

Volvo FMX Electric

De krachtige 100% elektrische bouwtruck voor het zware werk. Combineert kracht met schoon en stil bouwtransport.

Bekijk FMX Electic
bluekens-volvo-fe-electric-t2019-0833

Volvo FE Electric

Met de elektrisch aangedreven Volvo FE Electric bieden wij een emissievrij voertuig dat is voorbereid op de toekomst en dat direct uw CO2-footprint verlaagd.

Bekijk FE Electric
Bluekens-Volvo-Electric-FL-05

Volvo FL Electric

De compacte en wendbare Volvo FL Electric is met een bruto voertuiggewicht tot 16 ton geschikt voor verschillende werkzaamheden in de stad.

Bekijk FL Electric
Bluekens-Bluecare-2020-103
Soepel overstappen op elektrisch

'Wij kennen de transportbranche’

En we begrijpen hoe belangrijk het is dat de overgang bij een technologische transitie soepel verloopt. Het is ons doel om uw transitie te helpen voltooien zonder problemen of onderbreking. 

Onze specialisten vertellen u graag meer. We helpen u ook met zaken als financiering en software die u onderweg ondersteunt om het maximale uit uw truck te halen. Bluekens Truck en Bus biedt u als EV-specialist alle denkbare services aan in onze speciaal geoutilleerde werkplaatsen.

Bluekens-Proefrit Proefrit icon-pdf-icon-333333 Download brochure

Meer weten over de Volvo FH Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Samen werken
aan vooruitgang