Diesel is de meest gebruikte brandstof voor langeafstandstransport. Met alternatieve brandstoffen kun je schoner en duurzamer rijden. (Bio-)LNG voor trucks is een duurzaam alternatief voor traditionele dieselbrandstof. Wat is (Bio-)LNG en hoe draagt deze brandstof bij aan duurzaam transport?

Wat is (Bio-LNG)?

Bij deze alternatieve brandstof moet je onderscheid maken tussen LNG en (Bio-)LNG.

 

  • LNG is de afkorting van 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas.

 

  • (Bio-)-LNG is vloeibaar biogas en is gemaakt van gas afkomstig uit organisch materiaal: plantaardige resten, slib of mest bijvoorbeeld. Het organisch materiaal wordt in een vergister omgezet naar biogas. Zodra alle vervuiling eruit is gefilterd, wordt het gas afgekoeld en krijgt het uiteindelijk een vloeibare vorm.
Bluekens_lng_570x380.jpg

Met (Bio-)LNG verklein je de CO2-uitstoot

(Bio-)LNG is op dit moment dé groene brandstof voor langeafstandstransport. Het gebruik van (Bio-)LNG als brandstof vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met traditionele dieseltrucks.

 

Met (Bio-)LNG kun je de CO2-uitstoot tot wel 100% verlagen. Dat kan bijvoorbeeld met de LNG-trucks van Volvo Trucks. Naast Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas) gebruikt de motor ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of diesel. Door gebruik te maken van (Bio-)LNG of LNG in combinatie met HVO, kan de CO2-uitstoot tot wel 100% verminderd worden tijdens het gebruik van het voertuig (tank-to-wheel).

Welke opties zijn er voor duurzaam transport met (Bio-)LNG?

Met de keuze voor (Bio-)LNG als brandstof draag je bij aan duurzaam transport. Daarmee is (Bio-)LNG een aantrekkelijke optie als je als bedrijf actief bent in het langeafstandstransport en gaat voor duurzaam transport.

 

Volvo Trucks biedt met de Volvo FM op (Bio-)LNG en de Volvo FH op (Bio-)LNG milieuvriendelijke opties voor langeafstandstransport. Deze trucks hebben een actieradius tot 1000 kilometer en bieden vergelijkbare prestaties als een dieseltruck.

bluekens-volvo-fh-lng-t2017-0291

(Bio-)LNG, HVO en elektrisch transport: welke optie is er voor jou?

Uiteraard is (Bio-)LNG niet de enige mogelijkheid om transport duurzamer te maken. Met een duurzame brandstof als HVO kun je de CO2-uitstoot flink verkleinen. Ook elektrisch transport krijgt steeds meer vaart. Het aanbod van elektrische bestelwagens, bedrijfswagen en trucks wordt steeds groter.

 

Wil jij stappen maken om jouw wagenpark te verduurzamen? Bluekens Truck en Bus helpt je graag op weg in de transitie van diesel naar duurzaam. Welke mogelijkheden zijn er? Waar moet je beginnen als je jouw wagenpark wilt verduurzamen? En wat is nu de beste optie voor jouw werkzaamheden? Het zijn logische vragen. Bluekens Truck en Bus helpt je graag met een advies op maat voor jouw situatie. 

 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Ontdek wat we voor jou kunnen doen