Energietransitie

Van diesel naar duurzaam? Bluekens helpt u op weg

Wat is de beste keus voor de toekomst? Aan welke regels moet ik voldoen?

Het zijn logische vragen als u uw wagenpark wilt verduurzamen. Maar waar moet u beginnen? En wat is nu echt de beste optie voor uw werkzaamheden? Bluekens Truck en Bus zorgt voor overzicht. Uw werk en wensen staan centraal. Van daaruit kijken we naar de beste oplossing. U de vragen, wij de antwoorden!

Pijl-wolken-tekst-final

Wat is er mogelijk?

hvo-truck-en-bus

Diesel

 

Oud & vertrouwd: diesel. Dieselmotoren blijven een belangrijke rol spelen. Met het gebruik van zuinige motoren en alternatieve brandstoffen als HVO kunt u ook met diesel de CO2-footprint flink verkleinen.

bio-lng-auto

LNG

 

LNG is op dit moment dé groene oplossing voor langeafstandstransport. Met het gebruik van (Bio-)LNG kunt u de CO2-uitstoot tot wel 100% verlagen.

elektrisch-truck-en-bus

Elektrisch

 

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat zwaar transport en bouwtransport elektrisch kan? Toch is dat nu al mogelijk. Van busje tot bouwtruck: het aanbod van elektrische voertuigen wordt steeds groter.

vlootscanv2

Hoe toekomstbestendig is uw wagenpark? Laat een vlootscan doen!

 

Wilt u de komende jaren voertuigen vervangen of uw wagenpark uitbreiden? Dan is het verstandig om extra goed na te denken over uw keuze. Gaat u voor diesel of is elektrisch een betere optie? En wanneer is voor u het beste moment om voertuig(en) te vervangen?

 

Met de vlootscan brengt Bluekens Truck en Bus dat gratis voor u in kaart. We inventariseren uw huidige wagenpark en geven op basis daarvan advies. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken bij de aanschaf van nieuwe voertuigen.

 

Vraag een gratis vlootscan aan
keuze-v2


Van woorden naar daden

 

Wat is de beste oplossing voor uw werk? Is elektrisch een optie, of past een zuinig dieselvoertuig beter bij uw werkzaamheden? Bluekens Truck en Bus helpt u graag met een advies op maat. Een businesscase geeft u inzicht in de haalbaarheid en betaalbaarheid. 

 

Bluekens rekent het samen met u uit!

Diesel Bio-LNG Elektrisch Waterstof
waterstof-gecentreerd

Waterstof: brandstof voor de toekomst

 

Waterstof is een veelbelovende optie om transport te verduurzamen. Emissievrije trucks gebruiken waterstof om hun eigen elektriciteit aan boord te produceren en zijn geschikt zijn voor inzet op langere afstanden. Volvo Trucks voert al testen uit met trucks die rijden op waterstof. 

 

Naar verwachting zijn waterstoftrucks in de tweede helft van dit decennium beschikbaar.

Welke subsidies kunt u krijgen?

 

  • Bij aanschaf van een elektrische truck komt u in aanmerking voor de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET). Daarmee krijgt u tot € 115.200 subsidie per truck.

 

  • Voor de aanschaf van emissieloos bouwmateriaal kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling voor Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB). Hoewel SSEB voornamelijk is bedoeld voor bouwmachines, kunnen bouwvoertuigen onder bepaalde voorwaarden ook onder deze regeling vallen.

 

  • Koopt u een elektrische bedrijfswagen? Dan kunt u SEBA-subsidie aanvragen. Daarmee krijgt u maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. Maar let op: 2024 is het laatste jaar dat SEBA bestaat.
bus-en-truckv2

Ruim baan voor schone bestel- en vrachtauto's

Vragen uw opdrachtgevers om het transport zo schoon en duurzaam mogelijk te doen? Steeds vaker stellen klanten deze eis. De inzet van duurzame voertuigen kan het verschil maken tussen een opdracht wel of niet gegund krijgen.

 

Ook andere regels worden strenger. Wellicht heeft u in uw werk nu al te maken met milieuzones. Inmiddels hebben 29 gemeenten besloten om vanaf 1 januari (2025) een zero-emissiezone in te voeren. In zulke zones zijn (na een overgangsperiode) alleen nog emissievrije bestel- en vrachtauto’s welkom.

 

Vragen klanten om emissieloos transport? Is de stad uw werkterrein? Dan is het extra belangrijk om u goed te laten adviseren over de consequenties voor uw werk en wagenpark.

wrenchv2

Ook voor service en onderhoud!

Duurzaam rijden gaat over veel meer dan alleen het voertuig. Als u met het voertuig rijdt, wilt u ook zekerheid over zaken als service en onderhoud. Ok daarvoor bent u bij Bluekens Truck en Bus aan het juiste adres. Onze werkplaatsen zijn volledig ingericht voor onderhoud aan alle typen voertuigen. Wist u bijvoorbeeld dat we al meer dan 15 jaar ervaring hebben met onderhoud van elektrische voertuigen? Al onze werkplaatsen zijn hiervoor ingericht. In Oosterhout bevindt zich bovendien ons expertisecentrum voor HV-batterijen.

 

Wilt u helemaal geen omkijken hebben naar het onderhoud aan uw voertuigen? Ook dat kan! Bluekens Truck en Bus biedt fleetmanagement voor diesel- en elektrische voertuigen. U kunt zich richten op uw werk, terwijl wij zorgen voor uw wagenpark.

Wilt u overzicht in uw kansen? Bel Bluekens

Wat de toekomst exact brengt, weet niemand. Voor ons staat vast dat deze toekomst duurzaam is. Bluekens Truck en Bus helpt u graag om overzicht te brengen in uw kansen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
Mike_Levens
Mike Levens
(Technical) Engineer Energy & Vehicles