Elektrische voertuigen winnen snel terrein. Niet alleen in personenauto's maar ook in de wereld van bestelwagens en vrachtwagens. Merken als Renault Trucks en Volvo Trucks bieden steeds meer elektrische voertuigen aan waarmee duurzaam transport mogelijk is. Welke opties zijn er nu al?

Het aanbod elektrische bestelwagens groeit

Elektrische bestelwagens zijn er inmiddels in vele varianten. Renault Trucks heeft een complete lijn elektrische bestelwagens. Met modellen zoals de Renault Master E-Tech en de Renault Trafic E-Tech kun je nu al schoon en duurzaam rijden. Deze elektrische bestelwagens zijn emissievrij en daarmee helpen ze de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren.

Bluekens-Truck-en-Bus-Renault-Trucks-E-Tech-Trafic-p041247

Duurzaam transport met elektrische trucks

Ook het aanbod van elektrische trucks voor zwaar transport neemt toe. Renault Trucks en Volvo Trucks hebben elektrische trucks ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, van stedelijke distributie tot elektrisch bouwtransport of transport over langere afstanden. Deze elektrische trucks verminderen niet alleen de CO2-uitstoot, maar dragen ook bij aan een stillere en schonere stedelijke omgeving.

Volvo FH Electric

Oplossing voor zero-emissiezones en milieuzones in Nederland

Elektrische bestelwagens en trucks zijn ook om een andere reden een duurzame keuze voor de toekomst. Het voordeel van elektrische bestelwagens en trucks is dat je er ook mee mag rijden in milieuzones in Nederland. Met deze voertuigen ben je ook welkom in zero-emissiezones die gemeenten vanaf 1 januari 2025 mogen invoeren. Hier zijn alleen volledig emissievrije voertuigen welkom.

Het opladen van elektrische voertuigen

Hoewel elektrisch transport vele voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen. Een van de belangrijkste is de infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen. Om de stap naar elektrisch transport te kunnen zetten, is het essentieel om een goed netwerk van laadpunten te hebben. Overweeg je om de stap naar elektrisch te zetten? Dan is het verstandig om goed na te denken hoe je de elektrische bestelwagens of trucks gaat opladen.

volvo-fe-electric-renewi-opladen-detail

Subsidie voor elektrische bestelwagens en trucks

De stap naar elektrisch transport zet je niet zomaar. Om deze stap haalbaar en betaalbaar te maken, kun je bij de overheid subsidie krijgen. Er zijn subsidieregelingen voor elektrische bedrijfswagens en elektrische trucks.

 

  • Voor elektrische bedrijfswagens is er de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Met SEBA krijg je tot 5.000 euro subsidie bij aanschaf van een elektrische bestelwagen.
  • Als je een elektrische truck koopt, kun je AanZET-subsidie aanvragen.

Duurzaam transport met een lagere CO2-uitstoot

Elektrisch transport is nu al een realistische optie voor duurzame logistiek. Met de elektrische oplossingen die onder meer Renault Trucks en Volvo Trucks bieden voor bestelwagens en vrachtwagens, wordt de weg vrijgemaakt voor een schonere en groenere transportsector. Met de mogelijkheden die deze voertuigen bieden om de CO2-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn elektrische voertuigen een stap in de richting van duurzaam transport.

Bluekens helpt je op weg

Een goede voorbereiding is een must om de stap naar elektrisch transport succesvol te zetten. Maar waar moet je beginnen en waar moet je rekening mee houden? En welke mogelijkheden zijn er en wat is nu echt de beste optie voor jouw werk? We zoeken het graag voor je uit.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen