Wij helpen u graag bij uw keuze en maken samen met u een TCO berekening.

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks

Volvo FM LNG

De Volvo FM LNG is een truck voor zwaar regionaal transport. De truck rijdt en presteert als een normale Volvo FM, maar met 20% minder CO2-uitstoot. Met de Volvo FM LNG verkleint u uw ecologische voetafdruk en kunt u besparen op brandstofkosten.

Volvo-FM-LNG20200919_0009

LNG is een solide oplossing

De LNG-motor is gebaseerd op de ultramoderne D13K-motor. De G13C-motor - 420, 460 of 500 pk - is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten. Energie-efficiency en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in de strategie om duurzame transporten te realiseren. De Volvo FM LNG zorgt meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%*. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen.

 

Download onze gratis whitepaper 'De voordelen van LNG'

Download
Volvo-FM-LNG20200919_0002

Een actieradius tot 1000 kilometer

U kunt dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten. De efficiency van de motor, gecombineerd met LNG, zorgt voor een bereik dat geschikt is voor regionaal transport en internationaal transport. U kunt kiezen uit drie verschillende tankafmetingen om de truck te optimaliseren voor een actieradius tot 1000 kilometer.

Volvo-FM-LNG20200919_0001

Maak onderscheid


Met de Volvo FM LNG kunt u uw duurzaamheidsambities waarmaken en inspelen op de wens van verladers om transport duurzamer te maken. Met de Volvo FM LNG verlaagt u de CO2-uitstoot direct met 20% *. Met bio-LNG kunt u de uitstoot tot wel 100% verminderen*.

De Volvo FM LNG heeft hetzelfde laadvermogen en dezelfde productiviteit als de dieseluitvoering van de Volvo FM. Dat maakt deze truck geschikt voor zowel transportopdrachten waarbij u van de ene locatie naar de andere rijdt in Nederland als voor internationaal transport. Ook tanken wordt steeds makkelijker. Het netwerk van LNG-tankstations wordt steeds verder uitgebreid in Europa.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

Volvo-FM-LNG20200919_0005

Makkelijk tanken

Het tanken van LNG verloopt iets anders, maar als u dat eenmaal een keer gedaan heeft, is het niet ingewikkeld. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die u in acht moet nemen bij het tanken vanwege de lage temperatuur van het vloeibare gas. er komen steeds meer LNG tankstations in Europa bij.

Wij helpen u graag bij uw keuze en maken samen met u een TCO berekening.

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks