Dit is uw nieuwe bedrijfspartner

U ziet meteen dat dit de volgende stap in het transport is. Het uiterlijk is vertrouwd, maar het profiel staat meer rechtop, de vormen zijn vloeiender en het karakter meer uitgesproken. Zodra u gaat zitten, nog voordat u de motor heeft gestart, ziet u dat dit een zeer modern dashboard is, ontworpen om uw werk eenvoudiger te maken. En zodra u onderweg bent, voelt u de rijeigenschappen van de Volvo-aandrijflijn. Deze truck is klaar voor het werk.

De Volvo FM: flexibiliteit, gemak en uitstekend zicht

Volvo FM in het kort

 • Motorvermogen: 330–500 pk
 • Zes cabineformaten
 • Diesel, biodiesel, LNG en HVO
 • Trekker of bakwagen

Afgestemd op uw werk

 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • Uitgebreide reeks services
 • De volgende stap in de evolutie
 • Een nieuw, modern profiel, beter in vorm dan ooit

Cabine opties

 • Lage dagcabine
 • Lage slaapcabine
 • Dagcabine
 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Manschappencabine

Maak kennis met de meest onderscheidende nieuwe features van de Volvo FM

bluekens-volvo-fm-veerboot-2

Alles op de plek waar u het verwacht

Door de vorm van de cabine heeft u meer binnenruimte, royale ramen en een lage portierlijn voor uitstekend zicht rondom de truck, zelfs in drukke omgevingen. Met eersteklas materialen en slimme opbergruimte in de cabine is de Volvo FM een moderne werkplek voor actieve chauffeurs.

Alles is met een reden aangebracht. Zodat u op de meest efficiënte manier uw werk kunt verrichten en op tijd kunt leveren. In- en uitstappen gaat gemakkelijk, werken rondom de Volvo FM is een fluitje van een cent en u kunt uw omgeving gemakkelijk zien vanuit de chauffeurspositie.

Bekijk de cabines
Bluekens-Volvo-FM-detail-20190512_0001
Volvo FM vrachtwagen cabine
Bluekens-Volvo-FM-detail-20190829_0010
Bluekens-Volvo-FM-detail-20190425_0003
Volvo FM truck digitaal display
bluekens-volvo-fm-instap

Maatwerk afgestemd op uw wensen

U kunt kiezen uit zes cabine-afmetingen. Van de compacte comfortabele dagcabines, waarmee u uw laadruimte kunt maximaliseren, tot de ruime slaapcabines en Globetrotter-cabines. Ze hebben allemaal een gemakkelijke instap en bieden uitstekend zicht en rijcomfort. Alle cabines zijn royaal en bieden nog slimmere opbergmogelijkheden dan u wellicht gewend was. 

Het chassis is goed voorbereid op carrosseriebouw en kan zeer eenvoudig worden aangepast aan uw transportoplossing. Heeft u grote laadcapaciteit nodig zonder dat dit ten koste gaat van de manoeuvreerbaarheid? U heeft keuze uit twee, drie, vier of vijf assen.

volvo fm 4x2 vrachtwagen in een loods

Een sprong voorwaarts

De Volvo FM lijkt duidelijk op zijn grotere broer, maar is extra flexibel en wendbaar. Een nieuw modern profiel laat zien dat de truck beter dan ooit klaar is voor uw uitdagingen. Dit is een aantal stappen voorwaarts. Het nieuwe cabine-ontwerp staat meer rechtop, heeft meer binnenruimte, royale ramen en een lage deurlijn.

bluekens-volvo-fm-interieur-display-telefoon

Volledige controle

Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, zoals de maximaal acht camera's en apps. Zo houdt u ook volledige controle over uw assen en differentiëlen. Dit is het commandocentrum van uw mobiele kantoor. En met de spraakbesturing neemt het gemak toe.

bluekens-volvo-fm-interieur

Ruime en lichte werkomgeving

Het gevoel van vooruitgang is duidelijk als u de Volvo FM instapt. Het is anders - maar toch heel vertrouwd. Het eerste dat opvalt, is dat het ruim en licht is. Het grotere dakluik laat meer licht van bovenaf binnen en versterkt het ruimtelijke gevoel. Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht.

bluekens-volvo-fm-bulktransport-2

Ruime keuze in aandrijflijnen

De kern van de Volvo FM-aandrijflijnen wordt gevormd door de D11 Step D-motorreeks (330 pk, 380 pk, 430 pk of 460 pk) of de D13 Step D-motorreeks (420 pk, 460 pk of 500 pk). Er is vermogen voor elke toepassing. I-Shift schakelt precies op het juiste moment om het beste uit het motorvermogen te halen. En de rijprogramma's van I-Shift zijn nog eenvoudiger te gebruiken. Met de I-Shift met kruipversnellingen kunt u gemakkelijk wegrijden met zware ladingen, zeer langzaam rijden, en zuinig rijden bij hoge snelheden. En met de I-Shift Dual Clutch kunt u gemakkelijk een hoog gemiddeld tempo aanhouden, zelfs op heuvelachtig terrein. Achter het stuur heeft u niet alleen een geweldige rijpositie, via het secundaire display heeft u ook toegang tot alle communicatiehulpmiddelen die nodig zijn om efficiënt te werken.

bluekens-volvo-fm-chauffeur-veiligheid-fietsers

U neemt de leiding ook in veiligheid

We willen dat u de volledige controle over uw truck heeft. En toch willen we tegelijkertijd zorgen voor uw veiligheid. Het zicht in de Volvo FM-cabine is subliem. De truck heeft royale ramen, een geoptimaliseerd spiegelontwerp en u kunt zelfs een extra raam in het passagiersportier krijgen voor een nog beter zicht. De bochtcamera aan de passagierszijde bewaakt het gebied dichtbij de truck aan passagierszijde. In totaal kunnen acht camera's worden aangesloten om het zicht voor uw toepassing te optimaliseren. U kunt zien wat er om u heen gebeurt en u kunt handelen met directe stuurrespons en een nauwkeurige bediening. 

De Downhill Cruise-functie maakt gebruik van de hulpremmen om de snelheid laag te houden, en schakelt de wielremmen alleen in als dat nodig is. Ondersteunende systemen zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Volvo Dynamic Steering met Stability Assist en Lane Keeping Assist bieden een helpende hand in situaties die anders rampzalig kunnen aflopen. Ze zijn er niet voor het comfort, het zijn veiligheidsfuncties die ingrijpen om te corrigeren en u binnen uw beoogde marges te houden. Bekijk mogelijke verbeteringen via Dynafleet Safety.

Als er een ongeluk gebeurt, zit u in de veiligste en sterkste cabine van de transportsector. Eentje die de wettelijke veiligheidseisen overtreft. U bent goed beveiligd.

bluekens-volvo-fm-magazijn-laden-lossen

Bespaar brandstof

Uw truck is een magische machine. In uw handen zet de truck brandstof om in transport en een winstgevend bedrijf. Met een Volvo FM krijgt u de controle over uw brandstofkosten en uw ecologische voetafdruk. Bovendien haalt u gegarandeerd het maximale uit iedere druppel. Brandstofverbruikscijfers zeggen een paar dingen over brandstofefficiency. Maar ze geven u niet het volledige beeld van de productiviteit die u uit iedere druppel haalt. Alles, van de aerodynamische Volvo FM-cabine en de aandrijflijn tot de Fleet Management-services, werd ontworpen om brandstof te besparen zonder in te boeten aan prestaties of productiviteit. Bekijk I-See eens als u zuinig rijden nog eenvoudiger wilt maken. Hiermee optimaliseert u uw snelheid en het schakelen volgens de topografie van uw ritten. Met de Volvo FM kan uw brandstof u in meer dan één opzicht verder brengen.

Als u uw ecologische voetafdruk nog verder wilt verkleinen zonder in te leveren op prestaties, bekijk dan eens de Volvo FM LNG.

Lees alles over de Volvo FM LNG
bluekens-volvo-fh-dealer

Connectiviteit garandeert uptime

Connectiviteit is de garantie voor continue monitoring en een belangrijke stap in het voorkomen van ongeplande stilstand. Voor de Volvo FH en Volvo FM is er op die basis een Volvo Gold Contract ontwikkeld. Bluekens Truck en Bus zit virtueel naast u, elke rit opnieuw en waakt over de conditie van uw truck. De trucks zijn uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid telematic gateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Daardoor is het mogelijk proactief het onderhoud te plannen. Ook is het mogelijk om software-updates op afstand te uploaden. Het aantal controlepunten op afstand zal in de toekomst nog aanzienlijk worden uitgebreid.

Bekijk onze servicecontracten

Bekijk de Volvo FM in uw bedrijfskleur

bluekens_2021_Schaafstra_Dongen-013

Schaafstra

“De grootste vooruitgang is wat mij betreft de nieuwe, ruimere cabine van de Volvo FM. Daardoor heeft de chauffeur nog meer werkruimte en comfort, mede door het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom waarmee de chauffeur zelf zijn ideale rijpositie kan instellen.”

Optimaal laadvermogen, korte draaicirkel. Dat kenmerkt deze Volvo FM 460 8x2 tridem met HMF-autolaadkraan van Schaafstra Hout en Bouwmaterialen.

bluekens-icon-pdf-currentcolor DOWNLOAD PRODUCTSPECIFICATIES bluekens-icon-proefrit-currentcolor Proefrit bluekens-icon-pdf-currentcolor DOWNLOAD BROCHURE

Welke Volvo FM heeft u nodig?

Bluekens-truck-en-bus-volvo-FM-2020
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FM is in vele configuraties beschikbaar. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken.
Samen werken
aan vooruitgang