Meer weten over de Volvo FH LNG?

Maak een afspraak met een van onze specialisten >>
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks

De schoonste keuze voor (inter)nationaal transport

De Volvo FH LNG is een truck voor zwaar regionaal en internationaal transport. De truck rijdt en presteert als een Volvo FH, maar met 20% minder CO2-uitstoot. Met de Volvo FH LNG verkleint u uw ecologische voetafdruk. 

Bluekens-LNG-20200831_0007

Een actieradius tot 1000 kilometer

De G13C-motor van de Volvo FH LNG is net zo efficiënt als een diesel. En u kunt dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten. De efficiency van de motor, gecombineerd met LNG, zorgt voor een bereik dat geschikt is voor regionaal transport en internationaal transport. U kunt kiezen uit drie verschillende tankafmetingen om de truck te optimaliseren voor een actieradius tot 1000 kilometer.

Volvo-FH-LNG20200919_0001

Met de Volvo FH LNG onderscheidt u zich

Met de Volvo FH LNG kunt u uw duurzaamheidsambities waarmaken en inspelen op de wens van verladers om transport duurzamer te maken. Met de Volvo FH LNG verlaagt u de CO2-uitstoot meteen met 20% *. Met bio-LNG kunt u de uitstoot tot wel 100% te verminderen*.

De Volvo FH LNG heeft hetzelfde laadvermogen en dezelfde productiviteit als de dieseluitvoering van de Volvo FH. Dat maakt deze truck geschikt voor zowel transportopdrachten waarbij u van de ene locatie naar de andere rijdt in Nederland als voor internationaal transport. Ook tanken wordt steeds makkelijker. Het netwerk van LNG-tankstations wordt steeds verder uitgebreid in Europa. 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

615_2019_Rebro_Venlo_048
Rebro Transport Service

‘Met Volvo FH LNG-trucks verduurzamen we ons transport’

“Door de inzet van LNG-trucks als LZV hebben wij een van de meest duurzame configuraties die er zijn”, vertelt eigenaar Roy Rens. “Je kunt er een simpele rekensom op loslaten. Een LZV kan tot 50% meer lading vervoeren. Dat levert een aanzienlijke kostenbesparing op en is ook beter voor het milieu. LNG-trucks stoten nog eens 20% minder CO2 uit.”

Download onze gratis whitepaper 'De voordelen van LNG'

Download
Volvo-FM-LNG20200919_0005

Makkelijk tanken in Europa

Het tanken van LNG verloopt iets anders, maar als u dat eenmaal een keer gedaan heeft, is het niet ingewikkeld. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die u in acht moet nemen bij het tanken vanwege de lage temperatuur van het vloeibare gas. er komen steeds meer LNG tankstations in Europa bij.

Meer weten over de Volvo FH LNG?

Maak een afspraak met een van onze specialisten >>
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks