Het icoon voor langeafstandstransport

Klaar voor het internationaal transport. De Volvo FH is een icoon - een continu veranderende constante die met elke generatie beter wordt. Dat is vooruitgang. Opnieuw worden stappen gezet om uw bedrijfsactiviteiten nog verder te verbeteren. Alles heeft een reden, en alles is erop gericht om het werk op de meest efficiënte manier gedaan te krijgen en op tijd te leveren. Zodat u een betrouwbare partner kunt zijn die beloften nakomt.

De Volvo FH in het kort

 • Motorvermogen: 420–540 pk
 • Vijf cabine-formaten
 • Trekker of bakwagen
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4, 10x4
 • Diesel, biodiesel, LNG en HVO

Maximaal rendement

 • Haal alles uit uw brandstof
 • Uitgebreide reeks services
 • De volgende stap in de evolutie
 • De steeds veranderende constante in het internationaal transport

Cabine opties

 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Maak kennis met de meest onderscheidende nieuwe features van de Volvo FH

Volvo-FH-in-detail20200919_0001
Bluekens-Volvo-FH-detail-20190523_0010
Volvo-FH-in-detail20200919_0006
Volvo-FH-in-detail20200919_0010
Volvo-FH-in-detail20200919_0018
bluekens-volvo-fh-chauffeur

Onderweg zijn wordt nog aangenamer

U bent dagelijkse vele uren onderweg in uw truck. Dan is een comfortabele en ergonomische cabine een must. De Volvo FH zit boordevol functies waarmee u meer kunt doen met minder moeite en in minder tijd. Wij stemmen uw truck af op uw behoeften en uw opdrachten. De Volvo FH biedt bovendien veel ruimte, een aangenaam klimaat en een comfortabel bed. 

De kantelbare stuurkolom brengt het verstelbare stuur in uw favoriete positie. Het instrumentendisplay licht op, met een geheel digitaal en volledig dynamisch display. Het dashboard kunt u zelf inrichten en is geoptimaliseerd voor elke situatie, of u nu uw dagelijkse controle uitvoert, op volle snelheid op de snelweg rijdt, naar een locatie navigeert of aan het laden bent. De comfortabele bestuurdersstoel, de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak en optimaal zicht dragen bij aan deze eersteklas werkplek. Er zijn maar liefst vijf verschillende cabineformaten.

Bekijk de cabines
bluekens-volvo-fh-laden-en-lossen-magazijn

De perfecte balans

Uw transportoplossing moet in balans zijn met parameters als snelheid, kracht, wendbaarheid, brandstofefficiency, laadvermogen en bijvoorbeeld tractie. 

De Volvo FH is meer dan klaar voor deze evenwichtsoefening. Kies de gewenste aandrijflijn zodat u de hoeveelheid vermogen nauwkeuriger dan ooit kunt afstemmen op uw behoeften. Onze D13-motoren, 420, 460, 500 of 540 pk leveren een hoog koppel bij lage toeren, en de D13TC-motoren, 460 en 500 pk zelfs nog meer. De D13 step D-motor is het kloppend hart van de Volvo FH-aandrijflijnen. Deze is verkrijgbaar met 420 pk, 460 pk, 500 pk of 540 pk. We bieden ook een uitvoering met 460 pk en 500 pk met Turbo Compound-technologie, die nog meer koppel levert met een lager brandstofverbruik.

bluekens-volvo-fh-op-weg-4

Haal het maximale uit elke druppel brandstof

Brandstofverbruikscijfers zeggen een paar dingen over brandstofefficiency. Maar ze geven u niet het volledige beeld van de productiviteit die u uit iedere druppel haalt. Alles, van de aerodynamische Volvo FH-cabine en de aandrijflijnen tot de Fleet Management-services, is ontworpen om brandstof te besparen zonder in te boeten aan prestaties of productiviteit. De D13-motor haalt alle mogelijke prestaties uit iedere druppel brandstof. Er is veel koppel beschikbaar bij lage toeren, en de I-Shift selecteert de juiste versnelling en schakelt precies op het juiste moment. En de rijprogramma's van I-Shift zijn nog eenvoudiger te gebruiken. Bekijk I-See eens als u zuinig rijden nog eenvoudiger wilt maken. Hiermee optimaliseert u uw snelheid en het schakelen volgens de topografie van uw ritten. Moet u echt lange afstanden afleggen in veeleisende operaties? Dan maakt de Volvo FH met I-Save het mogelijk om brandstof te besparen, uw productiviteit te verhogen en tegelijkertijd uw rijcomfort te verbeteren. De D13TC-motor maakt nog efficiënter gebruik van de energie en levert meer koppel bij nog lagere toeren. Het lijkt wel magie.

bluekens-volvo-fh-op-weg-3

Bespaar tot 13% met I-Save

De nieuwe Volvo FH I-Save is ideaal voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, zonder dat dit ten koste gaat van de gunstige rijeigenschappen. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de Volvo FH 500 met I-Save, vergeleken met trucks van andere grote Europese fabrikanten, de meest zuinige is. De Volvo kwam als winnaar uit de bus op het gebied van brandstofverbruik.

Lees alles over I-Save
bluekens-volvo-fh-koplamp

Alles voor veiligheid

De nieuwe Volvo FH is gemaakt om u en uw medeweggebruikers weer veilig thuis te brengen. Volvo-truck zijn uitvoerig getest. Zo worden de cabines onderworpen aan de uitgebreide Zweedse test voor cabinesterkte, de kanteltest en onder meer de frontale impact test. Zo zorgen wij ervoor dat u goed beschermd bent bij dagelijks gebruik. 

Volvo-FH-LNG20200919_0003

20% minder uitstoot

Een Volvo FH voor internationaal transport, maar met 20% minder CO2-uitstoot en de mogelijkheden om uw brandstofkosten te verlagen. De truck biedt dezelfde rijprestaties als een diesel en u kunt de truck optimaliseren voor een bereik tot 1.000 km.

Lees alles over LNG
bluekens-volvo-fh-dealer

Connectiviteit garandeert Uptime

Connectiviteit is de garantie voor continue monitoring en een belangrijke stap in het voorkomen van ongeplande stilstand. Voor de Volvo FH en Volvo FM is er op die basis een Volvo Gold Contract ontwikkeld. Bluekens Truck en Bus zit virtueel naast u, elke rit opnieuw en waakt over de conditie van uw truck. De trucks zijn uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid telematic gateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Daardoor is het mogelijk proactief het onderhoud te plannen. Ook is het mogelijk om software-updates op afstand te uploaden. Het aantal controlepunten op afstand zal in de toekomst nog aanzienlijk worden uitgebreid.

Bekijk onze servicecontracten

Benieuwd hoe de Volvo FH er uitziet in uw bedrijfskleur?

615_2022_Riedijk_Transport_Yerseke-007

Riedijk Transport

“Als transportbedrijf wil je direct worden geholpen als je een keer een storing hebt. Dat wordt door Bluekens altijd goed opgepakt. Ook als er onderweg iets gebeurt, dan kunnen wij altijd bellen en helpen ze direct.” 

Riedijk Transport uit Yerseke heeft een extra bijzondere Volvo FH 500 6x2-trekker in gebruik genomen. Het is de 25e Volvo-truck voor de specialist in geconditioneerd transport. Riedijk Transport koos vanwege het gunstige brandstofverbruik voor een Volvo FH met de zuinige Turbo Compound-motor.

Welke Volvo FH heeft u nodig?

Bluekens-truck-en-bus-volvo-FH-2020
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FH is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken. Laat ons weten waar u naar op zoek bent. We beantwoorden uw bericht binnen 24 uur.
Samen werken
aan vooruitgang