Peeman_Dirksland_Volvo_FH
Bluekens-truck-en-bus-star
Peeman Transport uit Dirksland richt zich voornamelijk op zeecontainer- en tanktransport in en vanuit de havens in Rotterdam en Antwerpen.

“Wij streven lean and mean na”, zegt eigenaar Jan Peeman. “Oftewel: simpel, doeltreffend en efficiënt. We kijken constant hoe zaken in onze bedrijfsvoering beter kunnen en dat geldt ook voor ons wagenpark.”

bluekens_peeman_volvo_fh

Efficiënt werken

Voorbeeld zijn de twee Volvo FH 500 10x4 ADR/VLG-combi’s van Peeman Transport. “Veel van onze werkzaamheden betreffen shunting: het vervoer van containers binnen de haven. De Volvo FH-motorwagens zetten we met twee-assige aanhangwagens hoofdzakelijk in voor het vervoeren van zogeheten swap body’s (buitenmaatse tankcontainers).

Met één combi kunnen we twee swap body’s vervoeren binnen de geldende ADR wet- en regelgeving. Ter vergelijking: met een conventionele trekker-opleggercombinatie moet je daar twee keer voor rijden. Met onze Volvo FH-motorwagens, met een GVW van 46 ton, kunnen we het werk dus efficiënter doen en besparen we op brandstofverbruik en reduceren we CO2-uitstoot.”

Bekijk de Volvo FH
Volvo_FH_Peeman_Dirksland

‘Bluekens staat open voor nieuwe ideeën’

Op basis van de succesvolle ervaringen met de eerste Volvo FH heeft Peeman Transport een tweede, identieke truck in gebruik genomen. De Volvo’s FH zijn in samenwerking met Bluekens Truck en Bus gespecificeerd. “Juist in dit soort trajecten blijkt de meerwaarde van de dealer. Bluekens staat open voor nieuwe ideeën, denkt mee en heeft de mankracht en de kennis in huis om nieuwe concepten uit te denken en te specificeren."

Zuinige trucks

06-2021 Peeman Transport (3)

Peeman Transport heeft de afgelopen twee jaar ook dertien Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Twee daarvan zijn uitgevoerd als Volvo FH Light Concept-trekkers, waarbij op elke kilo is gelet. “Met deze trucks rijden we voor een vaste opdrachtgever dagelijks van Rotterdam naar België met kieptrailers. De kieptrailers hebben we een paar jaar geleden al speciaal laten samenstellen met als uitgangspunten een zo hoog mogelijk laadvermogen en een zo laag mogelijk eigengewicht."

Ook brandstof besparen?

BEKIJK ONZE TIPS
Peeman_Transport_Volvo_FH12

"Datzelfde hebben we nu gedaan voor de nieuwe Volvo FH-trekkers, die zijn gespecificeerd volgens het Volvo FH Light Concept. Daardoor wegen deze trucks nagenoeg hetzelfde als de Volvo FM Light Concept-trekkers die we hebben vervangen, maar bieden ze het voordeel van een comfortabelere cabine en zuinigheid. Dankzij de Turbo Compound-technologie besparen we substantieel op brandstofkosten. Deze trucks zijn ook voorzien van een hydrauliek- en spoilerset, die we op aanraden van Bluekens hebben genomen voor een optimale stroomlijn.”

Volvo_FH12_Peeman_Transport

‘Een aanspreekpunt voor ons complete wagenpark’

“De samenwerking met Bluekens Truck en Bus en Volvo gaat al heel ver terug”, zegt Jan Peeman, die het bedrijf sinds 2017 samen met zijn broer Jaap aanstuurt.

“We zijn Volvo-minded en de relatie met Bluekens, waarmee we al sinds de jaren ’80 samenwerken, is heel goed. Ze zijn in staat om oplossingen te bedenken voor onze vragen en bieden een totaalpakket. Zo voert Bluekens ook al het onderhoud van ons trekkend en getrokken materieel uit op locatie in Dirksland. Met Bluekens Truck en Bus hebben we echt het voordeel van één aanspreekpunt voor alles wat met ons wagenpark te maken heeft.”

Bekijk onze onderhoudscontracten
Peeman_Transport_Dirksland

Peeman Transport

Bluekens-truck-en-bus-location Dirksland

Peeman Transport, dat is gespecialiseerd in zeecontainer- en tanktransport vanuit de havens in Rotterdam en Antwerpen.

Van oorsprong bestaat het bedrijf al sinds 1937 en is na een tweetal overnames in het verleden, sinds september 2017 in handen van de broers Jan en Jaap Peeman. Ondanks het feit dat het huidige bedrijf Peeman Transport jong is, kan het putten uit een jarenlange ervaring in het vervoer van zeecontainers. Het motto is: ‘wij doen het met zijn allen’.

Bekijk onze onderhoudscontracten
Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks