Optifleet, de oplossing voor vlootbeheer van Renault Trucks, helpt transportbedrijven om de rentabiliteit van hun voertuigen te verhogen door hun exploitatiekosten te verlagen en de tevredenheid van hun klanten te verbeteren. Om zijn klanten te helpen hun productiviteit nog meer te verhogen, voegt Renault Trucks twee nieuwe modules toe aan Optifleet: “Health" en “Safety". Deze nieuwe modules moeten ongevallen en ongeplande stilstand van vrachtwagens tot een minimum beperken.

Concurrentievoordeel

Op de zeer competitieve markt van het goederenvervoer over de weg is een realtimebeheer en de beheersing van de belangrijkste uitgavenposten een duidelijk concurrentievoordeel. De oplossing Optifleetfleetmanagement van Renault Trucks vereenvoudigt de dagelijkse activiteiten van transportbedrijven en geeft hen de middelen om de prestaties van hun vrachtwagens en hun chauffeurs te optimaliseren. Optifleet bestaat vanaf nu uit vijf modules die elk onafhankelijk van elkaar kunnen worden geactiveerd, afhankelijk van de behoeften van de transporteur.

Modules

  • De module Check controleert en optimaliseert het brandstofverbruik van de vrachtwagens van de vervoerders, waardoor de totale CO2-uitstoot wordt verminderd, analyseert de milieuvriendelijke rijprestaties van hun chauffeurs en controleert op eventuele wijzigingen. Deze module biedt ook een live weergave van het laadniveau van de batterij van elektrische voertuigen.
  • De module Map kan vrachtwagens in realtime geolokaliseren, waardoor vlootbeheerders de informatie krijgen die ze nodig hebben om hun routes te optimaliseren en de klanttevredenheid te verbeteren door hen te informeren over het exacte tijdstip waarop de bezorger zal aankomen.
  • De module Drive registreert de activiteiten en rusttijden van de chauffeurs. De gegevens van de tachograaf kunnen op afstand worden gedownload om de administratie te ondersteunen.

Twee nieuwe functies

Renault Trucks voegt nu twee nieuwe functies toe aan Optifleet: de module Health en de module Safety.

  • De nieuwe module Health stuurt berichten over de waarschuwingslampjes op het dashboard van elk voertuig, in real time, op het Optifleet-portaal of via e-mail. De vlootbeheerder kan dan de gepaste onderhoudswerkzaamheden plannen en eventuele stilstand van de vrachtwagen voorkomen.
  • De nieuwe module Safety bewaakt gebeurtenissen die verband houden met de veiligheidssystemen van een voertuig, zoals het Advanced Emergency Braking System (AEBS), de Electronic Stability Control (ESC) en het Lane Departure Warning System (LDWS). Deze module detecteert ook overmatig remmen of versnellen. De module stuurt de gegevens in real time naar het Optifleet-portaal of per e-mail naar de transporteur, die ze kan gebruiken voor een objectieve analyse van de rijpatronen. Vervolgens kan een gerichte training worden gegeven aan geselecteerde chauffeurs om het risico op ongevallen en vroegtijdige slijtage van voertuigonderdelen te verminderen.

Beschikbaar op de Renault Trucks T, C, K en D

De Optifleet modules Check, Map, Drive, Health and Safety zijn beschikbaar op de Renault Trucks T-, C- en K- range. De modules Check, Map en Drive zijn beschikbaar op de Renault Trucks D en D Wide (elektrisch en diesel). Optifleet is compatibel met andere vrachtwagenmerken.

Transporteurs die de gegevens van Optifleet in hun eigen software voor vlootbeheer willen integreren, kunnen deze gegevens in real time raadplegen via de API's (Application Programming Interfaces) van Optifleet.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op
Bluekens_Truck_en_Bus_Driver_Renault_Trucks_E_Tech
Bluekens_Truck_en_Bus_Renault_Trucks_E_Tech_D_in_the_city
Bluekens_Truck_en_Bus_TCK_range