bluekens_Tristar_Roosendaal-010
Bluekens-truck-en-bus-star
TriStar Industries Group is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van reinigingsproducten.

TriStar Industries Group heeft als visie om zoveel mogelijk in eigen beheer te doen, vertelt CEO Paul van den Berg. “Daardoor kunnen we onze klanten de beste kwaliteit en flexibiliteit bieden. Zo hebben we een eigen R&D-afdeling, eigen productiefaciliteiten en ICT-afdeling. Ook transport doen we sinds een paar jaar gedeeltelijk zelf. Dat geeft ons de wendbaarheid en flexibiliteit om snel te schakelen en klanten optimaal te bedienen.”

volvo-fm-tristar

Eerste trekker-opleggercombinatie

Voor het transport van reinigingsmiddelen in Nederland en België is een Volvo FM 460 4x2-trekker met Citytrailer aan de vloot toegevoegd. “We hadden al een bedrijfswagen en een Volvo FL-bakwagen en dit is onze eerste trekker-opleggercombinatie”, vertelt Van den Berg.

“Deze combinatie geeft ons meer mogelijkheden. Met de trekker-opleggercombinatie kunnen we ruim 1,5 keer zoveel vervoeren als met de bakwagen. Bovendien gaan we ook een oplegger aanschaffen voor het transport van tankcontainers, zodat we zelf grondstoffen kunnen aanvoeren die we gebruiken bij de productie. Nu hebben we alvast een truck die we straks ook voor dat werk kunnen inzetten.”

Bekijk de Volvo FM
Volvo_FM_TriStar_exterieur

Perfecte truck voor distributiewerk

De truck is gespecificeerd door chauffeur Harry van As. “Een chauffeur is ons visitekaartje”, zegt Van den Berg. “Hij komt veel bij de klanten en in onze visie moet hij tevreden zijn over het materiaal waar hij mee werkt. Dat brengt ook met zich mee dat hij het beste weet wat hij nodig heeft. Daarom heeft Harry de vrijheid gekregen om in overleg met Bluekens Truck en Bus een truck samen te stellen.”

Volvo_FM_TriStar_exterieur_

Eyecatcher op de weg

Veiligheid was een belangrijk item. De Volvo FM is voorzien van het Active Safety-pakket met alle denkbare veiligheidssystemen en een dodehoekcamera aan de passagierszijde. “Daardoor heb je in feite geen dode hoek meer”, zegt Van As. “Zodra ik de richtingaanwijzer naar rechts aan zet, verschijnen de beelden van de dodehoekcamera automatisch op het scherm in de cabine. Dat geeft perfect zicht op wat er rondom de truck gebeurt. Met name bij rotondes binnen de bebouwde kom is dat een uitkomst.”

Tot slot is er aan het exterieur veel aandacht besteed waardoor de truck een echte eyecatcher is. Het spuitwerk is gedaan door de spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Goes. “Het resultaat is oogverblindend.”

Ga naar onze spuiterij
bluekens_tristar_volvo_fm

Samenwerking met Bluekens Truck en Bus

De truck is geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal, waar TriStar Industries Group ook zijn trucks laat onderhouden. Van den Berg: “Bluekens ontzorgt ons, is flexibel en staat er altijd voor ons als wij hen nodig hebben. De samenwerking met Bluekens loop soepel en dat is wat wij zoeken in het partnership met een dealer.”

Bekijk onze servicecontracten
Volvo_FM_TriStar_Harry_van_As

TriStar Industries Group

Bluekens-truck-en-bus-location Roosendaal

 CEO Paul van den Berg: “Onze producten gaan heel Europa door en worden in allerlei marktsegmenten gebruikt, variërend van de voedingsmiddelenindustrie en automotive tot petrochemie. Daarnaast zijn we gestart met Estelle, een nieuw lifestyle-concept met schoonmaakproducten voor de consumentenmarkt.”

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks