De ideale distributietruck voor de stad en regio

Compact, lichtgewicht en krachtig. Perfect voor distributie in binnensteden, maar ook geschikt voor zwaardere omstandigheden. De wendbare Volvo FL combineert een groot laadvermogen met een uitstekend rijcomfort. De Volvo FL is zeer geschikt voor leveringen in de stad waarbij vaak moet worden gestopt en gestart.

Volvo-FL-diesel

Welk laadvermogen heeft u nodig?

De Volvo FL (GVW van 10-19 ton) heeft een flexibel chassis. Zo kunt u kiezen voor een truck die past bij uw inzet. Bent u op zoek naar een kleine, handige truck voor stedelijke distributie? Daarvoor is een Volvo FL bakwagen met een brutogewicht van 10 tot 16 ton beschikbaar. Voor zwaardere inzet is een Volvo FL met 250 pk, 280 pk of 320 pk met een brutogewicht tot 19 ton een goede keus. U kunt kiezen voor een 4x2 voor stadsdistributie of een 4x4 met meer bodemvrijheid voor zwaardere toepassingen, zoals bouwtransport of inzet als brandweertruck.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-6

Een veilige en comfortabele werkplek

De ruimte, de stoel, de opbergmogelijkheden. De cabine van de Volvo FL biedt de chauffeur een optimale werkplek. Alle bedieningsknoppen en elementen bevinden zich binnen handbereik. U kunt kiezen uit drie verschillende cabineformaten: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine, die ruimte biedt aan zeven personen. Het distributiewerk kenmerkt zich door vaak in- en uitstappen. Daarbij is een gemakkelijke instap een noodzaak. De Volvo FL is uitgerust met twee instaptreden, handige handgrepen en antislipcoating. Vanuit de cabine heeft de chauffeur uitstekend zicht, essentieel om veilig te rijden in drukke straten. Het zicht kan verder worden verbeterd door te kiezen voor een zijspiegel aan de passagierszijde en verlaagde ramen in de portieren.

Ervaar het zelf
Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-1

Maak het jezelf makkelijk met de automatische versnellingsbak

De Volvo FL is verkrijgbaar met verschillende versnellingsbakken:  

 

 • Een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen zorgt ervoor dat u altijd in de juiste versnelling rijdt. Het resultaat: soepel schakelen en uitstekende brandstofefficiëntie. Met de nieuwe 8-traps automatisch schakelende versnellingsbak kan een brandstofbesparing tot 4% worden gehaald.
 •  De nieuwe versnellingsbak biedt ook volledige PTO (Power Take Out)-capaciteit bij stilstand. Perfect voor kraanwagens, zoutstrooiers, sneeuwploegen en andere soortgelijke werkzaamheden.
 •  De 6-traps automaat levert vermogen zonder onderbreking.
 • Als u kiest voor een handgeschakelde versnellingsbak, heeft u de keuze uit 6 of 9 versnellingen.

 

Bekijk de Volvo FL in uw bedrijfskleur

Volvo-FL-ELECTRIC

Volvo FL Electric: compacte truck voor schone stadsdistributie

Schoon en emissievrij transport heeft de toekomst. Vervuilende voertuigen worden namelijk uit steeds meer (binnen)steden geweerd. Volledig emissievrij rijden kan met de Volvo FL Electric. De elektrisch aangedreven truck is met een bruto voertuiggewicht tot 16,7 ton geschikt voor allerlei werkzaamheden in de stad. Naast distributie kan de truck bijvoorbeeld ook worden gespecificeerd voor afvalinzameling.

Veilig de stad door met de Volvo FL

Goed zicht is een must om veilig te kunnen werken. In de nieuwste generatie Volvo FL zijn de buitenspiegels slanker. Daardoor heeft de bestuurder beter zicht op de omgeving rond de cabine. Daarnaast heeft de Volvo FL extra veiligheidsfuncties die de veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers vergroot, zoals:

 

 •  Vulnerable Road User Detection (systeem om kwetsbare weggebruikers te zien)
 • Side Collision Avoidance Support (detecteert andere weggebruikers en waarschuwt de chauffeur voor mogelijke risico’s)
 • Driver Alert Support (waarschuwt de chauffeur als het rijgedrag anders is dan normaal en bijvoorbeeld op vermoeidheid duidt)
 • Nog beter zicht? De Volvo FL kan worden voorzien van een 360 graden birdview-camerasysteem en/of een zijzichtcamera.
Bekijk onze services
Bluekens-low-opbouw-trailerservice-003

Service en onderhoud houden uw truck in topconditie

Met de service van Bluekens Truck en Bus bent u verzekerd van een Volvo FL die optimaal presteert. Voor ieder voertuig maken we in overleg met u een individuele onderhoudsplanning. En dat betekent dat u de juiste service op precies het juiste moment krijgt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan preventief onderhoud. Onze doelstelling: de productiviteit van u truck verhogen en de kans op ongeplande stilstand verkleinen.

Volvo-FL_header

Welke rijmodus kiest u?

U kunt kiezen uit drie rijmodi voor de Volvo FL. Zo kunt u de rijmodus bepalen op basis van de inzet van de truck. Het resultaat: optimaal rijgedrag en -comfort.

 • Economy (zuinig)
 • Performance (prestatiegericht) 
 • Offroad
Somers_Hendrikx_Hoogerheide_FL

Somers-Hendrikx

“Ik ben iemand die hecht aan persoonlijk contact. Met accountmanager Peter Bakker van Bluekens Truck en Bus had ik meteen een klik. Hij heeft ons uitstekend geadviseerd over de voor ons beste configuratie. En hij deed echt moeite voor ons."

Wendbaar, veel comfort en uitstekend zicht. Dat kenmerkt de Volvo FL van drankengroothandel Somers-Hendrikx. Het is de eerste Volvo-trucks voor het bedrijf uit Hoogerheide.

bluekens-icon-pdf-currentcolor Download brochure icon-truck-volvo Proefrit

Welke Volvo FL heeft u nodig?

Volvo-FL-diesel-passend
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FL is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken.
Samen werken
aan vooruitgang