Meer ruimte, beter zicht, extreem wendbaar

De nieuwe Volvo FM is in alle opzichten een stap vooruit in comfort en rijprestaties. Ontdek alle innovaties van de nieuwe Volvo FM die bijdragen aan meer efficiency en rij- en werkcomfort.

Bluekens-Truck-en-Bus-Volvo-FM-Zicht-2

Wat is er nieuw?

De Volvo FM is leverbaar in zes cabineformaten. Van de compacte, comfortabele dagcabines tot de ruime slaapcabines en Globetrotter-cabine. Welke variant u ook kiest: met een state-of-the-art afwerking en veel opbergruimte is de cabine van de Volvo FM de ideale werkplek.

volvo fm 4x2 vrachtwagen in een loods

Exterieur van de nieuwe Volvo FM

De nieuwe Volvo FM heeft een lage instap met twee treden: ideaal als u dagelijks vaak moet in- en uitstappen. Ook het exterieur is vernieuwd. Ronde vormen zorgen voor minder luchtweerstand en dus een lager brandstofverbruik. 

De Volvo FM heeft verbeterde LED-koplampen voor optimaal zicht en een nieuwe richtingaanwijzer met knipperende zijverlichting.

Volvo FM vrachtwagen cabine met bed

Ruime cabine van de nieuwe Volvo FM

De cabine van de nieuwe Volvo FM is groter. De nieuwe cabine heeft rechtopstaande A-stijlen die zorgen voor een kubieke meter extra ruimte en meer licht. De nieuwe Volvo FM slaap- en Globetrotter-cabines zijn voorzien van een verhoogd bed en meer opbergruimte.

Het cabinecomfort wordt verder verbeterd door extra isolatie die koude, hitte en lawaai buiten houdt. Een sensorgestuurde klimaatunit met koolstoffilter draagt bij aan een goede luchtkwaliteit onder alle omstandigheden.

Volvo FM vrachtwagen cabine interieur

Interieur van de nieuwe Volvo FM

Handen aan het stuur en ogen op de weg: dat was het mantra voor het ontwerpteam. Alles heeft een logische plek, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Tal van innovaties dragen bij aan een comfortabele werkdag onderweg.

Volvo FM vrachtwagen achteruitkijkspiegel

10% meer zicht

Goed zicht is een must. Door de royale raamoppervlakken, een lage raamlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels biedt de nieuwe Volvo FM zeer goed zicht. Het zichtveld is met 10% toegenomen. Een dodehoekcamera in de spiegelsteun zorgt voor nog meer veiligheid.

Volvo FM truck digitaal display

Digitaal display

Met het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom kan de chauffeur zelf zijn favoriete rijpositie instellen. Het dashboard is volledig digitaal. Onderweg kunt u op een digitaal instrumentendisplay op elk gewenst moment de informatie kiezen die u wilt zien. Navigatie, infotainment, transportinformatie en beelden van de camera’s op de truck zijn zichtbaar op een (optioneel) 9 inch secundair display.

bluekens-volvo-fm-chauffeur-instappen

Lage instap

De nieuwe Volvo FM biedt een hoge mate van comfort voor de chauffeur. Uniek kenmerk van de Volvo FM is de lage instap met twee treden voor een eenvoudige toegang tot de cabine. Ideaal als u vaak moet in- en uitstappen. Vanuit de cabine heeft u goed zicht op het omringende verkeer, mede dankzij state-of-the-art achteruitkijkspiegels en dodehoekcamera. 

Volvo FM vrachtwagen cabine

Meer veiligheidsfuncties

De nieuwe Volvo FM heeft uitgebreide en verbeterede veiligheidssystemen, zoals:

  • Verkeersbordherkenning – bijvoorbeeld snelheidsbeperkingen worden herkend
  • Dodehoekcamera – u ziet op het display of er zich iets in de dode hoek bevindt
  • Adaptive Cruise Controle werkt nu bij alle snelheden
  • Downhill Cruise Control voorkomt ongewenste versnelling in afdalingen
Volvo FM LNG gas powered truck

Volvo FM: geschikt voor LNG en elektrisch

De nieuwe Volvo FM is ook beschikbaar met een LNG-motor, waarmee u uw CO2-uitstoot verkleint. Klaar voor zero-emission transport? Ontdek de mogelijkheden van de volledig elektrische Volvo FM Electric.

 

Vragen over de nieuwe Volvo FM?

Neem contact met ons op
Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks