Volvo Trucks blijft haar reeks uitbreiden met de lancering van verschillende nieuwe elektrische trucks, waardoor nog meer transportroutes in steden en regio's geëlektrificeerd kunnen worden. Deze laatste toevoeging van robuuste* trucks versterkt Volvo's positie als marktleider op het gebied van elektrisch vrachtwagentransport.

Introductie robuuste versies van de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX

Volvo Trucks produceert al het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie en breidt zijn aanbod nu uit met de introductie van robuuste versies van haar zware elektrische trucks: de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. Dit maakt het voor transportbedrijven nog gemakkelijker om elektrische voertuigen in stedelijke en regionale gebieden in te zetten.

Bekijk alle Volvo trucks

Ontworpen voor diverse transportopdrachten

Dankzij meerdere batterij-, cabine- en chassisopties kunnen de nieuwe zware robuuste trucks worden ontworpen voor elektrische opbouw voor een breed scala aan gespecialiseerde transportopdrachten, waaronder goederendistributie, afvalinzameling en bouwwerkzaamheden. De productie van de nieuwe varianten begint in het eerste kwartaal van 2023.

"Met deze nieuwe, elektrische trucks maken we het voor nog meer klanten gemakkelijker dan ooit om elektrisch te gaan rijden en voor steden om over te schakelen op emissievrije voertuigen voor vrijwel alle transportstromen. Onze klanten kunnen deze trucks op maat laten maken voor hun specifieke activiteiten, om de uitstoot te verminderen terwijl ze dezelfde functionaliteit krijgen als de dieseltruck die ze nu gebruiken," verklaart Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Elektrische vrachtwagens voor zware ladingen

In veel steden zijn dieseltrucks met zware ladingen een normaal beeld. Nu is het mogelijk om voor deze opdrachten elektrische vrachtwagens in te zetten. Elektrische vrachtwagens produceren niet alleen geen uitlaatgassen, maar zorgen ook voor een betere werkomgeving voor chauffeurs omdat ze stil zijn - wat ook bijdraagt aan een aangenamere stad voor de bewoners.

Verbeterde flexibiliteit

De nieuwe robuuste trucks hebben een batterijcapaciteit tussen 180-540 kWh. Dit, samen met het aantal batterijen dat op een vrachtwagen wordt toegepast, zorgt voor een grote flexibiliteit en een uitgebreide reeks van mogelijke activiteiten.

"Deze trucks kunnen alle soorten transporten aan, van lichtere tot zware ladingen. Klanten kunnen precies de batterijcapaciteit kiezen die ze voor hun opdrachten nodig hebben en door niet meer batterijen aan boord te hebben dan nodig is, kan het laadvermogen toenemen. Kortom, wij hebben de optimale en meest kostenefficiënte oplossing voor elektrisch vervoer, ongeacht de taak", zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volledig aanbod elektrische trucks in serieproductie

Volvo Trucks is de enige wereldwijde vrachtwagenfabrikant met op dit moment al een volledig aanbod van elektrische trucks in serieproductie. De doelstelling van het bedrijf is dat uiterlijk in 2030 de helft van de totale wereldwijde vrachtwagenverkoop elektrisch is.

*Vrachtwagens met een enkel robuust chassis en opgebouwde toepassingen zoals kranen, vuilnisverdichters en betonmixers.

De elektrische robuuste Volvo FH, FM en FMX kunnen als volgt worden uitgerust

Beschikbaar voor verkoop in december 2022, start serieproductie maart 2023:

 • Aandrijflijn: 490 kW
 • Aandrijving: 3 elektromotoren
 • Accu: 450-540 kWh, 5-6 batterijen
 • Cabine: Slaapcabine, hoge, X-hoge slaapcabine
 • Wielbasis: 4300-6700
 • Asconfiguraties: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R, en 8x4R
 • PTO: elektrische ePTO, versnellingsbak-PTO en elektromechanische PTO

Beschikbaar voor verkoop in februari, start serieproductie mei 2023:

 • Aandrijflijn: 330 kW
 • Aandrijving: 2 elektromotoren
 • Accu: 360 kWh, 4 accu's
 • Cabine: Dagcabine
 • Wielbasis: 3900-6700

Beschikbaar voor verkoop in juni, start serieproductie september 2023:

 • Accu: 180-270 kWh, 2-3 batterijen

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Bluekens-Truck-en-Bus_80748
Bluekens-Truck-en-Bus_80736
Bluekens-Truck-en-Bus_80735
Bluekens-Truck-en-Bus_80741
Bluekens-Truck-en-Bus_80734