Volvo-FM-farm-trans
Bluekens-truck-en-bus-star
Farm Trans is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in bulk- en geconditioneerd transport van voedingsmiddelen. Een van de opdrachtgevers is Farm Frites, producent van frites en aardappelproducten.

“Met een aantal trucks pendelen we 24/7 tussen de vestiging van Farm Frites in Oudenhoorn en de haven in Rotterdam”, zegt fleetmanager Edwin Vrolijk van Farm Trans.

volvo-fm-farm-trans

Trucks voor distributiewerk

Sinds kort zet Farm Trans vier Volvo FM 420 4x2-trekkers in voor het distributiewerk voor Farm Frites. “Kenmerkend voor dit werk is dat we door dichtbevolkt gebied rijden. Omdat dit 24/7 doorgaat, hebben we bij de specificatie van deze nieuwe trucks extra aandacht besteed aan geluid. We doen er alles aan om het werk zo stil mogelijk uit te voeren. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de stilste banden die verkrijgbaar zijn.”

Daarnaast zijn de trucks voorzien van een Ecogen generator, waarmee het mogelijk is om diesel aangedreven koeleenheden elektrisch aan te drijven. “De Ecogen generator maakt gebruik van de PTO van de truck om stroom op te wekken voor de koelmotor. Daardoor is de koelmotor nauwelijks meer hoorbaar en besparen we brandstof.”

Ook brandstof besparen?

Bekijk onze tips
volvo-fm-farm-trans-banner

Active Safety-pakket

Veiligheid is voor Farm Trans ook een belangrijk item. Vrolijk: “Wij kiezen standaard voor alle beschikbare veiligheidsfuncties. In dit geval zijn de trucks voorzien van het Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsopties en het Visibility Plus-pakket voor optimaal zicht. Het feit dat veiligheid ook voor Volvo Trucks een van de kernwaarden is, is voor ons een belangrijke reden om voor dit merk te kiezen. De veiligheid van onze medewerkers en medeweggebruikers staat voorop en daarnaast vinden we het belangrijk dat opdrachtgevers weten dat we hun producten met de grootst mogelijke zorg vervoeren.”

Bluekens-Bluecare-2020-216

Reparatie- en onderhoudscontract

De trucks zijn geleverd door Bluekens Truck en Bus, met wie Farm Trans al jaren samenwerkt. “Voor onze Volvo-trucks sluiten we standaard een reparatie- en onderhoudscontract af zodat we daar geen omkijken naar hebben. De service van de werkplaatsen van Bluekens is fantastisch. Ze zijn 24/7 bereikbaar en denken altijd mee om een probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

BEKIJK ALLE ONDERHOUDSCONTRACTEN
volvo-fm-farm-trans-fleetmanager

Farm Trans

Bluekens-truck-en-bus-location Zevenbergen

Farm Trans verzorgt transport over weg, water en spoor en heeft vestigingen in Nederland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf is sinds de oprichting in 1987 uitgegroeid van een eenmanszaak naar een toonaangevend bedrijf met ruim 450 medewerkers en een wagenpark met bijna 250 trucks.

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks