Dezelfde prestaties maar 20% minder CO2

Veel transporteurs hechten tegenwoordig veel waarde aan duurzaam, milieubewust rijden. Of het nu de eigen idealen zijn of de wensen van verladers, het kiezen van een LNG-truck voor de lange afstand of regionale distributie wordt steeds vaker overwogen. De hogere investering die een LNG-truck vereist kan sommigen echter onnodig afschrikken. We leggen u graag uit waarom LNG om twee redenen juist meer oplevert dan de investering.

Bluekens-LNG-20200831_0001

Volvo LNG-trucks:

  • Rijden en presteren als een Euro 6-diesel
  • Verlagen uw brandstofkosten
  • Verkleinen uw ecologische voetafdruk
  • Vergroten uw concurrentievermogen
Bluekens-LNG-20200831_0002

Goedkoper dan diesel

LNG bevat meer energie dan diesel. Eenvoudig gezegd: het is mogelijk om met 1 kilo LNG net zover te rijden als met 1,39 liter diesel. Op deze manier bespaart u dus een grote hoeveelheid brandstof.

LNG tanken kan op steeds meer locaties

Het wordt steeds eenvoudiger om Europa te doorkruisen met een LNG-truck. 

Het aantal LNG-tankstations in Nederland en de rest van Europa neemt toe. Bovendien zijn de vulpunten strategisch gepositioneerd langs de belangrijkste transportroutes. Op dit moment omvat het netwerk ruim 300 tankstations in Europa – een aantal dat wekelijks groeit.

Bluekens-LNG-20200831_0004

Waarom LNG de toekomst heeft

Bluekens-LNG-20200831_0005

LNG: de schoonste fossiele brandstof

LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’, oftewel vloeibaar aardgas. Aardgas is de schoonste fossiele brandstof. Het gas komt uit ondergrondse reservoirs van over de hele wereld en is in een grotere mate aanwezig dan olie, wat het een duurzaam alternatief maakt.

Bluekens-LNG-20200831_0008

Vertrouwde prestaties en hetzelfde rijcomfort

Met een Volvo LNG-truck hoeft u geen concessies te doen aan rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De G13C Euro 6-motor van de Volvo LNG-trucks is namelijk gebaseerd op de dieselmotortechnologie van Volvo. Het vloeibare gas (LNG) wordt tot ontbranding gebracht door inspuiting van een klein beetje diesel. SCR-technologie met AdBlue en een DPF voor uitlaatgasnabehandeling staan garant voor de schoonst mogelijke uitstoot. 

 

Volvo LNG-trucks beschikbaar in twee modellen

Er zijn twee Volvo LNG-modellen: de Volvo FH LNG voor internationaal transport en de Volvo FM LNG voor zwaar regionaal transport. 

Meer over de Volvo FM LNG Meer over de Volvo FH LNG

Meer weten over Volvo LNG-trucks?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen.