Meer weten over het Volvo FM interieur?

Mijn collega’s en ik helpen u graag
Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks

Meer ruimte, beter zicht en een volledig digitaal dashboard.

Het is slechts een greep uit het volledig vernieuwde interieur van de Volvo FM. De cabine van de nieuwe Volvo FM is royaal en stelt het rij- en werkcomfort voor de chauffeur centraal.

Bluekens-Truck-en-Bus-Volvo-FM-Opbergen

Ruimte en opslag

De cabine van de nieuwe Volvo FM is tot een kubieke meter groter in vergelijking tot de vorige generatie. De cabine biedt veel ruimte voor de chauffeur en veel opbergmogelijkheden.

De opbergruimte achter in de dagcabines en de handige opbergruimte onder het bed in de slaapcabines zijn slechts enkele voorbeelden.

Bluekens-Truck-en-Bus-Cabine-Bed-2

Opbergruimte achter het bed

Bluekens-Truck-en-Bus-Cabine-Bed-1

Opbergruimte onder het bed

Volvo FM vrachtwagen cabine

Volvo FM cabine

Handen aan het stuur en ogen op de weg: in de cabine van de Volvo FM heeft alles een logische plek zodat de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer. Ook aan een ergonomisch perfecte rijpositie is gedacht. Zo kunt u zelf uw favoriete rijpositie instellen met de kantelbare stuurkolom en het verstelbare stuur.

De nieuwe Volvo FM cabine

De Volvo FM biedt de keuze uit zes cabine-afmetingen. Van de compacte dagcabines, waarmee u uw laadruimte kunt maximaliseren terwijl u nog steeds over een comfortabele cabine beschikt, tot de ruime slaapcabines en Globetrotter-cabines.  Welke variant van de Volvo FM cabine u ook kiest: u kunt veilig en gemakkelijk in- en uitstappen dankzij de lage instap met twee treden.

Volvo FM dagcabine

De dagcabine biedt voldoende ruimte om prettig te kunnen werken, en de mogelijkheid om de laadruimte te maximaliseren. De Volvo FM dagcabine staat garant voor een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De dagcabine heeft een binnenhoogte van 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).

Volvo FM slaapcabine

Slaapt u regelmatig in de cabine? De Volvo FM slaapcabine biedt voldoende ruimte en comfort om te overnachten of overdag comfortabel te rusten. De slaapcabine heeft een comfortabele slaapplek voor één persoon. De binnenhoogte van de Volvo FM slaapcabine is 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).

volvo fm 4x2 vrachtwagen in een loods

Alles weten over de zes cabines van de Volvo FM?

Bekijk alle cabines

Volvo FM dashboard

Volvo FM truck digitaal display

Dynamisch instrumentendisplay

Het volledig digitale display is een van de innovaties die het meest in het oog springen. De chauffeur kan het dynamisch instrumentendisplay zelf inrichten en precies de informatie zien die hij wil zien. 

De meeste functies worden geregeld met bedieningselementen op het stuur, zodat de chauffeur de handen aan het stuur kan houden. Het secundaire display geeft toegang tot media- en communicatiefuncties, apps en camerabeelden van wat er rondom de truck gebeurt.

bluekens-volvo-fm-camera

Volledige controle

De Volvo FM biedt de chauffeur volledige controle, mede dankzij het ongeëvenaarde zicht. Het zichtveld in de nieuwe Volvo FM is met 10 procent toegenomen. Naast de royale ramen, lage portierlijn en geoptimaliseerde spiegels is een extra raam in het passagiersportier mogelijk voor nog beter zicht. 

Bovendien kunt u tot wel acht camera’s toevoegen, zoals een dodehoekcamera aan de passagierszijde. De camerabeelden zijn zichtbaar in het secundaire display. Zo heeft u onder alle omstandigheden optimaal zicht op het overige verkeer, uw truck en uw lading.

Meer weten over het Volvo FM interieur?

Mijn collega’s en ik helpen u graag
Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks