De krachtpatser voor zwaar transport

Veeleisende transporten. Moeilijke omstandigheden. De Volvo FH16 gaat geen uitdaging uit de weg. De truck heeft het vermogen en de capaciteit voor extreme ladingen, zoals het zwaartransport van kranen, machines en installaties. De Volvo FH16 kan echter ook worden geconfigureerd als comfortabele truck voor internationaal transport.

De belangrijkste features van de Volvo FH16

FH16 in het kort

 • Motorvermogen: 600–780 pk
 • Vijf cabineformaten
 • Diesel en HVO
 • Trekker of bakwagen

Evolutiekracht

 • Op maat gemaakt voor uw productiviteit
 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • Compromisloos comfort

Cabines

 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Maak kennis met de meest onderscheidende nieuwe features van de Volvo FH16

bluekens-volvo-fh16-slaapcabine-chauffeur

Alles voor een comfortabele werkplek. Een interieur dat is gemaakt voor u

Als uw veel tijd in uw cabine doorbrengt, waarom zou u dan genoegen nemen met minder dan het allerbeste? De Volvo FH16-cabine biedt een unieke ervaring qua ruimte en comfort en is volledig gericht op de chauffeur.

Het dashboard bevat praktische opbergruimten en een volledig digitaal 12-inch instrumentendisplay. Het dashboard kan daarnaast worden uitgerust met een 9-inch secundair display met infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. U kunt kiezen uit vijf cabines. De Globetrotter-cabine biedt een stahoogte van 205 centimeter. Kies voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine als u meer ruimte wilt. Beide cabines bieden een stahoogte van 220 centimeter. De XXL-cabine is voorzien van een breder bed en is de ruimste keuze.

Bekijk de cabines
Bluekens-truck-en-bus-volvo-FH16-dashboard
bluekens-volvo-fh16-koelkast
Bluekens-truck-en-bus-volvo-FH16-veiligheid
bluekens-volvo-fh16-interieur-slaapplek
bluekens-volvo-fh16-interieur-opbergvakken
Volvo FH16 780 pk

Deze aandrijflijn is klaar voor al uw uitdagingen

Sterk, robuust en betrouwbaar. Maar ook soepel en wendbaar, ook bij zware belasting en onder veeleisende omstandigheden. De Volvo FH16 is de perfecte combinatie van kracht en rijcomfort. Het kloppend hart van de Volvo FH16-aandrijflijnen is de D17-motor, verkrijgbaar met 600 pk, 700 pk of 780 pk.

Lees hier alles over de aandrijflijn

bluekens-volvo-fh16-zwaar-transport-3

Efficient vermogen

De D17-motor is voorzien van 600, 700 of 780 pk en een koppel tot 3800 Nm. De D17-motoren zijn efficiënter dan ooit en zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt.

bluekens-volvo-fh16-in-actie-bomenkap

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering helpt ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. U kunt uw stuurvoorkeuren instellen.

bluekens-volvo-fh16-donker-koplampen-aan

Adaptief groot licht

U kunt nu rijden met het grootlicht ingeschakeld, waarbij de koplampen het licht automatisch aanpassen bij tegenliggers. Dit verbetert uw directe zicht en veiligheid in het donker.

Volvo FH16

I-Shift schakelt voor u

Zwaar transport vraagt opperste concentratie. De Volvo FH16 ondersteunt u optimaal, onder meer bij het schakelen. De automatische I-Shift-versnellingsbak kiest in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling, zodat u zich kunt concentreren op het rijden.

Komt u op minder goed begaanbaar terrein, zoals bouwplaatsen of onverharde wegen? I-Shift met kruipversnellingen voor- en achteruit is speciaal ontwikkeld voor deze omstandigheden. Deze versnellingsbak biedt uitstekend startvermogen en volledige controle bij lage snelheden. I-Shift met kruipversnellingen maakt het mogelijk om met zeer lage snelheden te manoeuvreren en weg te rijden vanuit stilstand, zelfs met zware belading.

bluekens-volvo-fh16-koplamp

Omdat uw veiligheid het allerbelangrijkste is

Onderweg is uw veiligheid topprioriteit. Net als van uw medeweggebruikers. De Volvo FH16 is daarom voorzien van eersteklas veiligheidsfuncties zodat u goed bent beschermd. Een verkeersbordherkenningssysteem houdt u op de hoogte van essentiële informatie over onder meer inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen. Adaptief grootlicht, waarbij de koplampen het licht automatisch aanpassen aan tegenliggers en de voertuigen vóór u, voorkomt dat medeweggebruikers worden verblind. De veiligheid wordt verder verbeterd met de Downhill Cruise Control, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling op afdalingen te voorkomen. Daarnaast werk Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop&Go die nu werkt bij alle snelheden tot nul km/u. 

Benieuwd hoe de Volvo FH er uitziet in uw bedrijfskleur?

bluekens-volvo-fh-dealer

Connectiviteit garandeert uptime

Connectiviteit is de garantie voor continue monitoring en een belangrijke stap in het voorkomen van ongeplande stilstand. Voor de Volvo FH en Volvo FM is er op die basis een Volvo Gold Contract ontwikkeld. Bluekens Truck en Bus zit virtueel naast u, elke rit opnieuw en waakt over de conditie van uw truck. De trucks zijn uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid telematic gateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Daardoor is het mogelijk proactief het onderhoud te plannen. Ook is het mogelijk om software-updates op afstand te uploaden. Het aantal controlepunten op afstand zal in de toekomst nog aanzienlijk worden uitgebreid.

Bekijk onze servicecontracten

Welke Volvo FH16
heeft u nodig?

Bluekens-truck-en-bus-volvo-FH16-2020
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FH16 is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken. Laat ons weten waar u naar op zoek bent. We beantwoorden uw bericht binnen 24 uur.
Samen werken
aan vooruitgang