Meer weten over de aandrijflijn van de FH16?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen.
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks

Deze krachtpatser is altijd klaar voor het zware werk

Tot 780 pk en een gigantisch koppel. En toch soepel en wendbaar, zelfs bij zware belasting onder veeleisende omstandigheden. De Volvo FH16 is een echte krachtpatser die klaar is voor het zware werk. De truck is verkrijgbaar met 600 pk, 700 pk of 780 pk, met een puur koppel tot wel 3800 Nm.

bluekens-volvo-fh16-bomen-transport

Oersterk en uiterst wendbaar

De Volvo FH16 is gemaakt voor extreme taken. De truck kan worden gespecificeerd voor bruto combinatie- gewichten tot 325 ton. 

De luchtgeveerde 10-tons voorassen zorgen voor meer laadvermogen heeft. Een tandemstel met enkele reductie maakt efficiënt trekken van combinaties tot 100 ton mogelijk. Heeft u echt maximale belasting nodig, dan is er een bladgeveerd tandemstel die een tandemstelbelasting van 38 ton aan kan. Voor- en naloopassen zorgen voor optimale wendbaarheid. Met de liftbare tandemas kunt u één as heffen wanneer dat nodig is. Het geeft u de tractie en het laadvermogen van twee assen, met de wendbaarheid en brandstofefficiency van één as. 

bluekens-volvo-fh16-chauffeur-bos

Koppel rijcomfort aan laag brandstofverbruik

Uitstekende trekkracht, snelle acceleratie, comfortabele rijeigenschappen. Ongeacht het vermogen heeft u met de Volvo FH16 de beschikking over een indrukwekkend koppel en over een breed toerenbereik; de koppelkromme is zeer vlak. U kunt zelfs bij beklimmingen in hoge versnellingen blijven, en profiteren van geweldig rijcomfort en een laag brandstofverbruik. U kunt ook kiezen voor overbrengingsverhoudingen die het toerental en het brandstofverbruik bij kruissnelheid verlagen. Als u zuinig wilt rijden, kiest u voor een tandemstel met enkele reductie dat 100 ton (GCW) aan kan.

Bluekens-truck-en-bus-volvo-FH16-veiligheid

Meer tractie nodig? U regelt het eenvoudig zelf

Als chauffeur is de Volvo FH16 eenvoudig te bedienen. De meeste functies van de truck worden geregeld met bedieningselementen op het stuur. Het digitale instrumentendisplay geeft u onder meer een gedetailleerd overzicht van de lastverdeling op uw assen. Als u meer tractie nodig heeft, draait u de differentieelregeling naar rechts om de functies voor sperdifferentieel in te schakelen. U ziet de exacte status van elk sperdifferentieel op het instrumentendisplay. 

bluekens-volvo-fh16-zwaar-transport-3

Haal het maximale uit uw brandstof

Met de aandrijflijn van de Volvo FH16 haalt u het maximale uit de brandstof. 

Dankzij de automatische I-Shift-versnellingsbak worden alle schakelmomenten automatisch perfect getimed. I-Shift maakt het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift precies afstemmen op uw behoeften. Wegrijden met zware lading of op moeilijk terrein is met de I-Shift met kruipversnellingen geen enkel probleem. I-Shift met kruipversnellingen verbetert het startvermogen onder slechte omstandigheden, met behoud van brandstofefficiency. Hiermee kunt u 0,5-2 km/u rijden met totale controle over uw motorkoppel. 

Meer weten over de aandrijflijn van de FH16?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen.
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks