De dieselprijzen zijn sky high.

Zuinig rijden is een van de manieren om de kilometerkostprijs te drukken. Brandstof bepaalt namelijk circa 25% van de prijs. Bij brandstofbesparing spelen verschillende factoren een rol.

Bluekens-Volvo-FH-detail-20190517_0002

Zuinig rijden met een vrachtwagen

Grofweg zijn er drie aspecten die het verbruik bepalen: de truck, de chauffeur en externe omstandigheden zoals de weersomstandigheden. 

Op het weer heb je geen invloed, op de prestaties van de truck en de chauffeur wel.

Bespaar tot 10% brandstof met goede training

Chauffeurs gericht coachen bespaart brandstof. In de Code 95-training Zuinig Rijden krijgt de chauffeur bijvoorbeeld praktische tips over efficiënt rijden. De praktijk wijst uit dat kleine wijzigingen in rijstijl, ritplanning en omgang met het voertuig al 5 tot 10% brandstof besparen.

Aanmelden voor de training
Volvo FH I-Save rijdend op snelweg

Bespaar brandstof met Volvo I-Save

Trucks zijn de afgelopen decennia steeds zuiniger geworden en de ontwikkelingen gaan door. De Volvo I-Save is een zeer zuinige truck voor langeafstandstransport. De truck is uitgerust met een 13-liter motor met Turbo Compound-technologie: de zuinigste motor van Volvo tot nu toe. De Turbo Compound-motor maakt het mogelijk om langere tijd met lage motortoerentallen en hoge versnellingen te rijden.

Bekijk Volvo I-Save

Hoe werkt de D13TC-motor?

Volvo Trucks introduceert I-Save. Dankzij de nieuwe D13TC-motor van I-Save krijg je 300 Nm extra koppel en kun je tot 10% brandstof besparen. Maar hoe werkt het? Ontdek het in deze animatie!

Volvo FH I-Save 500 label buitenkant van de brandstofbesparing truck

Wat is er nog meer onderdeel van Volvo Trucks I-Save?

Naast de zuinige Turbo Compound-motor heeft de Volvo FH I-Save allerlei andere functies om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden, zoals:

  • I-Shift versnellingsbak met speciale software voor langeafstandstransport
  • De predictive cruise control I-See
  • I-Torque: slimme koppelsoftware die de energie-efficiëntie verhoogt door de topografische gegevens van de weg te analyseren met behulp van I-See
  • I-Cruise met I-Roll (uitrolfunctie)
  • Zuinige achterassen
  • Motoruitschakeling bij stationair draaien
  • Optimale aerodynamica

 

Bekijk Volvo FH met I-Save
Volvo FH I-Save rijdend op snelweg

Hoeveel bespaar je met de Volvo FH I-Save?

De Volvo FH I-Save is in 2019 geïntroduceerd en is sindsdien verder verfijnd. 

De nieuwste verbeteringen kunnen het brandstofverbruik tot 13% verlagen in vergelijking met 2019. Al deze verbeteringen zorgen samen voor de hoogste brandstofbesparing en de laagste TCO die Volvo Trucks ooit heeft kunnen bieden.

Brandstofbesparende Volvo FH met I-Save rijdend door een bocht

Volvo I-Save test

De praktijk wijst uit dat de Volvo FH I-Save écht zuinig is. De onafhankelijke Duitse tijdschriften ‘Trucker’ en ‘Transport’ hebben de Volvo FH 500 met I-Save vergeleken met trucks van andere grote Europese fabrikanten. De Volvo kwam in beide test als winnaar naar voren op het gebied van brandstofverbruik. 

Ondanks het lage verbruik had de Volvo-truck toch een zeer hoge gemiddelde snelheid in de test van Trucker. In de test van het magazine Transport versloeg hij zelfs de concurrentie op snelheid. Het bewijs dat een hoge snelheid prima samengaat met een zeer laag brandstofverbruik.

Naar de Volvo I-Save Test

Benieuwd naar Volvo I-Save?

Mijn collega's en ik helpen u graag verder.
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks