08-2021 Ajo Racing
Breda

2 nieuwe Volvo FH's I-Save voor AJO Motorsport

Onlangs kwamen 2 van deze nieuwe Volvo FH's met TC (Turbo Compound)  500 pk uit onze spuiterij gerold. Bluekens Truck en Bus heeft al jarenlang een samenwerking met AJO Racing waarvoor we de logistiek van het Red Bull KTM Ajo Moto2 en Moto3 team mogen verzorgen. Deze twee nieuwe Volvo's vervangen de vorige twee Volvo's. Door ons eigen spuiterij-team werden ze gespoten in de strakke matte op Red Bull gebaseerde huisstijl met zilveren accenten. De voertuigen en trailers staan altijd zichtbaar opgesteld in de paddock, een goede uitstraling is dan uiteraard een must. Bekijk op onze Facebook-pagina het proces in de spuiterij!

De trekkers verplaatsen de trailers, welke onder andere dienen als mobiel kantoor en opslag voor de motoren, door heel Europa, van circuit naar circuit. Tijd en betrouwbaarheid zijn daarin heel belangrijk, maar ook veiligheid voor de motoren is uiteraard van belang. Om dat te waarborgen zijn er diverse extra opties gekozen, zoals het Active Safety Pakket, Visibility Pro (o.a. adaptief grootlicht zodat tegenligger 's avonds en 's nachts niet worden verblind) en het Cool Comfort Package welke meer zekerheid biedt doordat het dubbele accusysteem ervoor zorgt dat je altijd start ondanks lang verblijf in de cabine. I-Park Cool biedt bovendien extra comfort, zeker op warme dagen op de circuits. De voertuigen zijn voorzien van het nieuwe Volvo platform Connect, zodat de voertuigen gemonitord worden op brandstofverbruik en positie.

08-2021 Ajo Racing

Ajo Motorsport is een Fins Grand Prix-motorraceteam dat momenteel actief is in de Moto2- en Moto3-klassen onder de naam Red Bull KTM Ajo en in de MotoE-klasse onder de naam Avant Ajo MotoE. Het team debuteerde in 2001 en heeft inmiddels zes wereldkampioenschappen gewonnen. 

De nieuwe voertuigen waren het afgelopen weekend voor het eerst te bewonderen op het thuiscircuit van KTM Red Bull in Steinmarken, Oostenrijk. De rankings zien er op dit moment veelbelovend uit. Pedro Acosta (Moto3) en Remi Gardner (Moto2) voeren op dit moment de klassementen aan. Komend weekend komen ze weer in actie, de MotoGP is te zien op Eurosport 1! 
Mede mogelijk gemaakt door Bluekens :-)

Details

Motor : D13K TC
Vermogen : 500 pk
Configuratie : 4×2T
Cabine : Globetrotter XL
Deel via:

Modellen in deze aflevering