Een betere en veiligere rijervaring, geïntegreerde en eenvoudige navigatie en een efficiënt transportinformatiesysteem. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het nieuwe Volvo Trucks-systeem voor services en infotainment.

Volvo Trucks heeft zijn onboard audio-, navigatie- en transportinformatiesysteem unit vernieuwd. Een nieuw gebruiksvriendelijk systeem, verrijkt met infotainment en volledig geintegreerd. Het systeem is eenvoudig te bedienen via het touchscreen, de spraakbesturing en de schakelaars op het stuurwiel.

“Met het nieuwe systeem voor services en infotainment kunnen chauffeurs hun werkplek echt aanpassen aan hun persoonlijke wensen”, zegt Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks. “Ze kunnen bijvoorbeeld overal luisteren naar hun favoriete lokale radiostation en hebben handsfree toegang tot hun privé én zakelijke telefoon. Al met al zorgt dit voor een verbeterde en veiligere rijervaring. Chauffeurs die langere tijd onderweg zijn, voelen zich nog meer thuis.”

Met de nieuwe onboard unit kunnen transportopdrachten eenvoudiger en efficiënter worden verwerkt. Het TomTom navigatiesysteem kan op verschillende manieren de routebeschrijving bepalen, bijvoorbeeld met adressen, coördinaten of door de kaart op het scherm aan te raken. Chauffeurs hebben ook toegang tot de Dynafleet OnBoard-services, waaronder Driver Times Support, Driver Coaching en Messaging. Chauffeurs beschikken hiermee over up-to-date informatie zodat ze controle kunnen houden en de juiste beslissingen kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij informatie over rijprestaties en brandstofverbruik inzien en verbeterpunten herkennen.

“Bij het ontwerp van het nieuwe systeem hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor chauffeurs om te navigeren en hun opdrachten uit te voeren”, zegt Anders Edenholm. “Omdat Dynafleet OnBoard en Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en start de navigatie naar hun volgende opdracht in enkele seconden. De chauffeur heeft vaker de handen aan het stuur en de ogen gericht op de weg, en kan daardoor veiliger en productiever werken.”

Het nieuwe systeem geeft toegang tot verschillende mediaservices zoals Spotify, Deezer en TuneIn, maar ook DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Voor spraakbesturing is er ook een push-to-talk-knop op het stuur. Het nieuwe geïntegreerde systeem voor services en infotainment is beschikbaar voor een nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Kenmerken

  • 7-inch touchscreen
  • Spraakbesturing
  • Dynafleet OnBoard (transportinformatiesysteem van Volvo Trucks)
  • TomTom-navigatie met truckinstellingen en TomTom Traffic met verkeersinformatie in real-time
  • Bluetooth zodat twee telefoons tegelijkertijd kunnen worden aangesloten
  • Toegang tot services voor muziekstreaming zoals Spotify, Deezer en TuneIn
  • DAB+ (Digital Audio Broadcasting)
  • USB-poorten


Meer weten? Neem contact op met uw Bluekens-vestiging

infotainment-lijstafb.jpg