Robuust en meer laadvermogen

De Volvo FMX is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden in de bouw. De FMX is verkrijgbaar in een groot aantal configuraties voor de moeilijkste opdrachten. Wat u ook doet in de bouw, Bluekens Truck en Bus stelt samen met u de juiste Volvo FMX samen die is afgestemd op uw behoeften en de omstandigheden waarmee u te maken heeft.

De FMX in het kort

 • Motorvermogen: 330–540 pk
 • Zes cabineformaten
 • Diesel, biodiesel en HVO
 • Bodemvrijheid tot 300 mm

Uitgebreide reeks services

 • Haal nog meer uit uw werkzaamheden
 • Geavanceerder en overtuigender dan ooit
 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Cabine opties

 • Dagcabine
 • Lage dagcabine
 • Slaapcabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Manschappencabine

Maak kennis met de meest onderscheidende nieuwe features van de Volvo FMX

bluekens-volvo-fmx-bouwplaats

Heavy duty truck voor de zwaarste omstandigheden

In het bouwtransport heeft u te maken met veeleisende omstandigheden. Dat vraagt om een kwalitatief hoogstaande truck met een sterk chassis, offroad-capaciteiten, stabiliteit en maatwerk. Of u nu materialen levert in de bouw, actief bent in weg- en waterbouw, of werkzaamheden verricht op moeilijk begaanbaar terrein: de Volvo FMX is er klaar voor. Met een voorasbelasting tot 20 ton en een tandemstel van 38 ton is de Volvo FMX geschikt voor de zwaarste omstandigheden en de meest veeleisende opdrachten.

bluekens-volvo-fmx-chauffeur-display

Zo comfortabel is het in de cabine

Werken in uitdagende omgevingen vraagt om een truck die robuust, comfortabel en veilig is. Het exterieur van de Volvo FMX is gemaakt om zware omstandigheden aan te kunnen zonder beschadigingen op te lopen. De heavy duty-bumper beschermt de truck tegen krassen en deuken en voorkomt kapotte koplampen. Dankzij de instap met twee treden en antisliptreden kunt u gemakkelijk in- en uitstappen. Voor de extra hoge off road voertuigen is een nieuwe flexibele en robuuste derde instaptrede ontwikkeld. In de cabine beschikt u over een ergonomische werkplek, veel (opberg)ruimte, goed zicht rondom en een state-of-the-art dashboard met een modern instrumentenpaneel. Maar ook dankzij de nieuwe cabine veel meer zicht rondom.

Bekijk de cabines
bluekens-volvo-fmx-mijnbouw

I-Shift met kruipversnellingen: eenvoudig wegrijden

De automatische I-Shift-versnellingsbak schakelt automatisch op het juiste moment en maakt het rijden eenvoudiger, veiliger en productiever. U kunt ook kiezen voor I-Shift met kruipversnellingen. Deze versnellingsbak biedt een of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie voor extra achteruitrijversnellingen. Daarmee kunt u heel traag rijden, van 0,5-2 km/u, met totale controle over het motorkoppel.

bluekens-volvo-fmx-interieur-2

Nieuwe norm voor de bouw

Werken in uitdagende omgevingen was nog nooit zo comfortabel en veilig. De Volvo FMX-cabine is totaal vernieuwd. Hij heeft meer ruimte, duidelijk zicht rondom en een volledig nieuw dashboard.

bluekens-volvo-fmx-mijnbouw-6

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering vangt de meeste klappen en schokken op bij het rijden op oneffen oppervlakken.

bluekens-volvo-fmx-mijnbouw-donker

38-tons bogie

Meer lading vervoeren en uw productiviteit maximaliseren. Ga voor de heavy-duty bogie, die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan.

bluekens-volvo-fmx-koplamp-2
bluekens-volvo-fmx-interieur-dashboard
bluekens-volvo-fmx-opstap
bluekens-volvo-fmx-tank-2
bluekens-volvo-fmx-interieur-opberger
bluekens-volvo-fmx-traction-control

Deze veiligheidsfuncties houden u veilig onderweg

U moet uw werk veilig kunnen doen. De Volvo FMX is voorzien van allerlei veiligheidsfuncties. Een nieuw verkeersbordherkenningssysteem verhoogt de veiligheid op de Volvo FMX doordat verkeersborden met snelheidslimieten, inhaalbeperkingen en wegtype op het instrumentendisplay zichtbaar zijn. Dreigt er een gevaarlijke situaties te ontstaan? Met het tractieregelingspaneel kunt u snel handelen. U kunt de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen met een draaiknop en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken. Downhill Cruise Control voorkomt ongewenste versnelling tijdens afdalingen.

Benieuwd hoe de Volvo FMX er uitziet in uw bedrijfskleur?

20200519-5990-test lr

Ga voor de zekerheid van een goed onderhouden truck

Een goed onderhouden truck is een productieve truck die maximale uptime garandeert. Afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf kunt u kiezen voor een Blue-servicecontract. Alle contracten zijn bedoeld om uw truck optimaal te onderhouden en uitval te voorkomen. Hoe meer we weten over de inzet van het voertuig en uw bedrijf, des te beter kunnen we uw contract afstemmen. 

De keuze voor een reparatie- en onderhoudscontract, is een keuze voor betrouwbaarheid, gemak en de zekerheid van een vaste prijs. Maar ook, afhankelijk van het gekozen contract, voor preventie en het terugdringen van ongeplande stilstand.

Bekijk onze servicecontracten
615_2021_Van_der_Straaten_Hansweert_012

Van der Straaten Geotechniek

"De keuze voor de Volvo FMX is onder meer ingegeven door het feit dat Volvo af fabriek een 10-tons vooras levert. Daarnaast is het gebruiksgemak voor de chauffeur van doorslaggevend belang geweest.”

Voor geotechnisch onderzoek zet Van der Straaten Geotechniek een Volvo FMX 4x4 Sondeertruck in. Deze truck, tevens voorzien van rupsbanden, is een fraai staaltje van engineering en een van de meest geavanceerde oplossingen in Nederland.

Welke Volvo FMX heeft u nodig?

Bluekens-truck-en-bus-volvo-FMX-2020
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FMX is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken.
Samen werken
aan vooruitgang