Meer weten over de Volvo FMX cabine?

Mijn collega’s en ik helpen u graag
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks

Sterk exterieur, comfortabel interieur

Bouwtransport vraagt om een robuuste truck. De Volvo FMX combineert een heavy-duty exterieur met een comfortabel interieur. U heeft de keus uit zes cabineformaten. Van de compacte, comfortabele dagcabines tot de ruime slaapcabines en Globetrotter-cabine. Alle cabinevarianten hebben een gemakkelijke instap en bieden uitstekend zicht en rijcomfort.

Bluekens-Truck-en-Bus-Volvo-FMX-cabine-3

Optimaal zicht en werkcomfort in Volvo FMX

Meer ruimte voor de chauffeur

Het nieuwe model Volvo FMX heeft een nieuw ontwerp met een rechtopstaand profiel dat tot een kubieke meter meer binnenruimte oplevert. Grotere ramen en een lage portierlijn verbeteren het zicht.

Zes cabines: van lage dagcabine tot Crew Cab


Lage dagcabine

De lage dagcabine is ideaal als de Volvo FMX is voorzien van bijvoorbeeld pompen en kranen. De lage dagcabine heeft een binnenhoogte van 148 centimeter (104 cm op de motortunnel). 

 

Dagcabine

Dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De dagcabine heeft een binnenhoogte van 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).


Slaapcabine

De slaapcabine biedt een comfortabele slaapplek voor één persoon. De binnenhoogte van de slaapcabine is 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).

 

Lage slaapcabine

De lage slaapcabine heeft een verlaagd dak voor extra laadruimte boven de cabine. Deze cabinevariant heeft een binnenhoogte van 148 centimeter (104 cm op de motortunnel).


Globetrotter-cabine

De Globetrotter-cabine biedt een comfortabele slaapgelegenheid voor één of twee personen. De cabine heeft extra veel opbergruimte. De binnenhoogte is 201 centimeter (157 cm op de motortunnel).

 

Manschappencabine

De Crew Cab biedt plaats aan maximaal negen personen en is speciaal ontworpen voor brandweer- en reddingsvoertuigen. De binnenhoogte is 160 cm (voorzijde) en 161 cm (achterzijde).

Interieur cabine Volvo FMX - Bluekens Truck en Bus

Cabines met een comfortabele chauffeursstoel

Een comfortabele chauffeursstoel is een must. De Volvo FMX biedt de keus uit drie verschillende comfortniveaus: Progressive (velours of leer), Dynamic (textiel) en Robust (vinyl). De chauffeursstoel is standaard voorzien van een hoofdsteun, een verstelbare en neerklapbare rugleuning en een verstelbare lendensteun. Ook is de hoek van de zitting verstelbaar. Het totale verstelbereik van de stoel is 200 mm naar voren en naar achteren en 100 mm verticaal.

Bluekens-Truck-en-Bus-Volvo-FMX-crew-cab-2

Manschappencabine: speciaal voor hulpdiensten

De Crew Cab biedt plaats aan maximaal negen personen en is speciaal ontworpen voor hulpdiensten, zoals de brandweer. De cabine is grondig getest op veiligheid en heeft grote ramen, een lage deurlijn, grote achteruitkijkspiegels en de optie van maximaal acht camera's voor goed zicht rondom. 

Meer weten over de Volvo FMX cabine?

Mijn collega’s en ik helpen u graag
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks