Schrier Int. Transport kiest met Volvo FH I-Save voor brandstofefficiency, comfort en uitstraling

Voor het geconditioneerd transport van bloemen, planten en levensmiddelen heeft Schrier Int. Transport uit Rilland onlangs twee Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Bluekens Truck en Bus leverde de trucks en verzorgde het spuitwerk. “De kwaliteit en uitstekende service van Bluekens Truck en Bus wegen zwaar mee bij de keuze voor Volvo-trucks.”

Schrier Int. Transport uit Rilland houdt zich voornamelijk bezig met het geconditioneerd transport van bloemen en planten. Het bedrijf is in de hele keten actief: van het collecteren bij de kwekers tot en met het afleveren bij veilingen en winkelketens. “Dat doen we al zeker vijftig jaar”, zegt planner Corne van Gessel. “Daarnaast zitten we sinds een paar jaar in het containertransport. Dat gaat om koeltransport van levensmiddelen zoals groente en fruit. Verder zijn we actief in het transport van zeevruchten, met name in de periode richting de feestdagen in december.”

Voorkeur van de chauffeur

Schrier Int. Transport heeft voor deze werkzaamheden recent een Volvo FH 500 6x2-trekker en Volvo FH 500 4x2-trekker in gebruik genomen, die allebei zijn uitgerust met de brandstofzuinige Turbo Compound-motor. Chauffeurs hebben veel inspraak bij de keuze voor een nieuwe truck. “Zij mogen zelf het merk kiezen”, vertelt Van Gessel. “Nu waren onze chauffeurs Edwin en Martijn Steenbakker, broers van elkaar, toevallig allebei toe aan een nieuwe truck. Ze zijn allebei Volvo-minded, dus de keus was in dit geval snel gemaakt. Wij kijken vooral naar een aantal punten: het moet een goede truck zijn die zuinig is qua verbruik en comfortabel is voor de chauffeur. Volvo-trucks voldoen daar in alle opzichten aan. We hebben goede verhalen gehoord over het gunstige verbruik van de Volvo FH I-Save en we zijn benieuwd hoe dat bij ons uitpakt.”

Zuinig in verbruik

De eerste resultaten zijn positief. Martijn Steenbakker, die met zijn 4x2-trekker voornamelijk actief is in het bloemen- en plantentransport, ziet duidelijk verschil. “Ik kijk altijd wel naar het verbruik, maar nu volg ik dat met extra interesse. Het ziet er goed uit. Met mijn vorige truck zat ik op een verbruik van 1 op 3,2. Met de I-Save haal ik 1 op 3,7, dus dat maakt op een jaarkilometrage van 125.000 kilometer echt een behoorlijk verschil.” Edwin doet vooral containertransport met zijn 6x2-trekker en noteert dezelfde cijfers als zijn broer. “Ook het rijcomfort valt mij echt op. Mijn nieuwe truck heeft een gestuurde voorloopas en een luchtgeveerde vooras: dat maakt het rijden zoveel comfortabeler.”

Lees alles over de Volvo FH I-Save

Trucks met uitstraling en comfort

Schrier Int. Transport besteedt veel aandacht aan de uitstraling en het comfort voor de chauffeurs. Van Gessel: “Zij moeten het voor ons doen en kwalitatief goed materieel dat er goed uit ziet motiveert hen. Bovendien overnachten ze ook regelmatig in de truck, dus dan moet de cabine goed zijn. Deze trucks hebben een luxe chauffeursstoel, stoelbekleding en I-ParkCool (standairco), zodat chauffeurs ook op warme zomerdagen comfortabel kunnen overnachten in hun truck. Daarnaast vinden we de uitstraling belangrijk en daarom besteden we veel aandacht aan het spuitwerk, dat is gedaan door de spuiterij van Bluekens in Goes. De uitstraling is ook de reden dat we kiezen voor Alcoa-velgen.”

Neem een kijkje in onze spuiterij

Keuze voor flexibiliteit en service van Bluekens Truck en Bus

Schrier Int. Transport heeft 29 trucks in de vloot, waarvan nu acht Volvo-trucks. De keus voor Volvo-trucks is ook vooral een keuze voor de service van Bluekens Truck en Bus Goes. “Dat is voor ons eigenlijk nog belangrijker dan de truck zelf, gelet op het werk dat wij doen”, zegt Van Gessel. “We sluiten altijd een onderhoudscontract af zodat we daar geen omkijken naar hebben en grip hebben op de kosten. Maar dan nog staat of valt alles met de kwaliteit van de service en de mensen. Bluekens Goes is wat dat betreft een uitstekende vestiging voor ons. Ze begrijpen wat wij willen, staan voor ons klaar en denken mee. Dat is voor ons een zwaarwegend aspect. De flexibiliteit van Bluekens spreekt ons zeer aan. Als het echt nodig is, kunnen we er zelfs in het weekend terecht. Ook als er wat is hoeven we maar te bellen en worden we geholpen, al staan we bij wijze van spreken in Parijs.”

615_2021_Schrier_Rilland-009
615_2021_Schrier_Rilland-012
615_2021_Schrier_Rilland-010
615_2021_Schrier_Rilland-001

Meer weten over de Volvo FH I-Save?