Renault Trucks-bedrijfswagendealer Bluekens Truck en Bus heeft een Renault Master Chassis Cabine met Plywood-opbouw geleverd aan de gemeente Breda. Het voertuig wordt ingezet voor het reinigen en repareren van ondergrondse containers. De Renault Master is, onder regie van Bluekens Truck en Bus, door verschillende partijen helemaal ingericht op de wens van de chauffeur.

Voor het reinigen en repareren van ondergrondse containers zocht de gemeente Breda een compact en wendbaar voertuig waarmee de chauffeur ook in de smalste straten eenvoudig kan manoeuvreren. Bluekens Truck en Bus schreef op deze openbare aanbesteding in met een Renault Master Chassis Cabine. “Op basis van de inschrijvingen hebben we een selectie gemaakt, waarmee we proefritten hebben gedaan”, zegt wagenparkbeheerder Jurgen Rennen van de gemeente Breda. “Hierin scoorde de Renault Master het beste op onder meer rijcomfort en bedieningsgemak. Uiteindelijk bood de Master in alle opzichten de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.”

Wens van de chaffeur

Bij de configuratie was er veel aandacht voor werkcomfort en veiligheid. Zo is de bedieningshendel van de automaat verplaatst naar het dashboard, dat tevens is aangepast om meer beenruimte te creëren. Voor optimale veiligheid is er een Brigade 3600 camerasysteem gemonteerd, zodat de chauffeur alles kan zien wat er rondom het voertuig gebeurt.

Toegang tot de opbouw is mogelijk aan beide zijden van het voertuig: zowel aan de linker- als rechterkant zit een rolluik. Via de ene kant kunnen medewerkers eenvoudig bij de hogedrukreiniger. Aan de andere kant van de opbouw heeft S. van den Broek Bedrijfswageninrichting een kastenwand op maat gemaakt, voor het opbergen van gereedschap en onderdelen. De rest van de laadruimte wordt gebruikt om materiaal en rolcontainers mee te kunnen nemen.

Lees alles over de Renault Master Chassis Cabine

Blikvanger

Bij de opbouw en afwerking waren diverse partijen betrokken. Bever Breda verplaatste de bedieningshendel van de automaat, C. van den Broek Carrosserieën zorgde voor de Plywood-opbouw en Alpha Letterstudio verzorgde de belettering. Het spuitwerk is gedaan in de spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Breda. Blikvanger is een grote mier die op de zij- en achterkant van de opbouw staat, het symbool van de afvalservice van de gemeente Breda.

Onderhoudscontract

Bluekens Truck en Bus onderhoudt de Renault Master de komende jaren. Daarvoor is een Start & Drive-onderhoudscontract afgesloten. Rennen: “We werken al samen met Bluekens Truck en Bus voor onderhoud aan onze trucks dus we weten dat ons materieel hier in goede handen is. Bluekens is servicegericht en betrouwbaar: echt een fijn bedrijf om mee samen te werken als klant.”

Bluekens-Servicebus-Gemeente-Breda-5
Bluekens-Servicebus-Gemeente-Breda-4
Bluekens-Servicebus-Gemeente-Breda-2
Bluekens-Servicebus-Gemeente-Breda

Meer weten over de Renault Master?

Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.