Innovatie en efficiëntie zijn belangrijke uitgangspunten bij Peeman Transport. Dat komt ook terug in het wagenpark van de specialist in zeecontainertransport. Zo heeft Peeman Transport op maat gespecificeerde Volvo FH 10x4 ADR/VLG-combi’s en Volvo FH Light Concept-trekkers in de vloot, die in nauwe samenwerking met Bluekens Truck en Bus zijn samengesteld.

Peeman Transport uit Dirksland richt zich voornamelijk op zeecontainer- en tanktransport in en vanuit de havens in Rotterdam en Antwerpen. “Wij streven lean and mean na”, zegt eigenaar Jan Peeman. “Oftewel: simpel, doeltreffend en efficiënt. We kijken constant hoe zaken in onze bedrijfsvoering beter kunnen en dat geldt ook voor ons wagenpark.”

Efficiënt transport met Volvo FH-combi’s

Voorbeeld daarvan zijn de twee Volvo FH 500 10x4 ADR/VLG-combi’s van Peeman Transport. “Veel van onze werkzaamheden betreffen shunting: het vervoer van containers binnen de haven. De Volvo FH-motorwagens zetten we met twee-assige aanhangwagens hoofdzakelijk in voor het vervoeren van zogeheten swap body’s (buitenmaatse tankcontainers). Met één combi kunnen we twee swap body’s vervoeren binnen de geldende ADR wet- en regelgeving. Ter vergelijking: met een conventionele trekker-opleggercombinatie moet je daar twee keer voor rijden. Met onze Volvo FH-motorwagens, met een GVW van 46 ton, kunnen we het werk dus efficiënter doen en besparen we op brandstofverbruik en reduceren we CO2-uitstoot.”

Nieuw concept uitgedacht met Bluekens

Op basis van de succesvolle ervaringen met de eerste Volvo FH heeft Peeman Transport onlangs een tweede, identieke truck in gebruik genomen. De Volvo’s FH zijn in samenwerking met Bluekens Truck en Bus gespecificeerd. “Juist in dit soort trajecten blijkt de meerwaarde van de dealer. Bluekens staat open voor nieuwe ideeën, denkt mee en heeft de mankracht en de kennis in huis om nieuwe concepten uit te denken en te specificeren."

"Ten aanzien van de Volvo FH combi’s hebben wij onze wensen neergelegd bij Bluekens en zijn zij in samenwerking met Terberg Techniek en Hertoghs Carrosserieën tot deze configuratie gekomen. Terberg Techniek heeft de tweede as op een speciale positie bijgeplaatst voor een optimale aslastverdeling en Hertoghs Carrosserieën verzorgde de opbouw van het containerframe en leverde de twee-assige aanhangwagen.”

Bekijk de Volvo FH

Laag eigengewicht met Light Concept

Peeman Transport heeft de afgelopen twee jaar ook dertien Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Twee daarvan zijn uitgevoerd als Volvo FH Light Concept-trekkers, waarbij op elke kilo is gelet. “Met deze trucks rijden we voor een vaste opdrachtgever dagelijks van Rotterdam naar België met kieptrailers. De kieptrailers hebben we een paar jaar geleden al speciaal laten samenstellen met als uitgangspunten een zo hoog mogelijk laadvermogen en een zo laag mogelijk eigengewicht." 

"Datzelfde hebben we nu gedaan voor de nieuwe Volvo FH-trekkers, die zijn gespecificeerd volgens het Volvo FH Light Concept. Daardoor wegen deze trucks nagenoeg hetzelfde als de Volvo FM Light Concept-trekkers die we hebben vervangen, maar bieden ze het voordeel van een comfortabelere cabine en zuinigheid. Dankzij de Turbo Compound-technologie besparen we substantieel op brandstofkosten. Deze trucks zijn ook voorzien van een hydrauliek- en spoilerset, die we op aanraden van Bluekens hebben genomen voor een optimale stroomlijn.”

Bekijk de Volvo FH I-Save

Rijke historie

Dit jaar neemt Peeman Transport nog eens acht nieuwe Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers in gebruik. De vloot van Peeman Transport bestaat uit 90 getrokken eenheden en 55 trucks, waarvan 37 Volvo-trucks. “De samenwerking met Bluekens Truck en Bus en Volvo gaat al heel ver terug”, zegt Jan Peeman, die het bedrijf sinds 2017 samen met zijn broer Jaap aanstuurt. 

“We zijn Volvo-minded en de relatie met Bluekens, waarmee we al sinds de jaren ’80 samenwerken, is heel goed. Ze zijn in staat om oplossingen te bedenken voor onze vragen en bieden een totaalpakket. Zo voert Bluekens ook al het onderhoud van ons trekkend en getrokken materieel uit op locatie in Dirksland. Met Bluekens Truck en Bus hebben we echt het voordeel van één aanspreekpunt voor alles wat met ons wagenpark te maken heeft.”

Peeman_Dirksland_Volvo_FH
Peeman_Dirksland
Peeman_Transport_Dirksland
Volvo_FH_Peeman_Dirksland
Peeman_Transport_Volvo_FH12
Volvo_FH12_Peeman_Transport

Meer weten over de Volvo FH?

Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen!