Martin Knijnenburg is per 1 september 2023 aangesteld als Director Truck Sales bij Volvo Trucks Nederland. Hij neemt de rol van Jan Schouten over, die binnen de organisatie benoemd is tot Manager Energy Transition.

'Volvo Trucks heeft een ijzersterk imago'

Per 1 september 2023 is Martin Knijnenburg gestart als Director Truck Sales bij Volvo Trucks Nederland. In deze rol is hij verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten van trucks in Nederland. Tijdens zijn opleiding heeft Martin een stageperiode doorlopen bij Volvo Truck en Bus in Waddinxveen en is hier vervolgens in 1995 zijn zakelijke carrière gestart. Vanaf 2000 bekleedde hij in Nederland diverse functies binnen de Mercedes-Benz-organisatie. In zijn laatste functie was hij Head of Sales.

“Volvo Trucks heeft een ijzersterk imago als het gaat om betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn grote stappen gezet op het gebied van verduurzaming. Volvo Trucks is marktleider in elektrische trucks, LNG-trucks en bouwvoertuigen. Ik kijk ernaar uit om het succes te vergroten en maatwerk aan onze klanten te leveren, samen met het enthousiaste verkoopteam en de professionele dealerorganisatie”, verklaart Martin Knijnenburg.

 

Transitie naar duurzame alternatieven

Martin neemt de rol over van Jan Schouten, die zijn jarenlange ervaring binnen Volvo Trucks Nederland op het gebied van dealer sales management, fleetsales en product management nu inzet als Manager Energy Transition.

Jan Schouten Manager Energy Transition

“De truckbranche bevindt zich in een van de meest vooruitstrevende transitiefases ooit. Met dieseltrucks die steeds zuiniger en schoner worden en met name tal van alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen – zoals elektrisch en waterstof – wordt de keuze die transportbedrijven moeten maken steeds ingewikkelder. Als Volvo Trucks lopen we voorop in deze transitie naar duurzame alternatieven. Vanuit mijn nieuwe rol als Manager Energy Transition breid ik onze leidende positie graag verder uit door de samenwerking op te zoeken met alle betrokkenen en help ik transportbedrijven in hun keuzes op weg naar een duurzame toekomst”, zegt Jan Schouten.

Meer weten?

Neem contact op