HST Transport uit Goes is een veelzijdig logistiek dienstverlener met een brede klantenkring. Daar hoort een divers wagenpark bij om opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. Sinds enkele jaren is daarin een belangrijke rol weggelegd voor Renault Trucks T en Renault Trucks D, die zich onderscheiden door het rijcomfort. “Chauffeurs staan te dringen om met deze trucks te mogen rijden.”

‘Op transport moet u altijd kunnen rekenen’, is het motto van HST Transport. “Wij vervoeren alles wat je kunt verzinnen in Nederland, België en Duitsland”, zegt eigenaar Dorine van Helvoort. “Het maakt ons niet uit of het gaat om een enkele pallet, volumezendingen of buitenmaatse goederen. Bovendien kunnen we voor onze opdrachtgevers de op- en overslag van goederen verzorgen.”

Alles kunnen vervoeren

HST Transport bedient opdrachtgevers in alle facetten. “Dat is een van de redenen waarom we de afgelopen 21 jaar een zeer divers klantenbestand hebben opgebouwd”, vertelt Van Helvoort. “Wij willen alles kunnen vervoeren voor onze opdrachtgevers. Om dat waar te kunnen maken, hebben we een uitgebreid wagenpark met nu 26 voertuigen in allerlei configuraties, van trekkers tot bedrijfswagens. Sinds een paar jaar rijden we ook met Renault Trucks: we hebben stapsgewijs drie Renault Trucks T 4x2- trekkers en twee Renault Trucks D bakwagens in onze vloot opgenomen.”

‘De Renault-trucks werden al snel zeer gewaardeerd door onze chauffeurs. Ze hebben zich bewezen als uitstekende voertuigen om mee te werken.’

Voldoende comfort en ruimte

De Renault-trucks hebben hun waarde bewezen, geeft Van Helvoort aan. “De tevredenheid van de chauffeurs is daarvoor een goede graadmeter. Je weet hoe chauffeurs zijn; ze hebben allemaal een eigen voorkeur. Aanvankelijk was er wat scepsis, maar de Renault-trucks werden al snel zeer gewaardeerd door onze chauffeurs. De trucks hebben zich bewezen als uitstekende voertuigen om mee te werken. Bij de Renault Trucks T hebben we gekozen voor 460 pk en de slaapcabine, zodat chauffeurs onderweg voldoende comfort hebben en ruimte om spullen op te bergen. Nu strijden ze erom wie met de Renault-trucks mag rijden.”

Automatische versnellingsbak Opdriver

HST Transport heeft meerdere merken in de vloot. Renault Trucks onderscheidt zich op een aantal punten. “De automatische Optidriver-versnellingsbak maakt het rijden zoveel makkelijker en aangenamer”, vertelt Van Helvoort. “Verder zijn het brandstofverbruik en de prijs-kwaliteitverhouding goed, dat zijn ook belangrijke factoren bij de afweging, net als een dealer die zijn afspraken nakomt en snel kan schakelen en leveren. Op al die punten zijn we zeer tevreden over Renault Trucks en Bluekens Truck en Bus. We werken goed samen met de vestiging in Goes. We hebben een eigen werkplaats, maar als we onderdelen nodig hebben of ergens niet uit komen dan worden we door Bluekens uitstekend geholpen. Dat is de basis voor een goede samenwerking.”

Zelf al eens in een Renault-truck gereden?

Vraag een demo aan

pb-hst-transport-goes-570.jpg