Gratis Unlimited Edition-pakket bij nieuwe Volvo FMX om te vieren dat de FMX tien jaar bestaat

Tien jaar geleden introduceerde Volvo Trucks de Volvo FMX: een truck specifiek voor het bouwsegment. Dankzij de vele innovatieve features is deze truck al tien jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld. Om dit te vieren, biedt Volvo Trucks nu t/m 31 december 2020 gratis Volvo Dynamic Steering en het Visibility-pakket - met de opties Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, een regensensor en een automatische lichtschakelaar - bij iedere nieuwe Volvo FMX.

Vóór de introductie van de Volvo FMX werden varianten van de Volvo FM en Volvo FH ingezet in het constructiesegment. De Volvo FMX veranderde het speelveld volledig en al snel werd de Volvo FMX een zeer populaire truck, zowel bij ondernemers als chauffeurs.
 

Volvo FMX; een solide bouwtruck

Het oorspronkelijke ontwerp van de Volvo FMX werd gebaseerd op het FM-platform, dat zich destijds al ruimschoots had bewezen op het gebied van veeleisende bouwtoepassingen. De Volvo FMX kreeg een grote bodemvrijheid en met de nieuwe bovengrille, het robuuste lagere front, de driedelige stalen bumper met stalen hoeken van 3 mm dik, de gedegen carterbeschermingsplaat en beschermende bullbar, was dit direct een solide bouwtruck. Het robuuste moderne exterieur, met een duidelijk verwantschap naar de machines van Volvo Construction Equipment was een aantrekkelijke bijkomstigheid. Voor meer functionaliteit bood de Volvo FMX een sterk sleepoog, bescherming voor de koplampen, nieuwe antisliptreden en een handige ladder.

De constructieversie van de I-Shift-versnellingsbak zorgde ervoor dat de Volvo FMX zwaar en heuvelachtig terrein aankon met het comfort en het lage brandstofverbruik van de bekende versnellingsbak.
 

De Volvo FMX blijft verbeteren

Amper drie jaar na de introductie kwam Volvo Trucks al met een nieuwe versie van de Volvo FMX. De cabine werd aangepast. De bodemvrijheid werd vergroot tot 300 mm. De luchtvering werd vernieuwd. Het sleepoog kon nu tot wel 32 ton trekken.

In datzelfde jaar werd ook Volvo Dynamic Steering geïntroduceerd: een uniek door Volvo Trucks gepatenteerd systeem wat het mogelijk maakt een truck met minimale inspanning te besturen waardoor het risico op overbelasting van de chauffeur vermindert. Oneffenheden in de weg worden opgevangen. Bij lage snelheden is een zwaar beladen truck zo gemakkelijk te manoeuvreren dat deze met slechts één vinger kan worden bestuurd. Volvo Dynamic Steering werd wereldwijd bekend met de stunt van Jean-Claude Van Damme, die een epische split uitvoert tussen twee, achteruit rijdende Volvo-trucks.
 

Actie: nu gratis Volvo Dynamic Steering en Visibility-pakket

Om de tiende verjaardag van de Volvo FMX te vieren, biedt Volvo Trucks nu bij iedere nieuw verkochte Volvo FMX gratis Volvo Dynamic Steering en het Visibility-pakket. Dit zogenaamde Unlimited Edition-pakket focust op chauffeurscomfort en veiligheid.
Het pakket omvat onder andere: 

  • Regensensor
  • Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers
  • Volvo Dynamic Steering
  • Stuurwiel met lederen afwerking
  • Electronic Climate Control
  • Twee armsteunen op chauffeursstoel én bijrijdersstoel
  • Automatische lichtschakelaar

De actie geldt tot 31 december 2020.

Meer informatie over het Volvo FMX Unlimited Edition-pakket is te vinden op onze site.
 

Meer weten?

Neem contact op met Bluekens Truck en Bus

pb-fmx-10-jaar-570.jpg