Waarom drankengroothandel Somers-Hendrikx kiest voor de Volvo FL

Een primeur voor drankengroothandel Somers-Hendrikx uit Hoogerheide. Het bedrijf heeft zijn eerste Volvo-truck in gebruik genomen. 

Wendbaar, veel comfort en uitstekend zicht. Dat kenmerkt de Volvo FL van drankengroothandel Somers-Hendrikx. Het is de eerste Volvo-trucks voor het bedrijf uit Hoogerheide. De Volvo FL 210 4x2-bakwagen is geleverd door onze vestiging in Roosendaal.

Somers-Hendrikx-Hoogerheide-010
Bluekens-truck-en-bus-star
Drankengroothandel Somers-Hendrikx heeft ruim 1000 verschillende artikelen in het assortiment.

“Wat wij doen? Wij zitten de hele dag in het café”, grapt John Somers, directeur van drankengroothandel Somers-Hendrikx. “Niet om te consumeren, maar om te leveren. Wij leveren koude dranken aan onder andere horeca, sport- en bedrijfskantines, evenementen en wijkcentra.”

bluekens_2020_Somers_Hendrikx_Hoogerheide_007

Truck voor distributie

Somers-Hendrikx voert de distributie uit met twee trucks, waaronder sinds kort een Volvo FL 210 4x2-bakwagen. “Met onze vorige truck hebben we zeventien jaar gereden”, vertelt Somers.

“Wij leveren in een straal van zo’n dertig kilometer rond onze vestiging, waardoor het aantal kilometers dat we rijden beperkt blijft tot circa 15.000 per jaar. De keus voor een truck is er bij ons dus een voor vele jaren en dat maakt het extra belangrijk om bij de oriëntatie ook richting de toekomst te kijken. Wij zitten voor het beleveren van horeca veel in stadscentra en je ziet dat de regels steeds strenger worden. In grote steden gelden al milieuzones en ik verwacht dat dat vroeg of laat ook wordt ingevoerd in de steden waar wij komen, ook al is dat nu nog niet het geval. Het was voor mij in ieder geval reden om me nu alvast te oriënteren op de mogelijkheden van elektrische trucks. Zo kwam ik uit bij de elektrische Volvo-trucks en raakte ik in gesprek met Bluekens Truck en Bus.”

09-2020_Volvo_FL_Somers_-_Hendrikx_drankhandel.jpeg

Persoonlijk advies

Somers concludeerde dat het voor zijn onderneming nog iets te vroeg is om over te stappen op een elektrische truck. De interesse voor een Volvo-truck was echter gewekt.

“Ik ben iemand die hecht aan persoonlijk contact. Met accountmanager Peter Bakker van Bluekens Truck en Bus had ik meteen een klik. Hij heeft ons uitstekend geadviseerd over de voor ons beste configuratie. En hij deed echt moeite voor ons. Zo heeft hij tijdens de oriëntatie een Volvo FL geregeld zodat wij konden kennismaken met het merk en het model. Mijn zoon Erik en ik concludeerden al snel dat een Volvo FL voor ons de juiste keuze is.”

Bekijk de Volvo FL
Somers_Hendrikx_Volvo_FL

Service van Bluekens

De Volvo FL 210 4x2-bakwagen is door Hertoghs Carrosserieën voorzien van een opbouw. “Met deze truck kunnen we weer jaren vooruit. Het is echt een heel fijne truck om mee te rijden. De truck is wendbaar en voorzien van de geautomatiseerde I-Sync-transmissie en dat rijdt ontzettend prettig. We hebben gekozen voor een comfortcabine. Meestal zijn onze mensen met zijn tweeën op pad en in de comfortcabine hebben ze net wat meer ruimte. De truck heeft ook een achteruitrijcamera voor extra zicht en een dakspoiler, met het oog op de uitstraling en aerodynamica. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we bij de dealer terecht kunnen voor service en onderhoud zodat we, als er een keer iets is, snel worden geholpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat bij Bluekens Truck en Bus in Roosendaal in goede handen is.”

Bekijk alle onderhoudscontracten
Somers-Hendrikx-Hoogerheide-005

Somers-Hendrikx

Bluekens-truck-en-bus-location Hoogerheide

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot 1933. Adrianus Hendrikx begon destijds in Café de Schaapskooi, met in de tapperij de mogelijkheid om bier af te vullen. Schoonzoon Frans Somers kwam later in de zaak, waarmee drankengroothandel Somers-Hendrikx een feit was. 

Sinds 1978, toen het café sloot, legt het bedrijf zich volledig toe op groothandel. Het voormalige café functioneert tegenwoordig als slijterij voor particulieren. Nu staat met John Somers de derde generatie aan het roer, is in de persoon van zoon Erik Somers ook de vierde generatie actief in het bedrijf, en telt de onderneming zeven medewerkers.

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks