Zuinig rijden naar een next level

Aerodynamica speelt een cruciale rol in het brandstofverbruik van een truck. De Volvo FH Aero is de meest brandstofefficiënte truck die Volvo Trucks ooit heeft ontworpen voor langeafstandstransport. Ontdek hoeveel u kunt besparen met deze aerodynamische truck.

Volvo FH Aero in het kort

 • Motorvermogen: 420–540 pk
 • Vijf cabineformaten
 • Diesel, biodiesel, (Bio-)LNG, elektrisch

Voordelen Volvo FH Aero

 • Extreem zuinig
 • Het beste zicht rondom
 • Meer comfort in de cabine

Cabines

 • Globetrotter XXL-cabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter-cabine
 • Slaapcabine
 • Lage slaapcabine

Met de Volvo FH Aero rijdt u zuiniger

De Volvo FH Aero heeft een uitzonderlijk aerodynamische cabine. De cabine is 24 centimeter langer dan die van de standaard FH. Dat vermindert de luchtweerstand. Het resultaat: tot wel 5% brandstofbesparing en emissiereductie.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_07

Cabines: van compact tot royaal

Gaat u voor een lage slaapcabine en dus extra laadruimte boven de cabine? Of kiest u voor de royale Globetrotter XXL-cabine met een stahoogte van 220 centimeter en een ruim bed? Wat uw wensen ook zijn: met de Volvo Aero kunt u alle kanten op. U heeft de keuze uit vijf cabines.

Volvo_FH_Aero_Driver

Optimaal zicht met het Camera Monitor System

In de Volvo FH Aero zijn traditionele buitenspiegels vervangen door het innovatieve Camera Monitor System. Hierdoor heeft de chauffeur een groter zichtveld en is de veiligheid vergroot. 

De beelden van de camera's worden weergegeven op schermen die bij de A-stijl in de cabine zijn geplaatst. Is er weinig licht? Of rijdt u ’s nachts? Dan kan night vision worden geactiveerd. Dat biedt beter zicht dan traditionele spiegels bieden. Met de bewakingsmodus kan de chauffeur ook de omgeving rondom de truck in de gaten houden wanneer deze geparkeerd staat. Nog een voordeel: het Camera Monitor System verbetert ook de aerodynamica, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

 

 

Hoe werkt het Camera Monitor System? Bekijk de video

Het Camera Monitor verbetert het zicht voor de chauffeur. Nog een voordeel: het Camera Monitor System vergroot ook de aerodynamica, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_01
Bluekens Truck en Bus-Volvo_FH_Aero_03
Bluekens Truck en Bus_Volvo__FH_Aero_08
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_02
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_Electric_01
Bluekens Truck en Bus-Volvo_FH_Aero_02

Wat biedt de Volvo FH Aero nog meer?

Chauffeurs verdienen alleen het allerbeste. In de cabine van de Volvo FH Aero is het werk- en leefcomfort daarom verder verbeterd met:

 

 • Een verbeterd geluidssysteem
 • Een nieuw navigatiesysteem
 • Een verbeterd, gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem
 • Een geïntegreerde magnetronoven
 • Meer stopcontacten (USB-C) om apparaten op te laden

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_01

Nog efficienter: de Volvo FH met I-Save

Nog meer brandstof besparen? Kies dan voor de Volvo FH met I-Save. Uitgerust met de zuinige D13-motor met Turbo Compound-technologie, biedt deze truck een aanzienlijk lager brandstofverbruik dankzij verbeterd koppel bij lagere toerentallen.

Volvo_Trucks_FH_Aero_Electric

Volledig elektrisch: de Volvo FH Aero Electric

De Volvo FH Aero Electric combineert een aerodynamisch ontwerp met krachtige prestaties. Deze volledig elektrische truck is leverbaar als trekker en bakwagen.

Lees meer
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_04

Rij groen met de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG

De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG is dé groene oplossing voor langeafstandstransport. Met het gebruik van (Bio-)LNG kunt u de CO2-uitstoot tot wel 100% verlagen.

Lees meer

Welke Volvo FH Aero heeft u nodig?

Volvo_Trucks_FH_Aero_front_transp
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FH Aero is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken. Laat ons weten waar u naar op zoek bent. We beantwoorden uw bericht binnen 24 uur.
Samen werken
aan vooruitgang