Dé groene truck voor langeafstandstransport

De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG is op dit moment dé groene oplossing voor langeafstandstransport. Met het gebruik van (Bio-)LNG kunt u de CO2-uitstoot tot wel 100% verlagen. Het nieuwe, aerodynamische design van deze truck verbetert de efficiëntie. De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG is onderdeel van de Volvo FH Aero-range: de zuinigste truck die Volvo Trucks ooit heeft ontwikkeld voor langeafstandstransport.

FH Aero op (Bio-)LNG in het kort

 • Vermogen: 420-500 pk
 • Tot 60 ton
 • Actieradius tot 1000 kilometer

Voordelen

 • Extreem zuinig
 • Het beste zicht rondom
 • Meer comfort in de cabine

Cabines

 • Lage slaapcabine
 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Wat maakt de Volvo FH op (Bio-)LNG zo zuinig?

De Volvo FH Aero is de zuinigste truck die Volvo Trucks ooit heeft ontwikkeld voor langeafstandstransport. De cabine van de Volvo FH Aero is 24 centimeter langer dan die van de standaard FH. Deze verlenging vermindert de luchtweerstand en zorgt voor optimale aerodynamica.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_03

Verlaag uw CO2-uitstoot met wel 100%

Met een actieradius tot 1000 kilometer is de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG ideaal voor langeafstandstransporten. Deze truck biedt vergelijkbare prestaties als een dieseltruck, maar met aanzienlijk lagere emissies. Naast Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas) gebruikt de motor ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of diesel. Door gebruik te maken van (Bio-)LNG of LNG in combinatie met HVO, kan de CO2-uitstoot tot wel 100% verminderd worden tijdens het gebruik van het voertuig (tank-to-wheel).

Volvo_FH_Aero_Driver

Optimaal zicht met het Camera Monitor System

In de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG zijn traditionele buitenspiegels vervangen door het innovatieve Camera Monitor System. Hierdoor heeft de chauffeur een groter zichtveld en is de veiligheid vergroot. De beelden van de camera's worden weergegeven op schermen in de cabine. Dit systeem verbetert ook de aerodynamica, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

Is er weinig licht? Of rijdt u ’s nachts? Dan kan night vision worden geactiveerd. Dat biedt beter zicht dan traditionele spiegels bieden. Met de bewakingsmodus kan de chauffeur ook de omgeving rondom de truck in de gaten houden wanneer deze geparkeerd staat.

Hoe werkt het Camera Monitor System? Bekijk de video

Het Camera Monitor verbetert het zicht voor de chauffeur. Nog een voordeel: het Camera Monitor System vergroot ook de aerodynamica, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_04
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_06
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_01
Volvo_Trucks_Aero_range
Bluekens Truck en Bus_Volvo_FH_Aero_gas-powered_02

Welke Volvo FH Aero op (Bio-)LNG
heeft u nodig?

Volvo-FH-Aero-LNG-driekwart-grid
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken. Laat ons weten waar u naar op zoek bent. We beantwoorden uw bericht binnen 24 uur.
Samen werken
aan vooruitgang