Rijdt u op London? Dan heeft u vanaf 1 maart 2021 een Direct Vision Standard (DVS)-vergunning nodig op alle vrachtwagens met een GVW van 12 ton of hoger.

Londen stelt vanaf 1 maart 2021 eisen aan het zichtveld. Alle voertuigen boven de 12 ton moeten beschikken over een veiligheidsvergunning (Direct Vision Standard, kortweg DVS) om in de stad te mogen rijden. Voor het aanvragen van een DVS-vergunning heeft u enkele gegevens nodig. Wit u een DVS-vergunning aanvragen? Doorloop dan onderstaande stappen:

1. Bepaal de sterscore

Om te achterhalen welke sterscore uw Volvo-truck of Renault-truck heeft, kunt u contact opnemen met Bluekens Truck en Bus. Via het kenteken of chassisnummer van het voertuig kunnen wij opvragen hoeveel sterren uw voertuig heeft.

2.Bij een sterscore van 1-5: vraag uw vergunning aan
Als uw voertuig minimaal 1 ster scoort, kunt u hier een vergunning aanvragen. Is de sterscore 0? Dan moet er een veiligheidssysteem (genaamd Safe System) opgebouwd dient te worden.

3.Bij een sterscore van 0: bouw een veiligheidssysteem (Safe System) in

Als uw voertuig een sterscore van 0 heeft, dient u een veiligheidssysteem (Safe System) in te (laten) bouwen dat voldoet aan de eisen. Bluekens Truck en Bus biedt een pakket aan waarin alle eisen voor dit systeem zijn opgenomen.

4.Na inbouw van een Safe System: vraag uw vergunning aan

Zodra het veiligheidssysteem (Safe System) is opgebouwd, kunt u hier een vergunning aanvragen. Foto’s van het opgebouwde systeem dienen als bewijs.

Meer weten?   

 

Neem contact op