Duurzaam denken én doen vinden wij belangrijk. Zelf duurzame energie opwekken past uitstekend in die ambitie. Daarom hebben we onze vestiging in Breda voorzien van 388 zonnepanelen.

Met de zonnepanelen kunnen we een groot gedeelte van de energie die we verbruiken duurzaam opwekken. De zonnepanelen leveren 130.000 kWh per jaar op. Om een indruk te geven: dat is net zoveel als 47 Nederlandse huishoudens in een heel jaar verbruiken1. Als de panelen meer stroom produceren dan we zelf verbruiken, dan leveren we terug aan het elektriciteitsnet zodat deze schoon opgewekte energie elders kan worden gebruikt.

Energiezuinige LED-verlichting

Eerder zijn onze vestigingen in Roosendaal (482 panelen) en Goes (378 panelen) al uitgerust met zonnepanelen. De overige vestigingen volgen de komende jaren. Daarnaast zetten we in op energiebesparing. Ze hebben we de afgelopen jaren de verlichting in alle werkplaatsen, magazijnen en kantoren vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

Erkend Duurzaam Plus

Door de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet, is Bluekens Truck en Bus Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Erkend Duurzaam is het zwaarst denkbare certificaat voor de mobiliteitsbranche. Bluekens Truck en Bus is daarvoor getoetst op thema's als personeelsbeleid, CO2-footprint, energiegebruik en bedrijfsprocessen. Naast een aantoonbaar MVO-beleid worden bij Bluekens Truck en Bus concrete stappen gezet om de impact van energie en afval op het milieu te verminderen.

Specialist in duurzaam transport

De ontwikkelingen staan niet op zichzelf. Zorg voor het milieu is een belangrijk thema voor Bluekens Truck en Bus en dat komt op tal van manieren tot uitdrukking. Wij zijn gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen, zoals Volvo LNG-trucks en elektrisch aangedreven voertuigen. In Breda openen we binnenkort een kenniscentrum over elektrische en emissievrije voertuigen, waar je je als bezoeker door specialisten kunt laten informeren over alle ins en outs van zero-emissie logistiek.

Bezoek het EV-kenniscentrum

Wilt u weten hoe u uw wagenpark kunt verduurzamen? U bent vanaf 27 juli welkom in ons nieuwe EV-kenniscentrum aan Tinstraat 2 in Breda.

Ook uw bedrijf verduurzamen? Ga emissievrij op weg met een van onze ZE bedrijfswagens!

Bekijk de voorraad


1 Bron: Milieu Centraal

bluekens-zonnepanelen-570.jpg