De Volvo FH I-Save koppelt brandstofefficiency aan optimale rijprestaties. Zo kunt u de brandstofkosten met 7% verlagen! We hebben de belangrijkste features van de Volvo FH I-Save op een rij gezet.

De zuinigste motor ooit

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, hypermoderne D13TC-motor: de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. Elke druppel brandstof wordt optimaal benut. De krachtige D13TC-motor produceert bij lage toeren een 300 Nm hoger koppel. De truck hoeft dus minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. De D13TC-motor is leverbaar in vermogens van 460 en 500 pk.

Anticipeer automatisch op de route

Het LH Fuel-pakket bestaat uit geavanceerde, brandstofbesparende functies. Zo is I-See, dat op basis van kaarten hellingen in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast, verder verbeterd.

Elk schakelmoment perfect getimed

I-Shift is specifiek ontworpen om efficiënt te rijden op snelwegen. Met I-Shift wordt elk schakelmoment precies getimed door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren. Dit zorgt ervoor dat de motor met het meest efficiënte toerental draait.

Gebruik de bewegingsenergie van de truck

I-Cruise helpt om de snelheid constant te houden en aan te passen voor een laag brandstofverbruik. Bij afdalingen zorgt I-Roll ervoor dat de motor wordt ontkoppeld om de bewegingsenergie van de truck te gebruiken in plaats van brandstof.

Alle beetjes helpen

Een reeks andere functies draagt bij aan verdere brandstofefficiency, zoals nieuwe, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en een stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

De Volvo FH I-Save zelf ervaren?

pb-i-save-570.jpg