Van Es Transport heeft een primeur met Renault T High Edition 6X2-Trekker

Jan-Kees van Es heeft onlangs zijn Renault Magnum vervangen door een nieuwe Renault T 520 High Edition met liftbare voorloopas en Maxispace cabine. Voor de 6x2-configuratie is gekozen vanwege het groupagetransport van ferrytrailers waarin Van Es zich heeft gespecialiseerd. De eigen rijder rijdt al meer dan twintig jaar Renault Trucks en heeft goede ervaringen met het rijcomfort, de ruime cabine en de lage operationele kosten van het merk. De Renault Trucks T werd afgeleverd door Bluekens Truck en Bus in Goes.

Renault Trucks introduceerde vorig jaar de Renault T High Edition als opvolger van de Renault Trucks International Truck of the Year Edition. De 6x2-uitvoering met liftbare voorloopas en aslastindicator is de eerste van deze speciale editie in Nederland. Jan-Kees van Es:

“In groupage kan het gewicht op de koppelschotel enorm variëren. Met deze configuratie heb ik altijd een veilige marge ten opzichte van de maximaal toegestane asdruk. Dat werkt efficiënt, scheelt boetes en is ook gunstig voor het behoud van het materiaal.”

Maxispace cabine

Het High Edition Pack omvat onder andere Adaptive Cruise Control, bochtverlichting en lichtgewicht aluminium luchtketels en cabinebeugel. Het interieur is luxe afgewerkt met lederen bekleding en carbon-look interieuraccenten. In de Maxispace cabine is het bovenste bed vervangen door drie kastcompartimenten en een neerklapbare tafel. “In combinatie met de vlakke vloer en draaibare bijrijdersstoel biedt dit een ruime en multifunctionele werk- en leefomgeving met voldoende opbergmogelijkheden, zelfs als je een week onderweg bent”, aldus Van Es.

Positieve ervaringen

Jan-Kees van Es rijdt ferrytrailers voor verladers in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk van en naar het Rotterdamse havengebied en het Belgische Zeebrugge. Hij deed zijn positieve ervaringen met Renault Trucks op als chauffeur in loondienst. Zijn eerste investering als eigen rijder was een gebruikte Renault Magnum, die onlangs, na bijna 900.000 gereden kilometers, plaats moest maken voor een nieuwe trekker. “Ik ben aan het merk verknocht geraakt, niet in de laatste plaats vanwege het verbruik en de betrouwbaarheid. Daarnaast is de Renault Trucks T zeer gunstig geprijsd, zeker gezien de vele functionele extra’s en luxe uitstraling. Ik krijg veel complimenten onderweg.”

banner-pb-van-es-570x380.jpg