Bouwcenter Esselink heeft twee Volvo FM 4x2-trekkers met 410 pk aan de vloot toegevoegd. De combinatie van een wendbaar voertuig voor distributiewerk, rijcomfort, gunstig brandstofverbruik en de uitstraling speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo FM-trucks. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

De Volvo FM-trekkers met Globetrotter-cabine worden ingezet voor distributie van allerlei bouwmaterialen en accessoires. “Wij bieden bedrijven en particulieren vrijwel alles op het gebied van bouwen en verbouwen”, zegt Cor Esselink van Bouwcenter Esselink. “Van fundering tot nok, zowel binnenshuis als buitenshuis. Naast ruwe bouwmaterialen, hout- en plaatmateriaal en gereedschappen hebben wij een uitgebreid assortiment badkamers, wand- en vloertegels, deuren, plafonds en wandbekleding en verwarming. Dat distribueren wij vanuit onze vestigingen in Middelharnis, Heinenoord, Hellevoetsluis en Zierikzee naar onze klanten, zowel aannemers als particulieren.”

Ideale truck voor distributie

Bouwcenter Esselink zet daarvoor onder meer vier Volvo FM-trekkers in, waarvan er twee recent zijn opgenomen in de vloot. “Het zijn de ideale trucks voor ons distributiewerk”, zegt Esselink. “Het zijn trucks met een korte draaicirkel, waardoor we er overal mee kunnen komen. Dat is voor ons een belangrijke voorwaarde want we komen op allerlei plekken, variërend van bouwplaatsen tot smalle straten bij particulieren. Bovendien zijn het chauffeursvriendelijke trucks. Neem alleen al de lage instap. Onze chauffeurs hebben 22 à 25 laad- en losadressen per dag dus ze stappen heel wat keren in en uit. Andere factor die voor ons meeweegt, is dat deze trucks gunstig scoren qua brandstofverbruik.”

Volvo Dynamic Steering

De trucks zijn voorzien van een heel aantal extra’s om het rij- en werkcomfort verder te vergroten. Esselink: “Zo hebben we bij de twee nieuwe trucks gekozen voor Volvo Dynamic Steering (VDS), wat het besturen van de truck een stuk lichter maakt. Zeker in het distributiewerk is dat een enorm voordeel. Chauffeurs vinden het geweldig.”

Lane Keeping Support

Met het oog op de veiligheid zijn de trucks voorzien van Lane Keeping Support, achteruitrijcamera, noodremlicht en zwaailampen. Esselink: “Chauffeurs moeten overal oren en ogen hebben, zeker in het distributiewerk. Naast medeweggebruikers komen zij in hun werk ook andere dingen tegen. We lossen bijvoorbeeld ook weleens in de buurt van scholen. Daarom geven wij chauffeurs met het oog op de veiligheid extra hulpmiddelen.”

Airflow-pakket

Om de chauffeur extra ruimte te bieden, is gekozen voor een Globetrotter-cabine. “Bovendien draagt dit bij aan de uitstraling van de trucks, die het visitekaartje van ons bedrijf zijn. Datzelfde geldt voor het Airflow-pakket. De dakspoiler, zijfenders en chassisskirts helpen om de luchtweerstand te minimaliseren en het brandstofverbruik te reduceren. Daarnaast geven ze de trucks qua uitstraling net dat beetje extra.” Voor verder comfort onderweg zijn de trekkers uitgerust met het Audio Advanced Pakket en Electronic Climate Control, de elektronisch geregelde klimaateenheid die zorgt voor een comfortabel cabineklimaat. Om extra inzicht te krijgen in prestaties van trucks en chauffeurs op gebied van brandstofverbruik en rijstijl zijn de Volvo’s FM voorzien van Dynafleet Fuel & Environment.

Succesvolle samenwerking

Het wagenpark van Bouwcenter Esselink bestaat uit vijf trucks, waarvan vier Volvo-trucks. Naast nieuwe trucks nam Bouwcenter Esselink recent ook twee nieuwe schuifzeilopleggers van Tracon Trailers in gebruik. “Een belangrijke factor in de langdurige en succesvolle samenwerking is de service van Bluekens Truck en Bus in Middelharnis, waar we zowel met trekkend als getrokken materieel terecht kunnen. Ze weten precies hoe belangrijk de trucks zijn voor ons werk. Als er een keer een probleem is, staan ze altijd voor ons klaar en denken ze met ons mee om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het is voor ons een geruststellende gedachte dat we ervan op aan kunnen dat er zo’n serviceorganisatie achter ons staat.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Bluekens Truck en Bus

pb-bouwcenter-esselink-570x380.jpg