Transport van Overveld heeft het wagenpark vernieuwd en uitgebreid met dertig nieuwe Volvo FH I-Save 460 4x2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor. Met de nieuwste generatie Volvo FH I-Save bespaart Transport van Overveld nog meer brandstof. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

De dertig nieuwe Volvo FH I-Save-trekkers zijn in een tijdsbestek van een jaar geleverd. De laatste tien geleverde trucks zijn uitgerust met de meest recente updates, zoals de nieuwste zuinige Turbo Compound-motor, de vernieuwde I-Shift-versnellingsbak en de nieuwe softwareoplossing I-Torque, die in elke situatie de optimale versnelling selecteert. De vernieuwde Volvo FH I-Save maakt aanvullende brandstofbesparing mogelijk.

Gert van Overveld, eigenaar van Transport van Overveld, ziet in de praktijk dat de Volvo FH I-Save-trekkers steeds zuiniger worden. “Het gemiddelde verbruik in ons wagenpark is 1 op 3,4. Met de eerste generatie Volvo FH I-Save haalden we al 1 op 3,7. Met de vernieuwde Volvo FH I-Save zitten we tegen de 1 op 4 aan. Om maximaal te profiteren van het gunstige verbruik, zijn deze trucks dubbel bemand. Daardoor kunnen de combinaties bijna 24 uur achtereen blijven rijden en halen we een hoog kilometrage van zo’n 250.000 à 300.000 kilometer per truck per jaar.”

Snelle service

Transport van Overveld is gespecialiseerd in goederenvervoer in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Portugal en rijdt al sinds de oprichting in 1988 met Volvo-trucks. “In de keuze voor het merk vind ik naast betrouwbaarheid het contact met de dealer heel belangrijk. Met Bluekens Truck en Bus is die relatie al vele jaren heel goed. Bij een calamiteit verwacht ik dat de dealer snel reageert en acteert en bij Bluekens is dat goed geregeld. Moet een reparatie dringend worden uitgevoerd? Dan maken ze plaats in de werkplaats en zorgen ze ervoor dat het gedaan wordt. Wat ze bij Volvo Trucks ook goed voor elkaar hebben, is de snelle levering van onderdelen. Onlangs was er bijvoorbeeld een stuurpomp kapot. Bluekens bestelde ’s middags een nieuwe stuurpomp die ’s nachts werd geleverd bij de werkplaats zodat die de volgende ochtend meteen kon worden gemonteerd. ’s Middags reed de truck weer.”

Familiebedrijf

De Volvo-trucks zijn volledig opgebouwd en afgeleverd door Bluekens Truck en Bus in Roosendaal. Het aanvullende spuitwerk is verzorgd door Hermans uit Etten-Leur en de belettering is gedaan door Neggers Reclame. Inmiddels zijn alle nieuwe trucks onderweg. De aflevering van de dertigste truck was extra bijzonder. Naast Gert en Elma waren ook dochters Cindy en Wendy, die inmiddels ook in de directie plaatsgenomen hebben, aanwezig.

1 juli open dag

Gert en Elma van Overveld begonnen in 1988 met één truck. Nu bestaat het wagenpark uit 140 trucks, waarvan ruim honderd Volvo’s, en 250 getrokken eenheden. Naast de vestiging in Etten-Leur heeft het bedrijf ook twee vestigingen in Spanje. Transport van Overveld telt inmiddels 250 medewerkers, van wie de helft in Nederland en de andere helft in Spanje werkzaam is. Transport van Overveld viert dit jaar meerdere jubilea. Gert van Overveld is 65 geworden en het bedrijf bestaat 35 jaar. “Op 1 juli hebben we daarom een open dag, waar uiteraard ook een deel van ons Volvo-wagenpark te zien zal zijn. Ook het nieuwe pand dat twee jaar geleden is opgeleverd kan dan worden bezichtigd.”

Bekijk Volvo FH I-Save
615_2023_VAN_OVERVELD_ETTEN_LEUR-003
615_2023_VAN_OVERVELD_ETTEN_LEUR-008
615_2023_VAN_OVERVELD_ETTEN_LEUR-016