Bluekens Truck en Bus leverde het afgelopen jaar vijf nieuwe Volvo-bouwtrucks aan Sinke Transport, onderdeel van Sinkegroep uit Kruiningen. Naast een Volvo FH 8x2 zwaartransport trekker met ontheffing tot 72 ton is het wagenpark aangevuld met vier containerwagens. Begin 2018 bestelde Sinke nog eens vijf Volvo-trucks. Het bedrijf rijdt sinds 2000 Volvo-trucks van Bluekens Truck en Bus vanwege de uitstraling en kwaliteit van het truckmerk en onze ondersteuning.

De Sinkegroep is actief in grondverzet, sloop en recycling. De bouwtrucks zullen in al deze divisies worden ingezet. “Onze recyclingtak is vorig jaar met 25% uitgebreid, een groei die we opvangen met de aanschaf van vijf extra voertuigen: twee Volvo FM portaalarmtrucks, een Volvo FH 6x2 met haakarm, een Volvo FH 8x2 haakarm met 55 tm autolaadkraan en een Volvo FH 8x2 trekker met 85 m autolaadkraan ”, aldus Wilco Sinke, mede-eigenaar van Sinkegroep. “Begin februari hebben we bovendien alweer vijf nieuwe Volvo’s  besteld: twee FH haakarmtrucks, twee FM portaaltrucks en een FM kraak-perswagen.”

Technische innovaties

Sinke heeft alle nieuwe Volvo’s laten uitrusten met Volvo Dynamic Steering. “Het werk vergt veel kort draaien, smalle straatjes en ruw terrein. Volvo Dynamic Steering is daarvoor ideaal, het sturen kost geen enkele inspanning meer. Ons wagenpark bestaat voor 80% uit Volvo, mede doordat het merk voorop loopt met dit soort technische innovaties. De Volvo Engine Brake hebben we al vanaf het begin, evenals de automatisch schakelende I-Shift versnellingsbak, die qua soepelheid nog niet geëvenaard is.”

Slagkracht

In samenspraak met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus zijn de Volvo’s FH gebouwd op een full innerliner chassis met 23-tons tandem. De hele serie is bovendien voorzien van een stalen bumper, aslastindicator, achteruitrijcamera met signaal en opgebouwd met HIAB-laadsystemen. “We gaan voor kwaliteit en voor langdurige relaties”, stelt Wilco Sinke. “Door alles bij één partij te laten, behoud je als bedrijf een grotere slagkracht: onze toeleveranciers weten wat ze aan ons hebben, en andersom. Bluekens Truck en Bus past goed bij onze manier van ondernemen. Korte lijnen en snel reageren, zo doen we dat zelf ook richting onze klanten.”

Sinke heeft op alle trucks een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. “Door dit in handen van Bluekens Truck en Bus te leggen, zijn we verzekerd van structureel onderhoud en bedrijfszeker materieel. Dat geeft rust”, besluit Wilco Sinke.

Over Sinkegroep

Sinke Transport in Kruiningen verricht container-, en zwaartransport, zowel voor de bedrijfsactiviteiten van Sinkegroep als voor derden. De groep, die wordt geleid door de broers Wilco en Lau Sinke, houdt zich bezig met aannemingswerk in de grond-, weg- en waterbouw, sloop, asbestsanering en de recycling van bouw- en bedrijfsafval. Een deel van het ingezamelde puin wordt door Sinke Recycling verwerkt tot Sinke Eco Blokken, stapelbare betonblokken die op hun beurt ook weer recyclebaar zijn tot gecertificeerd granulaat. Sinkegroep was in 2017 Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar.

Meer weten over de Volvo FH en Volvo FM?


Neem contact op met uw Bluekens Truck en Bus-vestiging

 

615-pb-sinke-570x380.jpg