Meer laadvolume en -vermogen. Dat is voor Spruijt Transport uit Middelburg een belangrijke reden om te kiezen voor een Volvo FH 500 6x2 X-Low-trekker met megatrailer. De truck en megatrailer zijn op maat gespecificeerd voor Spruijt Transport. De Volvo FH is geleverd door Bluekens Truck en Bus Goes.

Spruijt Transport vervoert met de megatrailer vooral fruit, groenten en planten. De nieuwe Volvo FH is geleverd met een X-Low chassis, met een schotelhoogte van circa 1.000 millimeter. “Onze vraag was vooral om het laadvermogen maximaal te benutten”, zegt eigenaar Patrick Spruijt. “Dankzij de voorloopas en het X-Low chassis is dat mogelijk. Het X-Low chassis is extra laag en dat biedt de kans om met een megatrailer te rijden. Daardoor kunnen we het laadvolume en -vermogen maximaal benutten en dus meer meenemen. De trailer heeft een binnenhoogte van 2,75 meter zodat we hoog kunnen stapelen en het netto laadvermogen is ruim drie ton meer dan bij de combi die we hebben vervangen.”

Volvo FH Spruijt Transport

Groot, wendbaar en multifunctioneel

“Met deze combinatie komen we onder meer bij kwekers en daar is de ruimte om te manoeuvreren soms erg beperkt. Daarom is de megatrailer voorzien van een stuuras zodat we er zo kort mogelijk mee kunnen draaien. We hebben overigens ook andere typen trailers in de vloot en daarom heeft deze Volvo FH een hefschotel. Het zorgt ervoor dat de truck multifunctioneel inzetbaar is, al rijdt de chauffeur het grootste deel van de tijd met de megatrailer. Daar is deze combinatie ook helemaal op samengesteld. Zo zijn de truck en trailer voorzien van aluminium beplating rondom de wielen, zodat het een mooi geheel vormt.”

 

De Chereau megatrailer is geleverd door Hertoghs Carrosserieën. Op verzoek van Spruijt is de trailer voorzien van een stuuras, Carrier-koelmotor en een verlengde laadklep. “Met deze megatrailer doen we ook weleens anders werk, zoals het transport van aanrechtbladen. Die zijn vaak langer dan drie meter en daarom hebben we gekozen voor een verzwaarde laadklep met een extra lang plateau.”

Bekijk de Volvo FH

Megavolume, megazuinig

De Volvo FH is uitgerust met de zuinige Turbo Compound-motor. “Het is de vierde truck in onze vloot met deze motor”, zegt Spruijt. “In de verbruikscijfers kunnen we zien dat de trucks met deze motor echt zuinig zijn. Globaal gezien rijden we met deze trucks 1 op 3,7, terwijl het gemiddelde in onze vloot 1 op 3,5 is. Ook de chauffeur is zeer content met de Volvo FH. Hij is soms een paar dagen achter elkaar onderweg en dan overnacht hij in de truck. In de Globetrotter XL-cabine heeft hij alles wat hij nodig heeft, inclusief de standairco I-ParkCool, koelkast en magnetron.”

Spruijt Transport Volvo FH met megatrailer

‘De service van Bluekens is meer dan goed’

Spruijt Transport heeft nu zeven Volvo-trucks in de vloot. Spruijt: “De keuze voor Volvo is ook voor een groot deel gebaseerd op de service van de werkplaats. Bij Bluekens Truck en Bus in Goes laten we het onderhoud uitvoeren aan onze Volvo-trucks en de opleggers. De service is meer dan goed. Ze doen wat ze beloven en alles gaat in goed overleg. Dat was ook zo bij de configuratie van deze combinatie. Ik had het concept in mijn hoofd, Bluekens Truck en Bus en Hertoghs hebben het technisch mogelijk gemaakt.”

Spruijt Transport Volvo FH

Over Spruijt Transport

Spruijt Transport is in 1995 opgericht door Patrick Spruijt en zijn vader Kees. Het wagenpark bestaat nu uit tien trucks. Spruijt Transport rijdt voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers in Nederland en België, maar ook transporten naar verder weg gelegen bestemmingen in Europa zijn mogelijk. “De werkzaamheden die we doen zijn heel breed”, zegt Spruijt. “We doen veel distributie en volumetransport, maar we kunnen ook exceptioneel transport en koeltransport uitvoeren.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van een custom made Volvo FH?

Neem contact met ons op Spruijt Transport Volvo FH chauffeur