Volvo Trucks biedt de middelzware Volvo FL-truck nu aan met een krachtigere 320 pk-motor, waardoor de truck nog zwaardere taken aankan.

De FL is Volvo Trucks’ middelzware truck met een totaalgewicht tot 19 ton en is al leverbaar met vele cabine- en chassisopties. Door het toevoegen van de 320 pk sterke motor aan het assortiment, wordt die veelzijdigheid nu nog verder vergroot. Dit maakt de Volvo FL een nog aantrekkelijkere keuze voor veeleisende taken zoals brandbestrijding, reddingsoperaties en de bouw.

 

"Dankzij de veelzijdigheid, is dit truckmodel al erg populair voor stedelijke inzet. De nieuwe, sterkere motor maakt de FL nu nog aantrekkelijker. Het geeft de chauffeur extra koppel en maakt dat ook opbouwen met bijvoorbeeld grote pompen en kranen op voertuigen van hulpdiensten efficiënt te bedienen zijn," zegt Kenneth Ackerberg, Product Manager bij Volvo Trucks.

Volvo FL voor regionale inzet

De nieuwe 320 pk-motor biedt ook voordelen voor regionale distributietaken waarvoor meer vermogen nodig is vanwege de veeleisende topografie. Met de automatische 8-versnellingsbak, met een koppel tot 1200 Nm, kunnen de rijmodi worden ingesteld op zuinigheid of prestaties, afhankelijk van de voorkeur van de chauffeur.

 

Met ruime cabines, uitstekend zicht en de volautomatische transmissie, biedt de Volvo FL veel voordelen. De efficiënte verbranding en het uitlaatfiltersysteem met SCR- (Selective Catalytic Reduction) en DPF-technologie (Diesel Particulate Filter), dragen bij aan een laag brandstofverbruik, lange onderhoudsintervallen en lage emissies.

Bekijk de Volvo FL

Feiten over de Volvo FL

 • Motor:                                
  • D5K met 210 of 240 pk
  • D8K met 250, 280 of 320 pk (vanaf december dit jaar)
 • Cilinders:                            vier of zes
 • Koppel:                               tot 1200 Nm
 • Gewichten:                       GVW 10-19 ton, GCW tot 36 ton
 • Versnellingsbak:             8AP1200
 • Chassis:                              4x2 of 4x4
 • Wielbasis:                          3250-6800 mm

 

De 8-litermotor is verkrijgbaar voor brutogewichten van 12 tot 19 ton en de 5-litermotor van 10 tot 16 ton.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Volvo FL?

Neem contact op
Volvo FL
Volvo FL-2
Volvo FL-4
Volvo FL brandweertruck
Brandweertruck Volvo FL